Marktplaats App

Verder kijken met de Marktplaats app
Bekijken
Je internetbrowser wordt niet (meer) ondersteund. Marktplaats kan daardoor minder goed werken.
Gebruik een nieuwere versie of een andere browser. Meer informatie?
Binnenkort stopt de ondersteuning van Internet Explorer 11 op Marktplaats.
Gebruik een nieuwere versie of een andere browser om van Marktplaats gebruik te blijven maken zoals je gewend bent.
Meer informatie.

Millon Phantom S2 High End Luidsprekers

7325 7325 x gezien 51 51 x bewaard sinds 21 jun. '20, 11:15

Millon Phantom S2 High End Luidsprekers

€ 2.498,00
7325 7325 x gezien 51 51 x bewaard sinds 21 jun. '20, 11:15
Deel deze advertentie via:
Website Bericht

Kenmerken

Conditie : Nieuw

Beschrijving

Millon Phantom S2 High End Luidsprekers

Zie de test in de Music & Emotion of klik op de link.

De Phantom S2 is een van de nieuwe topluidsprekers van Millon.

Vergelijk het in Alkmaar met de Sonus Faber Sonetto III, Avalon Opus Ceramic, Sonus Faber Guaneri Memento, B&W 804 D, Dali Rubicon 5, Audiovector S3 super, Harbeth 30.1 etc.Met de superlatieven van een bijzondere luidspreker.

Vergelijk het bij ons met de Avalon Opus Ceramique van 22.000 euro.

Buitengewone natuurlijkheid. Zeer groot geluid. Luchtig. Bijzonder mooie stemweergave. Totaal geen scherpte. Zeer transparant. Prachtige hoge tonenweergave. Een enorme ruimtelijkheid. Heerlijk geluid. Een enorm fundament in het hele bereik. Een fantastische diepe basweergave. Nu enkele sets voor 2498 euro.


Belastbaarheid: 160 Watt continue
aangeraden versterker: 50 tot 160 Watt
Impedantie: 4 - 8 Ohm
Rendement: 91 dB
Frequentiebereik 22 Hz 40 kHz.
Laagmidden 2 x 96 cm2
Hoog 8 cm2
Overgangfrequentie; 3.5 kHz
Laagmidden: 22Hz-3.5 kHz
Hoog: 3.5 kHz - 40 kHz


Afmetingen
Hoogte : 110 cm
Breedte: 16.5cm
Diepte : 29 cm
Voet : 22x34 cm
Gewicht: 23 kG

Hoogglans zwart of aluminium. Granieten voet.


Uitvoeringsmogelijkheden
zwart
aluminium rvs
Alle Ral kleuren bv wit* rood etc
fineer kersen mahonie eiken etc
*wit kan met een wit front en lichte marmer voet

5 jaar garantie

Bel of mail voor een luisterafspraak.

Millon Alkmaar
Waalstraat 317,
1823EP Alkmaar
072 5156166

In vergelijk met Bowers en Wilkins 804D 7000 euro B&W XT4 2500 Avalon Opus Ceramique 22.000 Sonus Faber Guarneri Memento 10.300. Sonus Faber Sonetto 3 3.500,PMC Fact 8 9.300 euro etc.

Millon Oosterhout
Theo Remmerswaal
Tel 0162-692842
Tel 0162-429618
GSM 06-33097 111
Vaartweg 10A
4905BL Oosterhout
thremmerswaal@gmail.com

In vergelijk met Bowers en Wilkins 804 Diamond 7000 euro, Dynaudio Contour S3.4 5400 euro, Avalon Arcus, Audio Physic Tempo V, AudioPhysic Scorpio 25 5400 euro, PMC GB i, Naim Allae, Usher Compas X718, Final 600i etc.


