×

Marktplaats App

Verder kijken met de Marktplaats app
Bekijken

Jala Neti neusspoeler neuskannetje netipot

62 x gezien 2 x bewaard sinds 01 okt. '16, 17:59
Bewaar
€ 5,00

Levering

Ophalen of Verzenden

Kenmerken

Conditie : Nieuw

Beschrijving

Nergens goedkoper!
Ooit een doos in Duitsland besteld waren daar toen veel goedkoper dan in Nederland. (voor vrienden, familie enz...)
En heb nog steeds een restandje, wie ook wie kan ik er blij meemaken????
Prof. Schmidt's Jala Neti, de betere kwaliteit neusspoeler met zeer handige maatschep tevens roerlepel!!
Zeer eenvoudig in gebruik en de NL handleiding krijg je ook per mail.(PDF 4 pag.)

NEUS SPOELEN MET EEN NETI POT
Het gebruik van de neti pot is erg populair geworden in Amerika, dankzij Oprah en Dr Oz. Hij maakte dit ritueel bekend in zijn show in 2007. Maar nieuw is het niet.
 
NEUSSPOELING TEGEN POLLEN, HOOIKOORTS, VERKOUDHEID, ..
Neti is Sanskriet voor neusspoeling. Simpel gezegd, reinigt het de neus en bijholten met zout water en zorgt ervoor dat ze schoon blijven.
Met een aanzienlijke hoeveelheid vervuiling van chemicaliën in het milieu komen sinus problemen vaker voor.
De binnenkant van de neus is voorzien van haren en slijmvliezen, bedoeld om schadelijke stoffen die ons lichaam binnendringen te vangen om ons zo te beschermen tegen ziekte. Deze filtering mechanisme kan overbelast raken door een hoge blootstelling aan vervuiling, chemicaliën, geuren, pollen en stof, waardoor het reinigen van de neus noodzakelijk is.
Neti kan op korte termijn helpen bij sinusproblemen, verkoudheid, (pollen) allergie en de ziekte van de bovenste luchtwegen, in het bijzonder hooikoorts. De Neti spoelt allergenen, bacteriën en infectie veroorzakende slijm uit de neus, de bovenkaak en zeefbeenholten.


HANDLEIDING voor het gebruik van Prof Schmidt®s neusspoelset JALA NETI
Wat is de neusspoelset en waarvoor wordt het gebruikt?

De set bestaat uit een kannetje met een lange tuit en een maatlepel. Met de maatlepel meet u gemakkelijk de juiste hoeveelheid keukenzout af. Verder vult u het kannetje met lauw !handwarm" water.
Dit geeft een zogenaamde "isotone" zoutoplossing !0.9%", dat wil zeggen, precies even zout als uw bloed is. U kunt ook een mengsel van keukenzout !NaCl" en zuiveringszout !natriumbicarbonaat NaHCO3" gebruiken. Dat laatste mengsel wordt soms plezieriger gevonden.
Prof Schmidt's neusspoelset maakt het veilig reinigen en bevochtigen van de neusslijmvliezen en holtes kinderspel voor volwassenen, kinderen en zwangeren. Bij dagelijks gebruik helpt het u makkelijker door de neus te ademen zonder ook maar enige andere medicatie te behoeven. Het spoelen ondersteunt de natuurlijke zelfreiniging van het trilhaarepitheel en helpt slijm, stof en stuifmeeldeeltjes te verwijderen. Op deze manier worden de bovenste luchtwegen goed verzorgd, infecties vaak voorkomen, eventuele symptomen verlicht, en de genezing bevordert. Gebruik van de neusspoelset kent een aantal voordelen:
1. Het bevordert de dagelijkse hygiene van de bovenste luchtwegen en geeft een lichtere, gemakkelijke ademhaling.
2. Het voorkomt luchtweginfecties als verkoudheid en griep !influenza", alsmede van sommige soorten buikgriep.
3. Het voorkomt en bestrijdt ademhalingsproblemen bij stuifmeel !hooikoorts", schimmels en stof in de lucht.
4. Het bevordert een vrije ademhaling bij verstopte neus en bij verhoogde slijmafscheiding.
5. Het bevochtigt de neusslijmvliezen bij droge lucht.
6. Het bevochtigt korstjes die daardoor verweken en makkelijker los raken waardoor het trilhaarepitheel weer op gang gebracht wordt.
7. Het bevordert de genezing van acute of chronische ontstekingen van de neusslijmvliezen !rhinitis" en de kaak- en voorhoofdsholten !sinusitis".
8. Het bevordert de genezing van wonden na neusoperaties, uiteraard alleen volgens dokters voorschrift.
9. Het verkleint het infectierisico bij kinderen en volwassenen bij ernstige congestie door aandoeningen als asthma, chronische bronchitis, bronchiectasis, taaislijmziekte !muco-viscidosis", en ciliaire dyskinesie.
10. Het helpt infecties te voorkomen bij personen met een verminderd immuunsysteem.
11. Het helpt tegen het snurken.

