×

Marktplaats App

Verder kijken met de Marktplaats app
Bekijken

16 type bladhoudend wintergroen groenblijvende leibomen vana

1867 x gezien 30 x bewaard sinds 18 okt. '16, 16:32
Bewaar
€ 35,00
Website Bericht

Kenmerken

Type : Boom
Hoogte : 250 cm of meer

Beschrijving

Wij voeren 8 type groenblijvende /wintergroene /bladhoudende leiboom. En 52 ander soorten leverbaar. Allemaal te bekijken op onze site bomen-online.nl deze lange advertentie bestaat uit de volgende hoofdstukken

1---- nuttige info die u eigenlijk moet lezen voordat u verdere keuzes maakt.
2---- Omschrijving van de wintergroene / groenblijvende leiboom soorten. + Aanbiedingen
3---- Omschrijving van de soorten bladhoudende leibomen.+ Aanbiedingen.
4---- De meest bekende is de leilinde. (Tilia). Leuk om te lezen.
5---- Leifruit. Ook leuk om te lezen.
6---- Bladverliezende leibomen. Met een aantal sierwaardes. Ook leuk om te lezen.
7-----Bedrijfsgegevens.1---- NUTTIGE INFORMATIE.  Leibomen voor een stuk privacy ?

Vandaag de dag worden leibomen veel toegepast voor een stuk privacy. Het voordeel van een leiboom is dat hij direct een gedeelte bedekt en u de gewenst privacy geen zonder dat de boom te groot word. Wij krijgen veel mensen op ons afhaalcentrum die een stuk privacy willen. Met de opmerking. Maar dan moet dan geen leiboom zijn en hij mag ook niet te groot worden Wij laten dan het een en ander zien aan bomen. De opmerking is dan vaak jaaaaa. Maar dan zit ik nog niet vrij. Bomen die over 10-15 jaar 4-6 meter groot zijn hebben een beginners maatje die geen privacy bieden. Klanten wijzen dan een plataan aan. Zoiets moet ik hebben zegt men dan. Dan zeg ik maar dat wordt 15 -20 meter hoog. En dat wilt u niet. We komen dan toch vaak weer uit op een leiboom.
 
Vanaf het jaar 2002 t/m 20010 zijn de winter zeer zacht geweest. In deze tijd is er een hele verschuiving geweest in de planten wereld. Wij gingen met zijn alle steeds meer bomen en planten toepassen die minder winterhard waren/zijn. We hadden toch bijna geen winters meer . In deze tijd verkochten wij ook meer dan 5000 stuks groenblijvende leibomen. Vanaf 2011 zijn er weer vrij strenge winters geweest. En zijn er ook weer een hoop problemen geweest met de groenblijvende leibomen. Groenblijvende leibomen kunnen al behoorlijk schade oplopen bij een gevoelstemperatuur van -25-40 graden. Gevoelstemperatuur is dus iets heel anders dan de werkelijke tempratuur. Het is dus heel belangrijk in welke Windomgeving staat uw groenblijvende leiboom.

leiboom. Windkracht---------- gr - 4 gr -6 gr -8 gr -12 gr -16 gr-20 gr
2 zwak---------------- gr -6 gr -11 gr 10 gr -14 gr -19 gr -23 gr
3 matig--------------- gr -12 gr -14 gr -16 gr -16 gr -26 gr -31 gr
4 matig--------------- gr -16 gr -19 gr -22 gr -21 gr -32 gr -37 gr
5 matig /krachtig--- gr -20 gr -22 gr -25 gr -32 gr -37 gr -42 gr
6 krachtig------------ gr -22 gr -26 gr -28 gr -34 gr -40 gr -46 gr
7 hard---------------- gr -24 gr -27 gr -30 gr -36 gr -42 gr -48 gr
8 storm -------------- gr -25 gr -28 gr -30 gr -37 gr -44 gr -50 gr
10 zware storm---- gr -26 gr -29 gr -31 gr -37 gr -45 gr -52 gr2---- WINTERGROENE OF GROENBLIJVENDE LEIBOMEN.


