×

Marktplaats App

Verder kijken met de Marktplaats app
Bekijken

Millon Cobra IVS high end luidsprekers aanbieding

55015 x gezien 162 x bewaard sinds 15 jan. '14, 14:13
Bewaar
€ 1.498,00

Levering

Ophalen

Verzendkosten

€ 0,00
Website Bericht

Kenmerken

Conditie : Nieuw

Beschrijving

Geluid  kan zo mooi zijn.

Het belangrijkste is de allermooiste klank. Genieten van natuurlijk geluid. Het kán zo mooi zijn en dan is het zonde als dat in mindere of meerdere mate om zeep geholpen wordt. In iedere prijsklasse is dat gemis terug te vinden.

Het creëren van een fantastische klank is een enorme opgave. Het ontstaat niet zomaar. Niet zomaar door  het even toepassen van een bijzonder materiaal of techniek. Door vele jaren lang aan maar een paar luidsprekers te werken, (in plaats van aan een enorm pallet van luidsprekers en vaak ook nog andere audio producten, wat gewoonlijk gebeurd in de audio industrie). En dat met de paar beste mensen op de wereld op het gebied van luidspreker ontwikkeling, is dat wel mogelijk geworden. Honderden kleine echte verbeteringen zorgen uiteindelijk bij elkaar voor een heel groot verschil. Iedere kleine verbetering op zich is aardig maar niet zo indrukwekkend. Maar zoveel kleine verbeteringen bij elkaar is wel indrukwekkend. Voor iedere kleine verbetering zijn wel 10 pogingen gedaan die geen verbetering waren en dus weer aan de kant worden geschoven. Maar dan komt er toch weer een verandering die een echte verbetering is. Bij elkaar betekend dat dus duizenden aanpassingen. Waarvan dan 'slechts' enkele honderden een echte verbetering zijn. Over een periode van 18 jaar zijn voortdurend kleine en grote veranderingen toegepast, zoals gezegd samen met de beste ontwikkelaars ter wereld in Nederland, Duitsland en Denemarken. Met ook bijna onbeperkte mogelijkheden in aanpassingen. Alles kan en werd aangepast. De lijst van variaties is bijna oneindig lang. Zelf al kijk je maar naar een onderdeel zoals de conus. Materiaal samenstelling, vezellengte, vezelrichting, zeefpositie, hoek, curve, dikte, flexibiliteit, demping, massa, persing, coating soort, locatie van verschillende coatings en dat gaat alleen nog maar over de conus. En alles heeft flinke invloed op de klank. En voor alles bestaat een belangrijke optimale keuze. Maar om die keuze te kunnen maken moeten alle verschillen worden gemaakt. Voor geen luidspreker ter wereld zijn zoveel variaties gemaakt.

Een kleine extra opgave was het om dat ook nog voor elkaar te krijgen in slanke luidsprekers. Om uit slanke luidsprekers een groot en zeer mooi geluid te halen.

Bijzonder om dan een slanke luidspreker te hebben die ook grote en hele dure luidsprekers laat horen hoe mooi geluid kan klinken. En ook electrostaten laat horen hoe mooi transparant, luchtig, vol en natuurlijk geluid kan zijn.

En er is nog een verschijnsel in onze ogen. De beeldkwaliteit van televisies is hoog geworden, grote schermen met veel pixels, de grassprietjes zijn bijna te zien. De geluidskwaliteit is daar niet mee meegegroeid. Waar het beeld prachtig is blijft het geluid hangen ongeveer op het niveau van: Er komt toch geluid uit. Meestal gemaakt binnen een kader van budget, zowel van klant als fabrikant, maar ook in het kader van maar een beperkte hoeveelheid tijd voor research. En dan nog veel sterker gedomineerd door de marketing van bedrijven. Interessant, modern en flitsend is belangrijker dan kwaliteit. Eerlijk gezegd is kwaliteit op geluidsgebied een ondergesneeuwd kind. Zelfs bij bedrijven waar je dat niet verwacht.

