×

Marktplaats App

Verder kijken met de Marktplaats app
Bekijken

Wie brengt ons Nienke II AK wadzeilschip de Ngataki terug..!

137 x gezien 1 x bewaard sinds 19 nov. '16, 11:11
Bewaar
Zie omschrijving
Bellen

Kenmerken

Conditie : Gebruikt
Type : Overige typen
Oppervlakte zeil : 15 tot 30 m²
Bootlengte : 6 meter of meer

Beschrijving

Let Op : Dit is een NIET-commerciële advertentie....

Help ons a.u.b. om ons gestolen wadzeilschip (genaamd) Ngataki weer bij ons terug te bezorgen

Ons wadschip een Nienke II AK - ontworpen en gebouwd door de beroemde NL-se ontwerper E. de Boer uit het Groningse Delfzijl - is al weer enige tijd geleden ontvreemd uit een zeer bekende verenigingshaven aan het Jollenpad nr. .. bij het Amsterdamse Nieuwe Meer.

Belangrijkste kenmerken :

· een geheel stalen
· roodbruine
· droogvallendeeenmaster
· knikspant
· met platte schuinaflopende spiegel
· wadzeiler
· een zgn. Nienke II AK (bouwjaar 1964)
· met een crèmekleurige kajuitdak-opbouw,
· en een integrale, crème-kleurige kuiptent annex sprayhood
· met zware ritsen en grote kunststof "ramen / vensters"
· plus een zware, gelakte vierkante houten mast en dito giek.
· Let ook op de opvallend lange houten helmstok i.v.m. de achterkajuit.
· Rompmaten van onze Ngataki : L 9.70 m. / B 2.75 m. / D 0.65 - 1.20 m.

Elke tip - ook anoniem - is welkom...

Met vriendelijke groet,
De familie Ahrend de Jongh

Contact :

023-5350885 of
via de reactie-mogelijkheid op deze Marktplaatspagina

Zie ook onze gelijksoortige oproepen op :

Buurtlink te weten onder :

a. Het Jollenpad te Amsterdam
b. De Hartmanstraat te Leiden

Update 1. Recente ontwikkelingen zouden ons zo maar kunnen doen overwegen, om zelfs al op zeer korte termijn nadere casus-relevante informatie te publiceren.

Update 2. Nadere casus-relevante informatie, zoals bijvoorbeeld (de nu nog voor niet-betrokkenen, in cryptisch aandoende termen vervatte details, als) de precieze pH = PH = PWH = PWH14 waarde ("waarde" = aandeel) en de rol van de K-factor = de K13-factor in deze laffe diefstal.

Update 3. Het antwoord op de vraag door sommige meelevende reageerders, de afgelopen periode begrijpelijkerwijze aan ons gesteld naar het hoe en waarom achter het opvallende gegeven, dat wij hier geen foto's van onze eigen boot hebben geplaatst, is even simpel als tragisch :

Welnu, onze Ngataki werd gestolen, voordat wij zelfs maar de kans kregen, om haar ordentelijk te (hebben) kunnen fotograferen.

Update 4. Het zal de geïnteresseerde lezer ongetwijfeld weinig moeite kosten, om de logische vervolgvraag op het antwoord onder update 3 te bedenken. (waarover dus later meer)

Update 5. Immers, zouden ons ten behoeve van het toch onomstreden, want expliciet goede doel : Zijnde het zo snel mogelijk en schadevrij terugkrijgen van onze gestolen Ngataki bijvoorbeeld niet gewoon door persoonlijke bronnen uit de rijke historie van onze Ngataki, een of meerdere foto's van onze boot hebben kunnen zijn aangeboden.

Update 6. Persoonlijke bronnen, zoals bijvoorbeeld de vorige eigenaar, van wie wij de Ngataki immers op enig moment hebben overgenomen.

Update 7. Welnu, de voorlopige nu nog in een (voor niet-betrokkenen) mogelijk cryptisch ogende formule vervatte samenvatting van voorgaande updates luidde : PWH14 + K13 = Ng en luidt vanaf zondag d.d. 04 November 2012 : PAUWHNNEKM14 + DKNEN13 = Ngataki

Update 8. Zie binnenkort ook de zeer casus-relevante link naar het Van Doornenplantsoen te Zoetermeer.!

Update 9. Voor de goede orde en wellicht ten overvloede : Middels deze advertentie worden potentiële kopers van ons (tot op heden helaas nog onveranderlijk gestolen) schip, tevens gewaarschuwd, dat het hier om een GESTOLEN en DUS om een "BESMET" SCHIP handelt.!

Wordt u dus door derden benaderd met een koopaanbod of bent u in het verleden benaderd en / of heeft u langs andere weg kennisgenomen van een dergelijk aanbod dan verzoeken wij u, dat (alsnog) onmiddellijk aan ons door te geven.

Waarvoor bij voorbaat bedankt.!

Update 10.....

------------------------------------------------------

N.B. Zaterdag d.d. 19-11-2016

Ook al is het vaarseizoen 2016 nu echt officieel ten einde, verzoeken wij u desalniettemin, om evengoed gedurende deze periode nog onveranderlijk te blijven uitkijken naar ons gestolen Nienke II AK wadzeilschip, genaamd (de) Ngataki.

Niettegenstaande het feit, dat ons schip in principe natuurlijk overal zou kunnen worden waargenomen, ligt het voor de hand, dat de kans op ontdekking het grootst is in de gebruikelijke (statische) nautische concentratie-gebieden.