Lei-Quercus ilex of de Lei-steeneik
De Quercus ilex (lei steeneik) komt van nature voor in het middellands zeegebied. In koudere gebieden groeit de Quercus ilex niet echt heel hard. De stam is grijs van kleur en later ondiep gegroefd. Het jonge blad is scherp hulstachtig getant waaraan hij ook zijn tweede naam te danken heeft. Verder is het blad van de Quercus ilex dik en leerachtig. Hierdoor kan de Steeneik ook goed in kustgebieden geplaatst worden. De Quercus ilex is groenblijvend en dat is tevens ook zijn bekende sierwaarde.
Voordelen:
De Lei-Quercus ilex of de Lei-steeneik heeft niet heel veel voordelen. Hij heeft een grijze enigins blauw uitstraling van erg mooi past in de antraciettuinen maar dat kan u niet echt een voordeel of nadeel noemen. Hij verdraagd zeewind maar wel in beperkte maten.
Nadelen:
De boom krijgt problemen bij een gevoelstemperatuur van 30-35 graden onder nul. Waardoor het een minder geschikte boom is voor onze winters.


Lei-Quercus rhysophylla 'Maya'
Deze Lei-Quercus rhysophylla 'Maya' (Lei-steeneik) is bekroond als beste nieuwigheid op de vakbeurs Groot Groen te Zundert 2006. Een groenblijvend Lei-boom die met jong schot opvallend bruinrood is en houdt kleur tot laat in het najaar. Deze leieik lijkt een beetje op de Lei-photinia.
Voordelen:
Een groot voordeel van Quercus rhysophylla 'Maya' is dat hij Ongevoelig voor meeldauw is. Het soort zelf is veel minder winterhard dan deze goede selectie ( goed winterhard). Heeft zelfs de strenge winter van 2011/ 2012 over leeft. Hij laat dan voor een grootgedeelte wel zijn blad vallen maar dood gaat hij niet. Groenblijvende bomen zijn erg moeilijk dicht te krijgen.(volheid van het scherm). Bij regelmatig knippen krijgt u zeker een mooi vol scherm.
Nadelen:
Lei-Quercus rhysophylla 'Maya'. Is nog maar beperkt leverbaar in grote maten MAAR IS EEN ECHTE AANRADER.


Leiglansmispel Leiphotinia
De Photinia fraseri 'Red Robin' (Leiglansmispel Leiphotinia) als leivorm? Wij kunnen u deze aanbieden. De glansmispel is groenblijvend in de winter. In het voorjaar loopt de boom rood uit, later kleurt hij donkergroen. De bloeiwijze is wit die zelden graat bloeien omdat hij regelmatig gesnoeid moet worden. De Leiglansmispel Leiphotinia is bestand tegen de winter tot gevoelstemperatuur van -25 a -30 graden. De Photinia fraseri 'Red Robin' als leiboom (Leiglansmispel Leiphotinia) vraagt daarom een beschutte plaats en heeft het liefst een wat zuurdere bodem. Dit kunt u door middel van tuinturf stimuleren.