De Millon Cobra IV S laat horen hoe ware klasse klinkt. Vergelijk met de Avalon Ceramic (22.000 euro) Sonus Faber Guarneri Memento 10.300 euro en de Bowers en Wilkins 804 Diamond 7.000 euro. En het is ook nog eens een superaanbieding enkele nieuwe sets Millon Cobra IV S luidsprekers normaal 2.699,-/set. nu enkele sets Cobra IV S 1.498,- per set van twee luidsprekers)

Nieuwste 2017 versie Topklasse luidsprekers. Natuurlijk geluid, diepe en strakke bas, volle klank,

zeer gedetailleerd en prachtig beeld! Mooie natuurlijke stemweergave.Sprankelend zuiver hoog zonder scherpte. Maar vooral een prachtig geheel.

Met nieuwe voor Thiel ontwikkelde tweeters (weergave op as linear tot 40 kHz) en groter basreflexsysteem. Daardoor nog transparanter en voller geluid.

De achterzijde van de Cobra IVS is rond. Het is gemaakt van zeer stijve gebogenlagen hout. Ook de aluminium uitvoering is van gebogen lagen hout opgebouwd enheeft alleen een aluminium toplaag van
0,2 mm om de klank niet negatief te beïnvloeden.

De Cobra IVS Is zeer slank, maar heeft, wat je niet verwacht bij zo'n slanke zuil, toch een
volume van ruim
21 liter en heeft mede daardoor een diepe volle en strakke basweergave. .
Er wordt gebruik gemaakt van zeer lichte snelle conussen zowel in het laag,

midden als hoog met een grote uitslag; wat de basweergave dieper en de

klank natuurlijk, transparant, luchtig en vol maakt en zorgt voor een goede

plaatsing en ruimtelijkheid.

De Cobra IVS is ongevoelig voor de ruimte-akoestiek en kan ook vrij dicht bijde

wand geplaatst worden.

De Cobra II referentieset bij HVT :

Citaat uit Hifi Video Test: “ Deweegevers zijn van Millon, de Cobra 2, esthetisch zeer fraai en daarnaastklankmatig zeer hoog scorend.
Samen met de SAC Mediatore versterker en Sphinx cd speler werd de nieuwe setsamengesteld.
En ja, toen gebeurde er iets wat je niet vaak tegenkomt: Dit was goed. Deze combinatie speelde op griezelig hoog niveau

Het geheel stond me daar een partij muziek te maken!
Een hoop parameters die eigenlijk alleen voor zogenaamde high end systemengelden,werden ingevuld. De set gaf een duidelijk beeld los van de speakers engoed geplaatst in de ruimte, veel diepte, maar niet overdreven, plus eenkrachtige natuurlijke stemweergave, die stem was eigenlijk het sterkste punt.De plaatsing in de hoogte was ook vrijwel perfect, maar waar echt hoge ogenwerden gegooid, was de laagweergave.
Die ronkte en knorde en werd zeer gedetailleerd en in de goede verhouding totde rest weergegeven. Kortom, ik luisterde naar een te gek systeem.
Sindsdien speelt de bovengenoemde combinatie door als referentie set

Trefwoorden: bowers en wilkins, Quad, kef, quadral, infinity, wilson, mordaunt short, rogers, spendor, imf, heco, revel, magnepan, magico, totem, klipsch, harbeth, canton, monitor audio, meridian, naim, rel, diapason, chario, magnat, dynaudio, epos, bose, focal, celestion, audio physic, tannoy, linn, dali, elac, mission, proac, jbl, usher.

Voor vergelijk staan er de Avalon Eclipse 12.000 euro SonusFaber Guarneri Memento 9.400 euro en B&W 804D 7.000 euro Piega TP5S 2.190 euro en B&O Beolab 8000 3.920 euro/set en B&W XT4 2.500 euro/set in Alkmaar. (Deze sets zijn er alleen voor vergelijk, zijn niet te koop)

Beluisterbaar op een Mark Levinson No 29 eindversterker of Sony DA 50 ES versterker. 
Parasound voorversterker Sony 777 cd speler.

