Marktplaats App

Verder kijken met de Marktplaats app
Bekijken
Je internetbrowser wordt niet (meer) ondersteund. Marktplaats kan daardoor minder goed werken.
Gebruik een nieuwere versie of een andere browser. Meer informatie?
Binnenkort stopt de ondersteuning van Internet Explorer 11 op Marktplaats.
Gebruik een nieuwere versie of een andere browser om van Marktplaats gebruik te blijven maken zoals je gewend bent.
Meer informatie.

Denon Receiver HDMI DTS 7 x 120 WATT DOLBY PRO DIGITAL NEO6

1063 1063 x gezien 20 20 x bewaard sinds 05 mei '21, 12:23

Denon Receiver HDMI DTS 7 x 120 WATT DOLBY PRO DIGITAL NEO6

€ 99,00
1063 1063 x gezien 20 20 x bewaard sinds 05 mei '21, 12:23
Deel deze advertentie via:
Bericht

Kenmerken

Conditie : Zo goed als nieuw
Luidsprekersysteem : 7.1
Vermogen : 120 watt of meer
Merk : Denon

Beschrijving

Denon Receiver HDMI DTS 7 x 120 WATT DOLBY PRO DIGITAL NEO6

Zonder afstandsbediening

Is te beluisteren

7 x 120 W (6 ohm)
32 bit floating point DSP
AV Surround receiver met HDMI 1.3a
Van analoog naar HDMI Videoconversie met Time Based Correction
3 Quick Select voor snelle toegang tot veel gebruikte bronnen en instellingen
Aluminium frontpaneel
Kleur Zilver

Virtuoos A/V Receiver kwartet

In elk opzicht verbazingwekkende prestaties: DENON introduceert een compleet nieuwe lijn A/V receivers inclusief vier instap- en middenklasse modellen. Het gehele kwartet deelt Highlights zoals Full HD-compatibel HDMI ingangen/uitgangen, exclusieve Audyssey MultEQ automatische calibratie en het vermogen om een Home Cinema controlecentrum te transformeren in een complete iPod-compatibel netwerk receiver. De pretfactor wordt eveneens gegarandeerd door discreet ontworpen, krachtige 7-kanalen eindversterkers, een compleet nieuw schakelingontwerp voor extreem korte signaalwegen en nog meer bedieningsgemak. Ieder in zijn specifieke prijsklasse neemt elke A/V receiver uit dit kwartet een uitstekende koppositie in.

Zelfs de AVR-1508 heeft wat er voor nodig is om een audio/video toeristische attractie te worden, wat in geen geval uitsluitend is vanwege zijn nieuwe aantrekkelijke design. Het instapmodel voor volwassen Home Cinema genot pocht met een uitmuntende 7-kanalen eindversterker. Alle versterkers zijn voorzien van individuele power transistors (discreet ontwerp) en bieden identieke prestaties (7 x 110 W, 6 ?) die zeker niet gebruikelijk zijn in deze prijsklasse. Hetzelfde geldt voor het zorgvuldige ontwerp: het gebruik van uiterst complexe 6-laags digitale printboards vroegen om een compleet nieuwe schakeling lay-out, gekarakteriseerd door veel kortere signaalwegen. Bovendien, typische DENON voordelen, zoals het ultra-stabiele voedingsgedeelte met gescheiden voedingen voor alle secties (video, audio, digitaal, .), plus een trillingsonderdrukkende behuizing gebruikmakend van een aluminium koellichaam wat direct op de bodem van het chassis is verankerd en een extra basisplaat die de voedingstransformators voorziet van een stevige werkplek, creëren een ideale infrastructuur voor een pure akoestische ervaring, zonder ruis of andere interferentie.
In verhouding tot de prijs schitteren de nieuwe A/V receivers met bovengemiddelde componenten. De krachtige 32-bit SHARC Floating Point DSP van Analog Devices bijvoorbeeld zorgt voor het decoderen en Post-processing van moderne Multi-channel geluidsformaten. Het best mogelijke surround geluid in elke Home Cinema wordt geleverd door Audyssey MultEQ inclusief een echte Audyssey calibratie microfoon. De gemakkelijke automatische calibratie is in geen geval tevreden met slechts het vinden van de optimale receiver instellingen voor de aangesloten luidsprekers (Auto Setup). Audyssey MultEQ corrigeert ook ruimte akoestische problemen (Room EQ), niet voor maximaal twee posities, wat gebruikelijk is in de lagere prijsklassen (zoals bij Audyssey 2EQ bijvoorbeeld), maar op zes luisterposities naar keuze. Zeer precieze digitale FIR filters egaliseren ruimteafhankelijke frequentieweergave tot aan het lage basbereik, die kritiek en daardoor berucht is (subwoofer Equalizing). Daarnaast wordt in het tijdsdomein de impulsweergave geoptimaliseerd. Om een lang verhaal kort te maken: het is hoogst onwaarschijnlijk dat zo'n veelomvattende, hoogst effectieve calibratie- en ruimtecorrectie feature verkrijgbaar is op ieder andere A/V receiver in de instapklasse.