Trefwoorden: Audio Physic, Bowers en Wilkins, B&W, Bryston, Celestion, Quad, kef, quadral, Infinity, Wilson, Mordaunt Short, Audiovector, Harman Kardon, Rogers, Spendor, Imf, Heco, Revel, Devialet, Magnepan, Magico, Mc, Totem, Klipsch, Harbeth, Pied Piper, Canton, Martin Logan, Monitor Audio, Meridian, Naim, Paradigm, Philips, Rel, Diapason, Sonos, Chario, Magnat, Dynaudio, Onkyo, Phonar, Piega, Pmc, Epos, Bose, Focal, Tannoy, Triangle, Xanadu, Linn, Dali, Elac, Mission, Proac, Jbl, Usher.


Zoektocht naar de ultieme luidspreker

Het was mijn leven lang al een droom om een echte high end muziek installatie te hebben.

Als muzikant, personal dirigent, musicus en trainer sta ik iedere dag voor echte instrumenten. Mooi geluid is mijn passie en mijn leven. Waar inmiddels enkele mensen om mij heen roepen dat zij blij zijn over een aantal jaren met pensioen te mogen wil ik het liefst nog zo lang mogelijk doorblijven werken.

Wat ik dagelijks ervaar in de mooiheid van muziekinstrumenten vind ik in bijna geen enkele muziekinstallatie / luidspreker terug. Als een kennis van me roept dat hij zo blij is met zijn B&O installatie zeg ik maar ja dat is mooi, om er vanaf te zijn. Om geen ellenlange zinloze discussie te krijgen.

Ik trok een jaar uit om de voor mij perfecte luidspreker aan te schaffen. Ik wilde tussen de 3.000 en 5.000 euro uitgeven voor nieuwe- of jonge gebruikte luidsprekers.

In mijn zoektocht naar de beste luidsprekers voor mijn budget heb ik menig hifiwinkel van binnen gezien. Vaak staan er dan ongeveer tien sets luidsprekers in mijn prijsklasse. Van die tien luidsprekers wordt gezegd dat die de beste zijn vallend binnen mijn budget. Maar als ik luister klinken ze allemaal total verschillend. Daarmee kan er per definitie maar een van de tiende beste zijn en niet alle tien.

Na het beluisteren van heel veel luidsprekers kwamen uiteindelijk toch luidsprekers die eigenlijk boven mijn budget staan bovenaan de lijst : de Master Contemporary C en de Monitor Audio PL200. De Master Contemporary C (€7500,00) viel af, omdat deze luidspreker de laagste tonen van de contrabas en de basgitaar niet mooi weer kan geven. De Monitor Audio PL200 bood na nog een vergelijk toch net niet die echtheid waar ik naar op zoek was.

Inmiddels had ik al een hele mooie Audio Researchvoor/eindversterker gevonden. Voor een koopje. Een koopje? Zei mijn vrouw. In ieder geval in vergelijk met de nieuwprijs van 17.000 euro

Na vele omzwervingen ging het richting Burmester B20 en B25 ( €7000,00). Thuis heb ik enige tijd deze luidsprekers mogen luisteren, Ze klonken behoorlijk goed maar ze leiden bij mij echter tot wat luistermoeheid na wat langere tijd en waren daarom voor mij ook geen goede keuze. Vervolgens werd ik door verschillende mensen op de Millon Phantom gewezen.

Een afspraak was snel gemaakt en op de installatie van Frits Straatsma / Millon (AVM voorversterker, Mark Levinson 29 eindversterker, Sony X777 ES CD speler) gingen we een uitgebreide luistersessie doen.Millon Cobra IV

Als eerste werd de Cobra IV aangesloten op. Eerlijk gezegd verwachtte ik niet zoveel van deze kleine vloerstaander. Tot mijn grote verbazing ging de laagweergave tot diep in het graf. "Waar zitten al die grote bas-speakers?", was mijn vraag. "Nergens", antwoordde Frits enhij haalde het frontje er af. "Pardon!?", was mijn reactie,want ik zag slechts een paar kleine speakertjes. Ook het zo belangrijke middengebied klonk zeer natuurlijk en relaxed. Het leek wel alsof er geen hoorbare vervorming was. Een volle klank maar dan juist met veel detail. Dat hoor je niet vaak. "Hoeveel kosten deze luidsprekers?". "€ 2500 is de adviesverkoopprijs voor een set", was het antwoord. Ik dacht dat hij een grapje maakte. Deze prijs gaat namelijk nergens over, voor een luidspreker die concurrenten van € 6000,00 - € 7000,00 verslaat.Millon Phantom