Deze aanbieding kopen voor een leuke prijs .?
- Leiphotinia Leiglansmispel. stamhoogte 180-200 cm ca.8cm €115.50 per stuk
Voordelen:
De Leiglansmispel Leiphotinia is een wintergroene of bladhoudende leiboom Heeft mooie sierwaardes. De rode uitloper en bloemen zijn echt een pluspunt.
Nadelen:
Het grootse nadeel is dat je heel moeilijk een mooi vol dicht scherm krijgt. Snoeien komt heel nauwkeurig de photinia is ook geen echte boom van oorsprong en heeft dus ook niet de groeikracht van een boom.. De leiphotinia Leiglansmispel kan behoorlijk vorst schade oplopen. De Photinia fraseri 'Red Robin' als leiboom heeft erg snel last van bladvlekkenziekte waardoor hij er s winters niet mooi uitziet.Leilaurierkers, Lei-prunnus of de Leilaurier (soort Caucasica).
De Leilaurierkers of de Leilaurier.... Dit was 15 jaar geleden een van de eerste groenblijvende of wintergroen leiboom. Een Lei-boom die het op elke goede grond doet Het soort Caucasica heeft smal donkergroen blad. Het is een boom/ struik waar veel groeikracht in zit wat er voor zorgt dat dit eigenlijk de enge echte groenblijvende / wintergroene leiboom is die ook echt mooi vol komt.
Deze aanbieding kopen voor een leuke prijs .?
- Leilaurierkers, Lei-prunnus Leilaurier s.Hoogte 110-200 cm ca. 6-8 cm € 69.50
- Leilaurierkers, Lei-prunnus Leilaurier s.Hoogte 150-200 cm ca. 8-10 cm € 85.00
- Leilaurierkers, Lei-prunnus Leilaurier s.Hoogte 180-200 cm ca. 10-12 cm € 115,00
- Ook zijn er vaak grotere maten te koop in de aanbieding tegen een goede prijs.
Voordelen:
Eigenlijk de enge echte groenblijvende / wintergroene leiboom die ook echt mooi vol komt en ook echt privacy bied in de winter Voor de rest heeft de Leilaurierkers, Lei-prunnus of de Leilaurier geen echte sierwaardes. Het is wel een mooie ogende boom.
Nadelen:
De Leilaurierkers Leilaurier heeft moeite met verankeren (goedvast wortelen) in de grond. U zult er dus twee boompalen bij moeten zetten en de boompalen langer moeten laten staan dan bij een bladverliezende boom. Zet de Leilaurierkers Leilaurier beschut (uit de harde wind), vooral in de winter met de strenge vorst kan hij vorstschade oplopen. De boom gaat er bijna nooit dood aan. Ook in de winterdag water geven (met vorst) voorkomt dit vorstschade.Leilaurierkers, Lei-prunnus of de Leilaurier (soort Rotundifolia)
Dit soort word steeds vaker gevraagd van wegen de zijn sterkere groeikracht. Heeft ronder en groter blad dan het soort Caucasica. En is wel een Beetje gewoontjes.
Deze aanbieding kopen voor een leuke prijs .?.
Leilaurierkers, Lei-prunnus Leilaurier s.Hoogte 110-200 cm ca. 6-8 cm € 69.50
- Leilaurierkers, Lei-prunnus Leilaurier s.Hoogte 150-200 cm ca. 8-10 cm € 85.00
- Leilaurierkers, Lei-prunnus Leilaurier s.Hoogte 180-200 cm ca. 10-12 cm € 115,00
- Ook zijn er vaak grotere maten te koop in de aanbieding tegen een goede prijs
3---- BLADHOUDENDE LEIBOMEN. 


