Over Marktplaats

Marktplaats is een advertentiesite die kopers en verkopers samenbrengt. De site is opgericht in 1999 en is daarmee één van de eerste websites in Nederland die zich volledig richt op rubrieksadvertenties. Sinds de oprichting is de onderneming uitgegroeid tot de populairste website op dit gebied met een nog altijd groeiende klantenbasis van particulieren en kleine en grote bedrijven.


Elke dag bezoeken ruim 1.3 miljoen mensen Marktplaats. Samen kopen en verkopen zij een zeer divers aanbod aan nieuwe en gebruikte producten en diensten. Per dag worden er gemiddeld 300.000 nieuwe advertenties op de website geplaatst, van kleding en verzamelobjecten tot auto’s en huisraad. Op elk willekeurig moment bevat Marktplaats ruim 8 miljoen advertenties. Marktplaats maakt sinds november 2004 onderdeel uit van eBay en is gevestigd in Amsterdam.

Vernieuwde site

Marktplaats is uit zijn jasje gegroeid. Om kopers en verkopers nóg beter en prettiger te laten handelen, hebben wij van de gelegenheid gebruik gemaakt om de site samen met onze gebruikers gebruiksvriendelijker, sneller, frisser en overzichtelijker te maken. De basis van Marktplaats is hetzelfde gebleven, maar voortaan kunt u sneller advertenties plaatsen, meer foto’s toevoegen, gerichter zoeken en nog veel meer!