Omdat ik eigenlijk was gekomen om het vlaggenschip, de Millon Phantom, te luisteren,was ik erg nieuwsgierig geworden. Het vlaggenschip suggereert iets dat zeer goed is, maar voor mijn gevoel had ik die ervaring net beleefd tijdens het luisteren naar de Millon Cobra IV.
Als ik luidsprekers ga luisteren neem ik altijd vier cd-s mee die ik erg goed ken en al vele malen gedraaid heb.

De eerste CD die we luisterden was van Astrud Gilberto een prachtige opname met groot orkest.
De schudkoker(percussie) klonk levensecht. De mannenstem was zeer doorzichtig. Wanneer er samen wordt gezongen dan zijn de stemmen zeer goed te onderscheiden.De akoestische gitaar laat erg veel detail om de snaren heen horen. Het laag is vooral duidelijk hoorbaar.
Bij de trombone solo hoor je de beker van het instrument ook echt resoneren.

Met het tweede nummer van deze kon je nu zelfs horen dat er een andere microfoon gebruikt was voor de opname van Astrud.

De tweede cd die we luisterden was van Freddy Hubbard stevige jazz. Eerst maar eens iets over de conga's, waarmee het stuk begint. Ik had al eens eerder gehoord dat de handen "zichtbaar" op het vel neerkwamen,maar wat ik nu hoorde heb ik tot op heden alleen maar in het echt gehoord. Het lijkt wel of je het vel zowel omlaag als omhoog hoort gaan (het is moeilijk uit te leggen). Als de trompet en de sax samen mee gaan doen, blijven ze zeer goed apart te onderscheiden. Na een aantal maten gaat de basgitaar een octaaf lager. Hier laten veel luidsprekers die ik al geluisterd had het behoorlijk afweten,waardoor een subwoofer noodzakelijk wordt. Bij de Phantom is een extra subwoofer overbodig. Het laag is zeer drukvol. Het drumstel klinkt werkelijk schitterend. Het subliem uit-trillend bekken is een genot om naar te luisteren. En dat alles, zonder ook maar enige scherpte. Alle instrumenten blijven relaxed klinken. Dan de saxofoonsolo, het instrument klinkt vol en laat veel details omde toon heen horen. In het laag knort hij heerlijk. Dat had ik ook nog niet eerder gehoord. Het stuk eindigt met alleen conga's en andere percussie-instrumenten. Fenomenaal zal ik maar zeggen. Wat duidelijk allemaal. Het derde zilveren schijfje wat we in de cd speler deden is van Wycliff Gordon, een top jazztrombonist uit de U.S.A. Dit is een, technisch gezien, veel betere opname dan de twee vorige. Er is ineens snelheid en dynamiek in de blazerssectie, die nu heel direct klinkt. In het blazerscollectief zijn de trompet, trombone en saxofoon zeer goed apart waar te nemen. Saxofoon en trombone klinken vol en met veel details naast de tonen. Het inademen van de blazers is duidelijk hoorbaar. Tijdens de trombonesolo kun je de beker horen resoneren. Hij klinkt zoals een trombone moet klinken: vol en sonoor. Bij de sax solo is de grote dynamiek opvallend. Dat maakt het allemaal zo echt. Het hout van de contrabas is helemaal te horen. De verfijning van het schitterende bekken blijft opvallen,overigens niks ten nadeel van de rest van het zeer duidelijke drumstel.