Lei- Carpinus betulus 'Lucas' of de bladhoudende lei-haagbeuk, leibeuk.Leicarpinus.
Met trots introduceren wij (vanaf najaar 2012) Carpinus betulus 'Lucas' (leihaagbeuk of leibeuk). Het grote voordeel is dat de Carpinus betulus 'Lucas' zijn bladeren goed vasthoudt in de winter. Dit maakt deze bladhoudende leihaagbeuk of leibeuk Uniek..!!!!! En is een prachtig alternatief t.o.v. een groenblijvende leiboom.(geen vorstscahde en vriendelijk in het onderhoud) Hij heeft een lichte herfstverkleuring (geel). Deze blad houdende lei haagbeuk wordt (is) een grote concurrent van de fagus sylvatica die toch veel nadelen heeft t.o.v. dit soort. Deze bladhoudende leihaagbeuk of leibeuk is erg vormvast zodat u snel een mooi vol scherm heeft en doet het in bijna alle omstandigheden goed. Stelt weinig eisen aan de staanplaats. Ook kan de Carpinus betulus 'Lucas' of leicarpinus heel goed tegen droogte, maar ook tegen nattigheid. De leihaagbeuk of leibeuk heeft weinig last van ziektes en heeft een lange levensduur. Uit onderzoek is gebleken dat het soort leihaagbeuk of leibeuk (Carpinus betulus 'Lucas') nog sterker is dan al zijn soortgenoten. Dit komt waarschijnlijk vanwege zijn opvallend donker groene blad wat ook harder aanvoelt. Dit zorgt ervoor dat de Carpinus betulus 'Lucas het hele jaar erg fris oogt.
Deze aanbieding kopen voor een leuke prijs .?..??
- Leibeuk Lucas--10-12 cm---stamhoogte ca.180 cm----€ 92.50.per stuk met kluit.
- Leibeuk Lucas12-14 cm---stamhoogte ca.180 cm----€ 117.50.per stuk met kluit
- Ook zijn er vaak grotere maten te koop in de aanbieding tegen een goede prijs
16-18-----------180/200 cm -------€ 192.50 per stuk. Aanbieding REK VAN 210 X210 CM .
18-20-----------180/220 cm -------€ 217.50 per stuk. Aanbieding REK VAN 210 X210 CM
Voordelen:
Vele voordelen leest u maar hier boven.
Nadelen:
Echt nadelen heeft de Carpinus betulus 'Lucas' nietLei-haagbeuk Selectie, leibeuk.Leicarpinus Selectie
De Lei-Carpinus betulus 'Selectie' wordt vermeerderd door stek. En behoud zijn blad ook veel beter in de winter dan het gewone soort. De Bladhoudende Lei-beuk. Selectie . Deze boom leent zich prima als leivorm. De bladeren zijn klein ca. 6-10 cm. De twijgen zijn bruingrijs en iets behaard. De vruchten vormen zich op oudere leeftijd. Het verteerde blad van de Carpinus betulus is een goede bodemverbeteraar. De bomen kunnen makkelijk een leeftijd bereiken van 100- tot 200 jaar.
Aanbieding Lei-beuk.Selectie Scherm 150 x150 cm. stamomtrek
10-12 cm- Bij afname van 4 stuks. € 72.50 p/s met groeikluit.
12-14 cm- Bij afname van 4 stuks. € 82.50 p/s met groeikluit
14-16 cm- Bij afname van 4 stuks. € 99.50 p/s met groeikluit
Voordelen:
Doet het op alle grondsoorten. Ook kan de Bladhoudende Lei-beuk op natte en droge grond daarbij is de windbestendig geod wat ook mogelijkheden bied in de kuststreken. De Lei-beuk. Selectie voldoet al snel en heeft weinig of geen eisen. Zelfs ziektevrij wat overigens voor alle carpinus soorten geld. Dat is voor u een reden om deze boom te kopen. Fagus sylvatica leivorm, was eigenlijk voor 5-7 jaar terug de enige bladhoudende leiboom. Nu zijn er 2 goede alternatieve. Nadelen van de ooit zo populaire Lei-fagus zijn. Groeit erg langzaam, kan lang niet op elke grond, heeft eigenlijk altijd last van luis en is in verhouding duurder in prijs.
Nadelen:
De Bladhoudende Lei-beuk blinkt niet uit en heeft geen sierwaardes. Deze Lei-beuk. Selectie groeit veel losser dan Bijv. het soort Lucas. en u moet dan ook goed en meer snoeien om hem mooi vol te krijgen, Daarom is deze Lei-beuk. Selectie niet altijd geschikt vooral als uw tuin wat kleiener is. Een beter alternatief is dan de carpinus betulus LucasLei-haagbeuk, leibeuk.Leicarpinus (de gewone soort)
De Leicarpinus is een matige groeiende en dicht vertakte leiboom. Deze boom leent zich prima als leivorm. De bladeren zijn klein ca. 6-10 cm. de twijgen van de leibeuk zijn bruingrijs en licht behaard. Het verteerde blad van de Carpinus betulus is een goede bodemverbeteraar. De bomen kunnen makkelijk een leeftijd bereiken van 200 jaar. De Lei-haagbeuk, leibeuk.Leicarpinus is in vele afmetingen leverbaar.
Deze aanbieding kopen voor een leuke prijs? Zie BOMEN-ONLINE
Stamomtrek stamhoogte prijs
8-10-------150 cm-------€ 32.50 p/s; ----- bij afname van 4 -- € 30.00 p/s
8-10-------150 cm-------€ 45.00 p/s; ----- bij afname van 4 -- € 42.50 p/s met groeikluit
10-12------180 cm-------€ 35,00 p/s; ------ bij afname van 4 -- € 30.00 p/s
10-12------180 cm-------€ 47.50 p/s; ------ bij afname van 4 -- € 42.50 p/s met groeikluit
12-14-----180/200 cm----€ 60.00 p/s; -- bij afname van 4 -- € 55.00 p/s met groeikluit.
14-16-----180/210 cm----€ 77.50 p/s; -- bij afname van 4 --€ 72.50 p/s met groeikluit
Voordelen:
De carpinus betulus kan op alle grondsoorten. Hij verdraagt ook zowel natte als droge grond. Ook is de boom goed windbestendig. De Lei-haagbeuk, leibeuk.Leicarpinus is dus zeer weinig eisend. En zeer gezond waardoor er weinig ziekte beelden ontstaan.
Nadelen:
De Lei-haagbeuk, leibeuk.Leicarpinus heeft geen echt sierwaarden. De carpinus is half bladhoudend de ene boom houd wel goed zijn blad vast en de ander minder of niet wat swinters niet een al te fraai gezicht is. 1 op de 10-20 stuks kan uitvallen.Leifagus sylvatica (Lei-beuk Leibeukenhaag lei-fagus)
De leifagus sylvatica (Lei-beuk Leibeukenhaag lei-fagus) is een blad houdende leiboom. De bladeren sterven wel af maar blijven er aan hangen tot dat er nieuw blad aan komt. Waardoor er s'winters toch een winterbeeld blijft.. De fagus sylvatica staat het liefst op een goed doorlaatbare grond. De stam kan last hebben van bastverbranding wanneer hij op een plaats lang in de felle zon staat. De Fagus sylvatica (leibeuk) heeft vaak last van een moeizame start. Daarom wordt deze boom ook altijd met kluit gelever.
Voordelen:
De leifagus sylvatica (Lei-beuk Leibeukenhaag lei-fagus) . heeft een klassiek uiterlijk
Nadelen:
Ondanks het een mooie boom is kleven er nog wel wat nadelen aan de leifagus sylvatica (Lei-beuk Leibeukenhaag lei-fagus) . Zoals: Groeid niet heel erg hard, heeft vaak last van witte luis en kan lang niet op elke grond.