Wanneer kunt u spoelen? Heel wat mensen spoelen tegenwoordig dagelijks hun neus als een routinehandeling, vergelijkbaar met het poetsen van hun tanden.
Anderen spoelen alleen als ze last hebben van hun neus of alleen gedurende het koude jaargetijde of als er verkoudheid heerst of griep. Weer anderen gebruiken het vooral in het stuifmeelseizoen als hooikoorts dreigt. U kunt de neus gerust een of zelfs meermalen per dag spoelen bijvoorbeeld voor of na het tandenpoetsen, of zo vaak als het nodig is.

Hier volgen de 10 stappen bij het spoelen. Weldra zullen ze routinehandelingen worden:
1. Doe een afgestreken maatlepel keukenzout !4 gram" in het kannetje. Gebruik nooit minder zout dan de aangegeven hoeveelheid want dit kan een onaangenaam stekend gevoel geven. Iets meer zout dan een afgestreken maatlepel is geen probleem.
2. Laat de warmwaterkraan een halve tot hele minuut lopen. Zet daarna de mengkraan op lauw !handwarm" en vul het kannetje tot de merkstreep !dit is 444 ml". Roer tot het zout is opgelost.
3. Let op dat de temperatuur van de zoutoplossing aangenaam aandoet en niet te warm of te koud is.
4. Neem het kannetje in de rechterhand en plaats het dikke tuiteinde voorzichtig in het rechterneusgat. Zorg voor een goede aansluiting maar druk niet te hard. De tuit hoeft de rand van het neusgat slechts goed af te sluiten. De tuit moet niet naar binnen gedrukt te worden.
5. Open de mond en adem vanaf nu alleen nog door de mond. Probeer niet door de neus te blijven ademen.
6. Buig voorover over de wastafel en houd de kin nabij de borst. Draai het hoofd enigszins naar rechts omhoog zodat het linker oor zich nabij de linker schouder bevindt.
7. Til nu het kannetje iets op zodat de zoutoplossing het rechter neusgat in loopt. Merk op dat het water er bij het linker neusgat weer uit loopt. !Zie afbeelding." Beide neusgaten staan met elkaar in verbinding en hierdoor passeert het zoute water.
8. Laat ongeveer de helft van het water zo doorlopen en neem het kannetje weg. Snuit nu de neus, eerst beide neusgaten tegelijk, daarna rechts en links afzonderlijk.
9. Herhaal met de overgebleven zoutoplossing de behandeling van het andere neusgat.
10. Gebruik beslist geen andere dan de aanbevolen zoutoplossingen. Zie ook hier onder.

Nu volgen de 6 aanbevelingen voor het onderhoud van het kannetje.
1. Het is belangrijk dat het kannetje voor gebruik goed schoon is en dat steeds een verse zoutoplossing wordt aangemaakt. Spoel het kannetje dus voor en na gebruik met warm water. Het kannetje kan hier tegen.
2. Houd kannetje en maatlepel droog. Het gemakkelijkst is het kannetje omgekeerd op een schoon oppervlak te laten uitlekken.
3. Van tijd tot tijd moeten het kannetje en de maatlepel met kokend water gedesinfecteerd worden. Ook kan het kannetje in een autoclaaf gesteriliseerd worden bij een temperatuur van 134 C gedurende 2 minuten of bij 105 C gedurende 10 minuten.
4. Laat nooit zoutoplossing in het kannetje achter. Zulke staande zoutoplossingen kunnen in korte tijd besmet raken.
5. Kannetje en maatlepel kunnen ook in de vaatwasser gereinigd worden. Bij kalkneerslag plaatst u kannetje en maatlepel enige tijd in een 5% huishoudazijn oplossing.
6. Op hygienische gronden zou iedereen zijn eigen neusspoelset moeten hebben. Verder zou u het kannetje moeten vervangen zodra er tekenen van slijtage verschijnen, bijvoorbeeld iedere een tot twee jaar, of als het erg vuil is geworden.