Belastbaarheid: 150 Watt continue
aangeraden versterker: 50 tot 150 Watt
Impedantie: 4 - 8 Ohm
Rendement: 90 dB
Frequentiebereik 25 Hz – 40 kHz.
Overgangfrequenties;
Laag: 25 Hz - 180 Hz
Laagmidden: 25 Hz - 3.5 kHz
Hoog: 3.5 kHz - 40 kHz

Afmetingen
Hoogte : 109 cm
Breedte: 13.5cm
Diepte : 21 cm
Voet : 20x25 cm
Gewicht: 15.5 kG Aanbiedingsprijs per set in hoogglans zwart 1498 euro.
Meerprijs
Wit  hpl    100
Hout hpl   100
Aluminium   150
RVS    250
RAL gespoten    300
Houtfineer   450
Vaak wordt de vraag gesteld hoe het zo goedkoop kan zijn, het belangrijksteantwoord daarop is dat de luidsprekers bij deze aanbieding direct verkochtworden zonder tussenkomst van tussenhandel die de prijs verhoogt.


Uitbreidbaar tot Dts Surroundset met bijpassende componenten

Bel of mail voor een luisterafspraak.

Millon
Waalstraat 317
1823EP Alkmaar
Tel 072 5156166

In vergelijk met B&W 804D 7000 euro B&W XT4 2500 Avalon Opus Ceramique 22.000 Sonus Faber Guarneri Memento 10.300. PMC Fact 8 9.300 euro Martin Logan Vista 4.600 euro, Avalon Arcus 7.000 euro, Sonus Faber Concerto. KEF R500 1950 euro, Usher Mini Danser 2 DMD 5.700 euro B&W 703, B&W 705 etc.

Millon Oosterhout 
Theo Remmerswaal
Tel 0162-692842
Tel 0162-429618
GSM 06-33097 111
Vaartweg 10A
4905BL Oosterhout
thremmerswaal@gmail.com

In vergelijk met B&W 804 Diamond 7000 euro, Dynaudio Contour S3.4 5400 euro, Avalon Symbol, Audio Physic Tempo V, Audio Physic Scorpio 25 5400 euro, PMC GB i, Naim Allae, Usher Compas X718, Final 600i en S220 6.900 euro etc

Groningen
Ohm-Audio bv
Derk Broos
Herman Colleniusstraat 19
9718 KR Groningen
Telefoon: 06-53861616

Email: info@ohm-audio.nl

Leeuwarden:

Audiowoud

Aggemastate178
8926 PH Leeuwarden
Email info@audiowoud.nl
Tel 06-46206206Review Millon Cobra IV door Maarten Slagmolen April 2011

Het was op één van die dagen in december 2010 dat de wegen met een dik pak sneeuw bedekt waren dat ik een afspraak had gemaakt in Alkmaar. Zelf woon ik in Almere dus de reis was op zondagavond door de centimeters hoge sneeuw een hele onderneming.

Ik had interesse in de Millon Cobra IV die door Frits Straatsma in Alkmaar worden gebouwd. Ik had de afspraak gemaakt met Frits want de ervaringen die andere mensen over deze boxen schreven spraken mij aan en ook de prijsklasse van de Millon luidsprekers vielen binnen mijn budget.

Als professioneel muzikant was ik al tijden op zoek naar luidsprekers die de akoestische klank en kleur van instrumenten zo helder en ‘echt’ mogelijkweergeven. In een onbewaakt ogenblik heb ik mij ooit laten verleiden tot deaanschaf van een set Bose-boxen en met een Yamaha versterker had ik hogeverwachtingen. Dit was voor mij echter een desillusie en miskoop. Het geluiddat ik in de winkel in alle drukte had gehoord of liever gezegd gehoord dachtte hebben heb ik thuis nooit meer ervaren. Daarna heb ik nog diverse andereluidsprekers gehoord waaronder verschillende luidsprekers van Kef, Energie,Quadral en anderen maar kon daarin nog niet helemaal vinden waar ik naar op zoek was.

Mijn afspraak met Frits heeft mij een ervaring gegeven die ik als uiterst plezierig kan omschrijven. Hij nam alle tijd, vooruit het was zondagavond, en gaf vooral de ruimte om mijn eigen indruk en mening te bepalen zonder te pushen.

