×

Marktplaats App

Verder kijken met de Marktplaats app
Bekijken

Wijds korenveld bij Kootwijk van J.M.Graadt van Roggen

247 x gezien 2 x bewaard sinds 28 apr. '18, 12:51
N.o.t.k.
Bericht

Beschrijving


Van mei t/m september zijn wij alleen bereikbaar per telefoon of email. Mocht u vragen hebben neem dan svp contact op met 050 3123526 of email hanvos@home.nl
Schilderijen kunnen bij verkoop gedurende die periode wel worden verzonden.

Wijds korenveld bij Kootwijk (G) van J.M. Graadt van Roggen (1867-1959)

In dit licht glooiende korenveld bij Kootwijk gebeurt op het oog niet veel, maar Johannes Graadt van Roggen heeft de drukkende zomerse dag met de zware lucht precies de lading gegeven die hij waarschijnlijk voor ogen heeft gehad. De afmeting is 52 x 65 cm, olie op doek. Het schilderij is professioneel schoongemaakt.ZIE OOK ONZE ANDERE ADVERTENTIES

Neem voor meer informatie over aanbiedingsprijzen etc. contact op met kunsthandel Han Vos: 050 32123526, stuur een mail naar hanvos@home.nl of zie onze website voor meer Hollands impressionisme en vele aanbiedingen van bekende en minder bekende kunstenaars.

WIJ VERZORGEN TAXATIES VAN UW KUNSTWERK VOOR 50 € PER OBJECT (met taxatierapport)OOK VOOR VAKKUNDIGE RESTAURATIES KUNT U BIJ ONS TERECHT

INRUIL VAN INTERESSANTE OBJECTEN MOGELIJK: WERK IN VOORRAAD VAN:
Leidse school, Haagse school, Bergense school, Groninger Ploeg
V. Bauffe, D. Been, Paul Bodifee, H.Bogman jr. (2), G.Canon, Jan Cossaar 5x,), HenkDekker, G J Delfgaauw, J. van Deventer, Johan Dijkstra, A.J. van Driesten2x,Johan Faber, Jan Goedhart, S. Jeanes, Aris Knikker, Jan Knikker jr, 3x Jan Korthals J. Kropff, Oscar Laske, H.van Leeuwen, J. Nederlof, W. van Nieuwenhoven, Maurice Paul, E.Pick Morino, M.van Regtteren Altena, W.E. Roelofs jr., G.F. van Schagen, Gaston Sebire, G.J. Sijthoff, C.Soer, W.Veerman J.H. Weijns, C. Westerbeek, P. van Wijngaerdt, , J.A.Zandleven, A. van der Zee, A.J. Zwart.

Voor meer informatie over prijzen, in en verkoop en eventuele aanbiedingen neem svp even contact op met
HAN VOS : 050 3123526
of email met hanvos@home.nl
GROOT AANTAL KUNSTVOORWERPEN UIT CHINA O.A. :
Tang paard (met TL test)
2 x Tang Fat lady (met TL test)
Grote Tang kameel (73 cm met TL testGROOT AANTAL KUNSTVOORWERPEN UIT CHINA O.A. :
Tang paard (met TL test)
Tang kameel met bepakking
2 x Tang Fat lady (met TL test)
Han Dynastie paard met berijder.
Han Dynastie paard zonder berijder
Sung dynastie vazen
2 STICKMAN Han Dynastie Met TL test
2 STICKGIRLS Han Dynastie Met TL test

Kunsthandel HAN VOS :
Kleine Kromme Elleboog 6
9712BS Groningen
Tel: 050 3123526Johannes Mattheus Graadt van Roggen(1867-1959)
Johannes Graadt van Roggen werd in 1867 te Amsterdam geboren als zoon van een rijke koopvaardijkapitein. Op driejarige leeftijd wordt "Job" door een ongeval doofstom. Zijn handicap vormt zeker een verklaring voor zijn artistieke loopbaan, want bij de ontdekking van zijn grote aanleg voor tekenen zag men er geen probleem in om deze telg van een rijke Nijmeegse koopmansfamilie kunstenaar te laten worden.

In 1872 wordt hij naar een instituut voor doofstommen in Groningen gestuurd, dat gesticht was door de predikant Guyot. (Curieus is, dat diens zoon later de grondlegger zou worden van het Nijmeegs Gemeentemuseum, waar in 1981 een overzichtstentoonstelling van het grafisch werk van Graadt van Roggen zou worden gehouden. Daarbij werd ook zijn oeuvre-catalogus uitgegeven)In zijn Groningse tijd werkte hij vanaf 1872 bij het lithografisch bedrijf De Booys en ging avondlessen volgen aan de Academie Minerva. In 1884 werd hij toegelaten tot de Rijksacademie te Amsterdam. In 1892 maakte hij zijn eerste reproductie-ets, "De herder", naar een schilderij van Jozef Israëls, die grote waardering oogste. Hij boekte aanvankelijk zeer veel succes als reproductie-etser van de schilders van de "Haagse School", zoals Maris, Mesdag, Israëls en De Bock. Hij wist als weinig anderen de kleureffecten van de schilderijen om te zetten in de tonen van de monochrome ets. Hiervoor is weken - zelfs maandenlang etswerk vereist. Graadt van Roggen werkte ook veel in musea: toen hij wekenlang in het Mauritshuis Vermeer's "Gezicht op Delft" zat te etsen, kwam koningin Emma zijn werkwijze bekijken.Later ontwikkelde "Job" zich als etser van het Noord-Hollandse landschap, met grote aandacht voor duinlandschappen, bomen en luchten. Later kwamen ook plaatsen en dorpen zoals Nijmegen, Grave, Dordrecht, Amsterdam en Haarlem aan de beurt. In later jaren ging hij (grote) houtsneden maken. Na 1916 maakte hij nog slechts droge naalden, in kleine oplagen.
Lees volledige beschrijving Beschrijving inklappen
Deel deze advertentie via:
Advertentienummer: m1279974620
Advertenties door Google

Meld aan Marktplaats

Dagelijks behandelen wij duizenden gemelde advertenties. We geven hierbij prioriteit aan advertenties die door meerdere bezoekers zijn gemeld. Lees hier de regels en voorwaarden die gelden voor het plaatsen van een advertentie.

Wat klopt er niet?

Inloggen