De vierde cd die ik wilde luisteren is van STS. Deze opname begint met een waanzinnig mooie vleugel. Deze is groot en staat als een huis. Net of je er bij bent. Dan begint de zangeres. Het is net of ze voor je staat. Een geweldige dynamiek komt er op je af. Er is veel karakter te horen in de stem. Elke noot heeft niet alleen zijn eigen toonhoogte maar ook een eigen karakter. Enorm veel detail in de stem dus.

Na het luisteren van de Millon Phantom wilde ik graag ook een vergelijk maken met de veel duurdere luidsprekers van Sonus Faber Guarneri Memento(€9.400,00) en de forse Avalon Eclipse (€ 12.000,00). Op beide luidsprekers dezelfde vier cd-s gedraaid die ik zo goed ken. Hoewel de Avalon evenwichtiger en neutraler klonk dan de Sonus Faber , vond ik dat bij beide luidsprekers het geluid in de luidsprekers bleef zitten. Hoewel de Avalon en Sonus Faber zeker niet slecht klonken, konden ze geen van beide het door de Millon Phantom zo prachtig los van de luidsprekers neergezette geluid produceren. De Millon klonk in ieder bereik mooier. Het laag ging ook dieper en de klank was veel echter.Vooral de stemweergave van de Millon was opvallend mooier.
Telkens als wij bij een direct 1 op 1 vergelijk binnen één seconde overschakelden van de Avalon of Sonus Faber naar de Millon Phantom, was het alsof er een gordijn werd geopend en alle details van hoog tot laag en alle instrumenten zeer goed te onderscheiden waren. Een groot compliment voor luidsprekers die veel minder kosten dan de beide andere.

Na de luistersessie was voor mij zóveel duidelijk geworden dat ik meteen de luidsprekers heb aangeschaft.

De Phantom kreeg thuis bij mij een mooi plekje en nadat ik mijn eigen apparatuur (Audio Research LS25 + VT100MK3 buizenvoor- en eindversterker , Marantz CD 80) er op aan had gesloten kon het luisteren weer beginnen.
Ik kan niet anders zeggen dan dat het bij mij thuis op mijn eigen installatie net zo prachtig klonk als ik bij Frits had ervaren. Nadat ik dit had ervaren kwam er voor mij een einde aan mijn lange zoektocht. Een zoektocht die me langs vele hifi zaken en nog meer luidsprekers had geleid. Na vele uren luisteren en vergelijken ben ik iets tegen gekomen wat ik na enige tijd eigenlijk niet meer voor mogelijk had gehouden. Als er een luidspreker in de buurt kwam van mijn wensen was er altijd wel weer een nadeel te vinden waardoor ik nooit overtuigd raakte.

Vaak staat een volle klank voor kleuring en een gedetailleerd geluid voor scherpte. De Millon Phantom klinkt echter vol en gedetailleerd van hoog tot laag. Dit zonder hoorbare kleuring en scherpte. En wel vanaf de contrabas tot en met het schitterende bekken.
Het lijkt wel, alsof er geen hoorbare vervorming is. Een unicum op luidspreker gebied. Bij de Millon Phantom ervaarde ik waar ik lange tijd naar opzoek ben geweest.

Inmiddels luister en geniet ik dagelijks van de ongekende eigenschappen van de Millon Phantom, deze heeft in mijn optiek een ongekende prijs / kwaliteit verhouding.

Wil van den Dungen.

*musicus
*muziekschooldocent
*dirigent
*examinator harmonie/fanfare examens
*coach blaasmuziek Nederland
Specialiteiten;
*jeugdopleidingen
*schoolmuziek
*bijscholing koperblazers
*blaas- en ademhalingstechniek
*mondstukaanmeting


Lees volledige beschrijving Beschrijving inklappen
  • millon phantom s2
Advertentienummer: a1340360583
Advertenties door Google

Meld aan Marktplaats

Dagelijks behandelen wij duizenden gemelde advertenties. We geven hierbij prioriteit aan advertenties die door meerdere bezoekers zijn gemeld. Lees hier de regels en voorwaarden die gelden voor het plaatsen van een advertentie.

Wat klopt er niet?

Inloggen