Om de Millon Cobra IV boxen te kunnen beoordelen had ik een aantal CD’smeegenomen van voor mij bekende opnamen zonder dat ik een echte audio expert ben, mijn muzikaal getrainde oren en ervaring is het enige waarmee ik kan beoordelen.

Om te beginnen wilde ik graag een favoriete opname van Peter HerbolzheimerRhythm Combination and Brass horen. De live-opname van het nummer Heartland,origineel een compositie van Pat Metheny, hierbij gearrangeerd door PeterHerbolzheimer. Dit stuk ken ik door-en-door, heb ik zelf als trombonist gespeeld en de opname heeft enigszins mythische betekenis voor mij. Al na de eerste paar maten bekroop mij een apart gevoel, ik hoorde details die ik nog nooit had gehoord, de instrumenten waren bijna aan te wijzen zo helder maar de balans in de band was niet optimaal. Ik trok echter al snel de conclusie dat mijn mythische opname technisch eigenlijk helemaal niet zo sterk was. Dit ondanks de prachtige en gedetailleerde weergave van de Millon Cobra IV.

Deze gesneuvelde illusie probeerde ik snel te verwerken met een andere opname.Ik ben als klassiek trombonist opgeleid aan het conservatorium en Mahler isvoor een koperblazer zeer interessant. Ik had een opname van de vijfde symfonievan Gustav Mahler meegenomen in een uitvoering van de Berliner Philharmonikeronder leiding van Bernard Haitink. Deze opname wordt algemeen als één van demeest toonaangevende interpretaties gedefinieerd. De symfonie begint met een trompetsolo, piano in het laagregister en komt na een paar maten uit in een voltutti fortissimo. In een concertzaal is dit een bijzondere ervaring door metname de dynamiek. De Millons maakten gelijk de eerste keer indruk doordat alledetails te horen waren en met name het fortissimo niet schreeuwerig maar welluid en vol werd. Dit laatste is zelfs live uitermate lastig uit te voeren. Na de luide passage komt het orkest weer in een relatief zacht gedeelte waarin ik meende zelfs de kleppen van de fagot te horen en ik het gevoel had alsof ik in het orkest zat. Eerlijk gezegd waren de boxen toen al verkocht.

Ik raakte steeds meer opgewonden over de weergave van de Millons waarbij vooral de kleur en dynamiek mij erg bevielen. Daarnaast hoorde ik in het hoog en laag precies de akoestische kleur van de instrumenten die ‘echt’ overkwamen, zoals een trompet briljant en helder klinkt en een contrabas geen brom is die je voelt maar trillende snaren die niet overheersen.

Frits vertelde dat hij ook een opname had van de vijfde symfonie van Mahler en deze graag wilde vergelijken met de eerder genoemde opname. Het bleek ook een Duits orkest, het Frankfurt Radio Symphony Orchestra. Deze opname was zeeraardig maar ook Frits hoorde duidelijk het verschil in kleur van de trompetsoloen de minder gebalanceerde dynamiek naar het fortissimo in vergelijk tot deopname uit Berlijn. De muzikanten in Berlijn zijn dan ook absolute wereldtop.

Uiteraard ben ik naast muzikant ook muziekliefhebber en niet uitsluitend geïnteresseerd in klassieke of jazzmuziek. Ook popmuziek wilde ik graag horenen vooral de baslijnen van Michael Jackson leken mij goed om te beoordelen.Billie Jean ging het worden en ook hierbij een verrassing. Details van de uitspraak van Michael Jackson had ik nog niet eerder opgemerkt, het leek soms wel een soort versiering in zijn uitspraak, zeer helder waarneembaar. Ook de baslijn viel mij op, vaak ervaar ik een baslijn als een dreun maar bij BillieJean over de Millon Cobra IV hoorde ik geen dreun maar een mooi gesampled basgeluid dat soepel door de boxen kwam en aangenaam bleef ook in alle dynamische uitersten.

Op de website van Millon staat dat een vergelijking met B&W boxen mogelijkis. Hier was Frits ook op voorbereid en hij sloot een set B&W 804d aan (set7000,= euro). Ik moet zeggen dat dit zeer verhelderend was, ik wil de B&W zeker niet als slecht beoordelen maar mijn opmerking was dat ik het een beetje een gekunsteld geluid vond. Frits legde uit dat B&W bekent staat om hunhoogstaande technische snufjes. Mijn ‘leken’ uitspraak maar puur gebaseerd op wat ik hoorde bleek dus aardig raak te zijn.