Wanneer kunt u beter niet spoelen?
Bij ontstoken of pijnlijke neusgaten
Bij een inwendige verwonding van uw neus
Bij ernstig neusbloeden en onmiddellijk nadat dit gestopt is.

VAAK GESTELDE VRAGEN
Vraag: Wat voor zout kan ik voor het neusspoelen toepassen? U kunt gewoon keukenzout of tafelzout gebruiken hetgeen goedkoop en effectief is. Bijzondere zouten en zoutoplossingen zijn onnodig.
Gejodeerd keukenzout kan ook gebruikt worden. Dit werd gebruikt in een wetenschappelijk onderzoek naar het effect van dagelijkse neusspoeling met een zoutoplossing !Hanover Nasal Rinsing Study".
Sommige mensen met gevoelige neusslijmvliezen prefereren echter keukenzout zonder toegevoegd jodium. Tafelzout bevat een kleine hoeveelheid anti-klonter stoffen !anticoagulantia" die verhinderen dat het vochtige zout aan elkaar klontert. Deze stoffen zijn onschadelijk voor gebruik in deze kleine hoeveelheden.
Met een pakje van 500 gram tafelzout kunt u ruim 120 keer een spoelvloeistof bereiden. Zuiver tafelzout zonder toevoegingen kan ook goed gebruikt worden maar is iets duurder in gebruik. Dit zout zal na enige tijd gaan klonteren. Het nadeel hiervan is dat de hoeveelheden minder nauwkeurig met de maatlepel afgepast kunnen worden. Farmacologisch zuiver apothekerszout !NaCl" is ook goed bruikbaar maar nog veel duurder.
Zeezout is geschikt tenzij men daarvoor overgevoelig is en een allergische reactie ondervindt.
De maatlepel is echter niet ontworpen voor het gebruik van zeezout, ze is daarvoor iets te klein.
Een maatlepel zeezout met een kop erop, in plaats van glad afgestreken, zal 4 gram bevatten.
Dit kunt u met een brievenweger controleren. Tien van zulke schepjes zeezout moeten dan 4 gram wegen.

