×

Marktplaats App

Verder kijken met de Marktplaats app
Bekijken

Mieke Claassen -Dillo Krijt aquarel techniek, Puente Itero

50 x gezien 2 x bewaard sinds 10 apr. '18, 17:49
€ 48,00
Bericht

Beschrijving

Mieke Claassen -Dillo Krijt aquarel techniek, Puente Itero

Kunstenaar werkt veel met krijt en verf en heeft dit werk gemaakt naar aanleiding
van de tocht naar Santiago de Compostella.
Puente de Itero is een bekende brug op de jacobsweg.
Afmeting van ingelijst werk is : 33 x 33 cm.
Beeld
28.5 x28.5 cm

De kleuren zijn mooier als op foto .

Exclusief verzendkosten
Verzenden voor risico van de koper

Mieke Dillo volgde haar opleiding beeldende kunst aan de cole Supérieure des Beaux Arts in Parijs en aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam. Na haar opleiding maakte zij werkreizen naar Griekenland, doceerde vele jaren Portrettekenen met pastel aan de Volksuniversiteit in Amsterdam en gaf teken- en schildercursussen in Griekenland. Zij exposeerde vele malen individueel, met echtgenoot Willem Claassen (eveneens beeldend kunstenaar) en met de Amsterdamse kunstenaarsverenigingen De Onafhankelijken en Sint Lucas. Mieke Dillo is een zelfstandig fulltime beeldend kunstenares die regelmatig vrij werk exposeert. Daarnaast is zij een van de meest gevraagde portretkunstenaars.

 Artistieke vorming

cole des Beaux Arts, Parijs
Prof. Claude Schurr, Prof. Berthomme St. André. Prof. Souverbie.

Beaux-arts de Paris

Rijksacademie van Beeldende Kunsten, Amsterdam
Prof. Ch. Roelofz, Prof. G. Röling, Prof. O. de Kat, Prof. S. Schröder, Prof. F. van Thienen, Prof. Luttge, Prof. de Soverin Lohman.

Rijksakademie Amsterdam

Mieke Dillo maakt in 1963 een studiereis naar Italië o.l.v. Prof. F. van Thienen. Na beëindiging van de studie aan de Rijksacademie vervaardigt zij vele portretten in opdracht en wordt ere lid van de Beroepsvereniging Beeldende Kunstenaars (BBK).

 

Werkreizen

Daarna maakt Mieke Dillo werkreizen naar Griekenland waarna vele pastelschilderijen ontstaan, gebaseerd op Griekse mythologie en hedendaagse werkelijkheid.

Docent

Tussen 1983 en 2001 verbonden aan de Volksuniversiteit te Amsterdam alwaar zij cursussen Portrettekenen met Pastel geeft.

Televisie

In 1987 en 1988 medewerkster aan Teleac-cursus Portrettekenen en -schilderen (televisie uitzendingen en boek) betreffende instructielessen voor het kinderportret.

Verenigingen

Sinds 1985 lid van Amsterdamse kunstenaarsvereniging De Onafhankelijken, waarmee zij ieder jaar in het Stedelijk Museum van Amsterdam exposeerde.

Exposities

Daarna volgde diverse exposities o.a. bij Galerie de Zaayer en in de Koninklijke Wachtkamer van het Centraal Station te Amsterdam i.v.m. 100 jarig bestaan van het station. De directie van de Nederlandse Spoorwegen koopt en reproduceert in 1989 een pastel van Mieke Dillo voor 1000 personeelsleden die deze pastel hiervoor hadden verkozen.

In 1989 verschijnt eveneens haar triptiek Eros Kalos in de jubileumuitgave van de galerie De Drie Gratiën waarna in 1990 een overzichtstentoonstelling volgt in galerie dEglantier te Amsterdam.

Het project Schepen in de Houthaven waarbij de fysionomie van kleine vrachtschepen centraal staat, is ontstaan door de ligging van haar atelier aan de oever van het IJ te Amsterdam.

Bij galerie dEglantier exposeerde zij vervolgens verschillende malen met schepen, modelstudies van naakten en portretten, uitgevoerd in diverse technieken.

Retrospectief

Tijdens haar retrospectieve solo-tentoonstelling in de Mozes en Aäronkerk in 1999 te Amsterdam, toonde zij o.a. een hommage aan de Fayum-schilders, een herinterpretatie van deze portretschilderkunst uit het begin van onze jaartelling.

Cursussen in het buitenland

Zij gaf tijdens haar carrière als beeldend kunstenares in Griekenland diverse cursussen portrettekenen, landschapstekenen en schilderen.

Tot heden

Mieke Dillo is lid van kunstenaarsvereniging Sint Lucas en is sinds 1994 verbonden aan de Portretwinkel te Haarlem, in het kader waarvan zij vele opdrachten uitvoert.
Lees volledige beschrijving Beschrijving inklappen
Deel deze advertentie via:
Advertentienummer: m1274204703
Advertenties door Google

Meld aan Marktplaats

Dagelijks behandelen wij duizenden gemelde advertenties. We geven hierbij prioriteit aan advertenties die door meerdere bezoekers zijn gemeld. Lees hier de regels en voorwaarden die gelden voor het plaatsen van een advertentie.

Wat klopt er niet?

Inloggen