Wij denken dan in eerste instantie aan locaties, als jachthavens (al dan niet in een box gelegen of op een winter-bok op de wal geplaatst, al dan niet in de open lucht gestald, dan wel in een opslagloods ondergebracht).

Het is natuurlijk zeker niet uitgesloten, dat ons schip gewoon ergens langs een minder druk bevaren waterweg is aangemeerd, hetzij in een meer landelijke of meer een stedelijke omgeving als een gracht of een openbare binnenhaven.

Uitgaande van de mogelijkheid dat tevens met ons gestolen schip wordt gevaren zoudt u haar natuurlijk ook zo maar kunnen spotten tijdens het schutten in een sluis, het wachten op een brugopenstelling of het gezamenlijk ad hoc aanmeren tijdens een van de bekend jaarlijks terugkerende culturele of watersportevenmenten evenementen.

Te denken valt in dit verband bijvoorbeeld aan het unieke openlucht-theater festival OEROL, gesitueerd op het schitterende wadden-eiland Terschelling (09-06 t/m 18-06-2017), aan onze welbekende nationale watersportevenementen als het Skûtsjesilen (05-08-t/m 18-08-2017), de Gay Pride Canal Parade (05-08-2017), de altijd drukbezochte Sneek-week (05-08 t/m 10-08-2017) en last but not least het jaarlijkse Grachtenfestival in Amsterdam, een muziekweek op en rond het water, die natuurlijk traditiegetrouw weer culmineert in het illustrere Prinsengrachtconcert op 19-08-2017...

Ook de jachthavens in (en tijdens het vaarseizoen de droogvallocaties rond) het NL-se en Duitse waddengebied zijnde de natuurlijke habitat van onze Ngataki en dus vormen een logische plek, om ons schip aan te treffen.

Het kan daarnaast geen kwaad, om even op te merken, dat u zich niet perse op het water hoeft te bevinden maar gewoon in de auto, op de fiets en/of per voet om desalniettemin onze boot te kunnen spotten.

Hoewel de romp- en tuigkenmerken van de Nienke II AK, oppervlakkig bezien, enige gelijkenis vertonen, met die van de andere bekende stalen knikspant-zeilers zoals de (wat grotere versie van de) Domp en de Sneekermeer is onze wadden-zeewaardige Nienke II AK duidelijk te onderscheiden.

Onderscheiden van voornoemde scheepstypen, door bijvoorbeeld de achterkajuit en de (daardoor) opvallend lange helmstok, plus de afwijkende zeeglijn, de karakteristieke, vlakke, schuin naar voren aflopende achterspiegel en het aparte onderwaterschip met de vernuftige dooskiel, waardoor het schip zonder kunstgrepen, rechtstandig kan droogvallen op het wad.

U vindt met name een uitgebreide typebeschrijving van (onder andere) het Nienke II AK wadzeilschip op de website van GWENVANIERSEL. U vindt deze info-PDF door de tekst tussen haakjes ( Nienke AK II Zeiljacht gwenvaniersel ) te selecteren en Google te laten zoeken...

Tot slot wijzen wij u op de mogelijkheid, dat ons gestolen wadzeilschip inmiddels van een andere kleurstelling zou kunnen zijn voorzien (bijvoorbeeld grijsblauw, donkerblauw, groen, of zwart in plaats van roodbruin), om de kans op ontdekking te verkleinen.

Ook zou men om diezelfde reden, de boven-beschreven kuiptent annex sprayhood hebben kunnen verwijderd of hebben kunnen gewijzigd.

Onder het uitspreken van de hoop, binnenkort weer ons eigen schip te kunnen betreden, bij dezen aan u, door ons hele gezin - daar waar van toepassing voor de enkele die-hard all-season watersporter - vanzelfsprekend een hele prettige beleving van het `wintervaarseizoen` 2016-2017 toegewenst en heel veel sterkte toegewenst aan allen, die het winterstallings/seizoen zullen gebruiken, om hun geliefde vaartuig weer te optimaliseren, na een ongetwijfeld veeleisend vaarseizoen 2016. 

Het vaarseizoen 2016, waarin u uiteraard weer veel plezier, gezonde spanning en dito ontspanning heeft kunnen beleven aan tal van sportieve uitdagingen en wilde, dan wel goed doordachte plannen, door zich weer vol enthousiasme te hebben overgegeven aan de geneugten van (de diverse takken van) onze rijke watersporttraditie.

De casus samengevat in één formule voor de intimi : PAUWHNNEKM14 + DKONEN13 = (minus) Ngataki....


Lees volledige beschrijving Beschrijving inklappen
Deel deze advertentie via:
Bewaar
Advertentienummer: m1109494266
Rapporteer deze advertentie
Advertenties door Google

Kaart

Let op: de aanduiding op de kaart geeft niet het exacte adres van de adverteerder weer. De aanduiding is namelijk gebaseerd op de postcode en geeft het centrum van het betreffende postcodegebied weer. Advertenties van adverteerders in hetzelfde postcodegebied worden gegroepeerd weergegeven.

Grote foto's

Rapporteer deze advertentie

Dagelijks behandelen wij duizenden gemelde advertenties. We geven hierbij prioriteit aan advertenties die door meerdere bezoekers zijn gemeld. Lees hier de regels en voorwaarden die gelden voor het plaatsen van een advertentie.

Wat klopt er niet?