Vraag: Kan ik zelf een isotone zoutoplossing maken gebufferd met zuiveringszout (natriumbicarbonaat NaHCO3)? Een dergelijke oplossing is bijzonder gunstig voor gebruik bij het spoelen want deze oplossing is licht alkalisch !pH=8" en dat wordt vaak aangenaam gevonden. Ook in het bloed komt natriumbicarbonaat !NaHCO3" in dergelijke concentraties voor en neemt daar de tweede plaats in na keukenzout !NaCl". De juiste mengverhouding voor een isotone oplossing is 7.14 gram keukenzout en 2.69 gram zuiveringszout in een liter water. Deze mengverhouding is met de maatlepel eenvoudig af te passen als volgt: 1. Vul de maatlepel tot de bovenste maatstreep !dus niet tot de rand" met 3.2 gram keukenzout en doe dit in het kannetje. 2. Vul nu de maatlepel tot de onderste maatstreep met 1.2 gram zuiveringszout en doe dat ook in het kannetje. 3. Neem liever iets meer dan iets minder keukenzout. Voor een matig hypertone oplossing kunt u maximaal beide hoeveelheden verdubbelen, maar niet meer dan dat. 4. Vul het kannetje tot de merkstreep met handwarm water en roer tot het zout is opgelost. 5. Spoel volgens eerder genoemde instructies.
4
Vraag: Welke effecten kan ik verwachten als ik iedere dag de neusspoelset gebruik? Recent wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat de gezondheidstoestand van de luchtwegen bij toepassing van de neusspoelset verbetert. De neusspoelset is geoptimaliseerd op maximaal effect, veilige en gemakkelijke toepassing en minimale kosten. Bij een verstopte neus en bij sterke slijmafscheiding die het ademen bemoeilijken kan het neusspoelen een onmiddellijke verlichting geven zonder anticongestieve neusdruppels of sprays, en zonder enige bijwerking. Plotseling kunt u weer diep en gemakkelijk ademhalen. De neusholten worden grondig gespoeld en de slijmvliezen bevochtigd waardoor hun zelfreinigend vermogen wordt versterkt. Bij dagelijks gebruik merkt u al na een paar dagen een effectieve en duurzame verbetering van een aantal ademhalingssymptomen. Symptomen verbonden aan virale luchtweginfecties zoals verkoudheid, griep !influenza" en buikgriep verminderen door dagelijks te spoelen. Symptomen als een lopende of verstopte neus, zware neusademhaling, keelpijn, hoofdpijn, oorpijn, maar ook ernstiger influenza symptomen als koorts, keelontsteking en pijn in de ledematen. Tenslotte zult u de huisarts minder vaak bezoeken. De dagelijkse neusspoeling kan echter niet garanderen dat u nooit meer last zult hebben van virusinfecties via de luchtwegen. Dergelijk virusinfecties hebben maar een paar uur nodig om zich te ontwikkelen. Dat is zo snel dat een enkele dagelijkse spoeling onvoldoende is om zo'n infectie te verhinderen. Het dagelijkse neusspoelen is daarom beslist geen substituut voor de griepprik. Dagelijks spoelen verlicht de symptomen van het inademen van stuifmeel !hooikoorts", schimmels en stof. Niezen, lopende neus en waterige ogen verminderen in ernst. Dat komt doordat allergenen en stoffen die ontsteking veroorzaken van de slijmvliezen worden afgespoeld. Er zijn ook bijkomende gunstige effecten. U zult minder gebruik maken van dure geneesmiddelen als neusdruppels en sprays. U zult uw huisarts misschien minder vaak nodig hebben. U bent minder vaak ziek en minder vaak aan bed gebonden. Het neusspoelen bevordert een algemeen gevoel van welzijn. En, hoe regelmatiger u spoelt des te stabieler en duurzamer de gunstige effecten. Regelmatig spoelen werkt beter dan onregelmatig, want ook het gezonde slijmvlies bevat vele bacterien. Indien niet regelmatig gespoeld kunnen zich in het overtollig slijm ook ziekteverwekkende bacterien en virussen nestelen die maar beter verwijderd kunnen worden. Door het wegspoelen van het overtollig slijm wordt de verstopte neus verwijd en de neusademhaling bevorderd. Dit feit alleen al vermindert het gevaar van infecties van de luchtwegen, terwijl er geen enkele nadelige bijwerking van het spoelen met een lauwe isotone zoutoplossing bekend is. Vraag: Vanaf welke leeftijd kan het neusspoelen worden toegepast? Kinderen vanaf de leeftijd van vier of vijf jaar kunnen gewoonlijk met wat hulp van de ouders het neusspoelen leren. Voor kinderen onder deze leeftijd is begeleiding door een ervaren kinderarts of verpleegkundige of fysiotherapeut noodzakelijk.Verder zijn er geen leeftijdsbeperkingen. U kunt een levenlang blijven spoelen. De neusspoelset is van onbreekbaar plastic vervaardigd en is mits mechanisch onbelast bestand tegen temperaturen tot 135 C. Kannetje en maatlepel zijn vervaardigd van recyclebaar synthetisch materiaal en ecologisch verantwoord.
Lees volledige beschrijving Beschrijving inklappen
Deel deze advertentie via:
Bewaar
Advertentienummer: m1093033640
Rapporteer deze advertentie
Advertenties door Google

Kaart

Let op: de aanduiding op de kaart geeft niet het exacte adres van de adverteerder weer. De aanduiding is namelijk gebaseerd op de postcode en geeft het centrum van het betreffende postcodegebied weer. Advertenties van adverteerders in hetzelfde postcodegebied worden gegroepeerd weergegeven.

Grote foto's

Rapporteer deze advertentie

Dagelijks behandelen wij duizenden gemelde advertenties. We geven hierbij prioriteit aan advertenties die door meerdere bezoekers zijn gemeld. Lees hier de regels en voorwaarden die gelden voor het plaatsen van een advertentie.

Wat klopt er niet?