De geluidsverbeterende innovaties zijn inclusief een Compressed Audio Restorer. Gebruikmakend van complexe algoritmes analyseert en hersteld deze eigen DENON ontwikkeling de audio informatie van gecomprimeerde muziek formaten (MP3, WMA, AAC) zodat zelfs geheugenbesparende nummers zichzelf van hun beste kant kunnen laten horen. De verbeterde Dock Control aansluiting vergemakkelijkt iPod integratie en maakt de nieuwste generatie A/V receivers klaar voor computers, netwerk mediaservers en het Internet. In samenwerking met de nieuwe Docking Stations ASD-3W (iPod, Ethernet, Wi-Fi) of ASD-3N (iPod, Ethernet) wordt zelfs de AVR-1508 getransformeerd in een netwerk receiver die niet alleen de iPod modellen van Apple als signaalbron accepteert maar ook Internet radio stations en een PC harddisc (audio/photo streaming). De iPod kan eenvoudig worden bediend door gebruik te maken van de afstandsbediening van de A/V receiver terwijl het FL display of de Graphic User Interface (GUI) van de Docking Stations de noodzakelijke iPod- en netwerk menu's plus informatie of foto's laten zien.

In alle gevallen hechten onze "compacte" A/V receivers groot belang aan bedieningsgemak. De zwarte FLIP REMOTE, die nu zelfs nog duidelijker is gerangschikt, heeft twee goede kanten. In het belang van eenvoud beperkt het frontpaneel zich tot dagelijkse functies terwijl de toetsen op de achterzijde toegang bieden tot extra functies. Eenvoudig begrijpbare labels, meer eigentijdse beschrijvingen van bronnen, etc. en enkele grotere toetsen verbeteren de gebruikersvriendelijkheid op de voorkant van de apparatuur en blijven de film- en muziekliefhebber verwennen met verleidelijke extra's zoals de Recording Select functie, Front paneel Setup (directe configuratie van de A/V receiver) en drie Quick Select modi voor opslag van vaak gebruikte instellingen (bron met volume, surround modi, .). De makers hebben de achterkant van het apparaat compleet opnieuw ontworpen: audio- en video aansluitingen die bij elkaar horen zijn nu direct vlakbij elkaar gepositioneerd. Om het toekennen te verbeteren zijn de uitgangen geplaatst binnen gearceerde kaders. De logische volgorde van de paren robuuste schroefaansluitingen voor de luidsprekers vergemakkelijkt eveneens bedrading en beperkt substantieel het risico van verwarring tijdens het aansluiten.

De HDMI interfaces (2 ingangen / 1 uitgang) geven de eigenaar van een modern plat scherm of projector nog meer genot. De digitale interfaces zijn conform de nieuwste 1.3a standaard zodat deze in staat zijn om de extreem hoge datastroom van High Definition formaten aan te kunnen. Met zijn HDMI 1.3a aansluitingen ondersteunt de AVR-1508 zelfs de trendy, Progressive Full-HD beelden met 1.080 lijnen (1080p). Het maakt niet uit of de toekomstige Blu-ray of HD-DVD spelers High-resolution films uitsturen op een beeldfrequentie van 24 Hz, 50 Hz of 60 Hz. Videosignalen met extra kleurresolutie (Deep Colour met 30 of 36 bit) en uitgebreide xvYCC Colour Space worden eveneens zonder enig kwaliteitsverlies door de nieuwe A/V receivers doorgegeven. Als een analoog alternatief voor de toekomstgerichte HDMI verbindingen is de AVR-1508 ook uitgerust met Component video aansluitingen (3 ingangen / 1 uitgang).