Naast de B&W hebben we nog geluisterd naar SonusFaber Guarneri Memento (set 9400,= euro) . Deze boxen hadden een warm geluid en de trompet-solo in Mahlerbegon veelbelovend. Tijdens de eerste maten kreeg ik het gevoel van ‘kom maar’echter ik bleef het gevoel houden en ik merkte dat er niets meer kwam. Ook de indirectheid van de Sonus gaf niet een bevredigend gevoel.

Zoals gezegd had ik mijn keus gemaakt, de Millon Cobra IV paste in mijnplaatje. Als trombonist wilde ik ook nog een stukje van een tromboneconcerthoren. Christian Lindberg is wel de beste en meest bekende solotrombonist die er rondloopt. Zijn Ballade van Frank Martin is zeer mooi gespeeld. De klank van zijn trombone in opnames is ongekend. Aan de kleur, aanzet en vibrato van Lindberg herkent bijna iedere trombonist hem uit duizenden. Mijn ervaring is dat veel luidsprekers moeite hebben met de dynamiek en rijke kleuring van de trombone, ook hier hadden de Millons een prima antwoord op. Heldere en warmeklanken van de trombone zonder scherpe randjes in het fortissimo. Een trombone kan overigens ruim boven de 100 decibel aan geluid produceren onder andere in de Ballade van Frank Martin is de dynamiek zeer belangrijk.

Tenslotte heb ik nog een opname beluisterd uit een nostalgisch oogpunt. Thuis in mijn jeugd ben ik opgegroeid met muziek van de Nederlandse componist en bandleider Rogier van Otterloo. Mijn vader heeft deze liefde op mij overgebracht en zijn bekendste werk is waarschijnlijk de filmmuziek van TurksFruit. Iedereen zal de klanken van Toots Thielemans op zijn mondharmonica herkennen in ‘Dat Mistige Rooie Beest’ . Bij de inzet van het stuk reageerde Frits gelijk met het commentaar ‘wat een mooie opname’ . De vollekeyboard-akkoorden en strijkers geven altijd een zeer melancholisch gevoel, wanneer Toots dan inzet is de emotie compleet: wat een heerlijke muziek! Het behoeft waarschijnlijk geen betoog dat de Millon luidsprekers een fijn warm geluidgaven en alle details in verhouding weergaven. Een prachtige balans van kleur,dynamiek en helderheid.

Kortom ik ben nu na een aantal weken in het bezit van de Millon Cobra IV en ben uitermate content met de aanschaf. De prijs-kwaliteit verhouding is voor mij na de luistersessie ongekend. Persoonlijk ben ik erg gecharmeerd van de natuurlijke weergave van de muziek en is er een prettige balans tussen details en rijke klankkleur.

Maarten Slagmolen

Trombonist en muziekliefhebber

Orkesten waarin Maarten Slagmolen heeft gespeeld (remplaçant trombone):

- Rotterdams Philharmonisch Orkest

- Residentie Orkest

- Nederlands Promenade Orkest

- Marinierskapel der Koninklijke Marine

- Johan Willem Friso Kapel

- Musicals Joop vd Ende (Miss Saigon, Elizabeth)

- Bigband van het Koninklijk Conservatorium (North Sea Jazz Festival, diverseartiesten oa. Bill Holman, Pat Metheny, )

Lees volledige beschrijving Beschrijving inklappen
  • www.millon.nl/-.cobra.4.luidsprekers.html
Deel deze advertentie via:
Bewaar
Advertentienummer: a1005496902
Rapporteer deze advertentie
Advertenties door Google

Rapporteer deze advertentie

Dagelijks behandelen wij duizenden gemelde advertenties. We geven hierbij prioriteit aan advertenties die door meerdere bezoekers zijn gemeld. Lees hier de regels en voorwaarden die gelden voor het plaatsen van een advertentie.

Wat klopt er niet?

Inloggen