4-----DE LEILINDE. leuk om te lezen

De meest bekende leiboom is de leilinde. (Tilia) Deze komt van oorsprong voor bij de boerderijen zn 100-200 jaar geleden. Deze gebruikte men tegen vliegen, muggen etc in huis. Dit werkt doordat bepaalde soorten leilinde erg gevoelig zijn voor luis. Luizen scheiden een kleverige vloeistof op het blad van de leilinde af waar de vliegjes in blijven zitten. Ook werden leilinden als natuurlijk zonnescherm gebruikt. Zodat het koeler bleef in huis en men profiteerde wel van de voor- en najaarszon. De oude leilindes die bij onze boerderijen staat hadden dus een duidelijke functie. Als u eerlijk bent is de linde helemaal niet geschikt voor onze moderne tijd. Het is meer de nostalgie die wij in ons hoofd hebben.

Uitzonderingen hier op zijn de soorten leilindes die luisvrij zijn. Zie ook onze site of onze overige advertentie.5------LEIFRUIT leuk om te lezen

Ook redelijk bekend uit de vorige eeuwen is het leifruit. Ook dit had en heeft een puur functioneel doel. Leifruit werd gemaakt omdat men toentertijd geen zwakgroeiende onderstammen waren zoals we die nu kennen. Wilde je laag bij de grond wat fruit plukken, dan was dit de enige manier. Ook werd dit gedaan om goed zonlicht te verkrijgen in de boom wat het fruit ten goede kwam. Op andere informatiepaginas op onze site (of kijk bij onze overige advertentie op marktplaats) vind u meer informatie over leifruit dat wordt niet op deze pagina beschreven.6------BLAD VERLIEZENDE LEIBOMEN.leuk om te lezen.

Bladverliezende leibomen met een aantal mooie sierwaardes. Vandaag de dag hebben we naast de leilinde en leifruit ook nog andere soorten leibomen. Natuurlijk kan u voor een traditionele leilinde kiezen die echt wel mooi kan zijn, zeker als uw huis een wat oudere stijl heeft. Maar er zijn nog veel meer en mooiere soorten die u kan kiezen. Dit hoofdstuk word uitgebreid omschreven op andere info-pagina op onze site (of kijk bij onze overige advertentie op marktplaats).7----- BEDRIJFGEGEVENS. BOMEN-ONLINE.NL

--Kuus bomen- en plantencentrum / kuus boomcentrum b.v.
--Broekdijk 46a 4041 cw kesteren
--Telefoon: 0488-481601 fax: 0488-483755
--e-mail:info@bomen-online.nl
--Openingstijden. Hoofdzakelijk op vrijdag en zaterdag in het vroege voorjaar de hele week. Maar het wisselt nogal het hele jaar dus kijkt u van te voren op onze site bij openingstijden.
Lees volledige beschrijving Beschrijving inklappen
  • bomen-online.nl
Deel deze advertentie via:
Bewaar
Advertentienummer: m1098693939
Rapporteer deze advertentie
Advertenties door Google

Grote foto's

Rapporteer deze advertentie

Dagelijks behandelen wij duizenden gemelde advertenties. We geven hierbij prioriteit aan advertenties die door meerdere bezoekers zijn gemeld. Lees hier de regels en voorwaarden die gelden voor het plaatsen van een advertentie.

Wat klopt er niet?

Inloggen