Het voorgaande biedt ook de AVR-1708 , die leverbaar is in de kleur zilver of zwart. Maar zijn top-kwaliteit Component video ingangen met hun video bandbreedte tot 100 MHz kunnen zelfs High-resolution HDTV signalen (tot 1.080 beeldlijnen) als analoog signaal ontvangen. Daardoor is de AVR-1708 ook bijvoorbeeld ideaal als een controlecentrum voor spelers of spelconsoles die, ondanks dat deze HD beelden uitsturen, geen HDMI aansluiting hebben. Aan de andere kant kan iedereen die een relatief oude LCD TV, plasma TV of projector bezit zijn voordeel doen met de top-kwaliteit digitale Component video conversie (Video <> S-Video > Component) en zijn monitor aansturen met een enkelvoudige analoge verbinding, ongeacht de videobron. De Component aansluiting garandeert uitstekende beeldkwaliteit. Maar niet alleen filmliefhebbers krijgen waar voor hun geld met de AVR-1708, zo ook stereo luisteraars. Binnen een traditionele 5.1 Setup maken de twee toewijsbare Surround Back eindversterkers het mogelijk om de tweeters en laag/midden-drivers van de twee hoofd luidsprekers gescheiden aan te sturen (Front Bi-amping). Via hun 7.1-kanalen audio ingang kunnen de twee instapmodellen zelfs de nieuwe High-resolution geluidsformaten van Blu-ray en HD-DVD spelers met een geïntegreerde decoder bewerken.

AVR-1908 achterkant

De HDMI ingangen van de AVR-1908 zijn ook perfect voorbereid op de gedecodeerde 7.1-kanalen PCM digitale data van HD-sound formaten (Dolby TrueHD, DTS-HD Master). De High-resolution Multi-channel audio data wordt niet alleen in digitale vorm ontvangen. De 7.1-kanalen LPCM formaten hebben ook alle opties van Post-processing (voorbehandeling) tot hun beschikking, inclusief bas management, Audyssey ruimtecorrectie, etc. Dit betekent dat de gehele voorbehandeling van HD-audio signalen wordt behandeld door de A/V receiver. Een belangrijk gedeelte van de hoge beeldkwaliteit van de AVR-1908 is ook toe te schrijven aan HDMI video conversie (Composiet, S-Video, Component > HDMI): slechts één digitale verbinding naar de TV of projector is vereist, ongeacht de beeldbron. Bedieningsgemak is eveneens vergroot door het nieuw gestructureerde On-Screen Display (OSD) en de uitgebreide opties voor management van de Quick Select modi en de ingangen (herbenoemen, wissen). Het veelomvattende pakket eigenschappen van de AVR-1908 wordt afgerond met een 7.1-kanalen voorversterker uitgang (Pre-out) voor aansluiten van externe eindversterkers, plus een Front paneel en knoppen gemaakt van massief aluminium.

Geheel in de lijn der verwachting heeft DENON voor slechts een klein beetje meer geld nog veel meer te bieden, met name voor kritische muziekluisteraars: met Pure Direct voor compleet ongestoord stereo plezier, een MM platenspeler ingang, een zeer stabiele voeding met drie gescheiden transformators plus extreem High-current HC power transistors beloofd de AVR-2308 een briljante stereo en Multi-channel geluidservaring. De AVR-2308 is eveneens ideaal als videomanager voor taken op hoog niveau: de zeer succesvolle DCDi technologie van Faroudja zorgt voor conversie van de Interlaced signalen naar frames zonder flikkering (Progressive signalen) met selecteerbare Progressive modus voor optimale resultaten, zelfs met moeilijk bronmateriaal. In aanvulling op deze IP conversie zorgt de Faroudja chip FLI2310 ook voor video Scaling van alle analoge beeldsignalen tot 1080p (Full HD video Scaling). Terwijl het makkelijk afleesbare 2-line FL Dot Matrix display de RDS informatie laat zien van de FM/AM tuner en ook op geschikte wijze elke metadata van de iPod bestanden, openen de Multi-room capaciteiten van de AVR-2308 additionele uitbreidingsmogelijkheden. De vrij toewijsbare Surround Back eindversterkers maken niet alleen Front Bi-amping maar ook aansturing van een extra paar luidsprekers in een andere ruimte mogelijk. Verder is er een voorversterker uitgang (Pre-out Zone 2) beschikbaar voor zone 2. Gelukkig kan de muziekluisteraar de bron kiezen voor de tweede luisterzone om te voldoen aan zijn specifieke eisen, gescheiden van de hoofdzone. Iedereen die zijn A/V apparatuur wil bedienen via een radioverbinding, ongeacht in welke kamer hij zich bevindt, kan het super-gemakkelijke, Bidirectionele universele afstandsbediening systeem RC-7000CI/7001RCI via de seriële poort (RS-232C) integreren.

Enjoy high-impact surround sound for movies, music, TV shows, and video games with the Denon AVR-1908. This receiver features precise digital processing and 90 watts per channel of clean, high-current Denon power. Plus, cool features like iPod® integration and XM Satellite Radio capability let you expand your entertainment options.

1080p-compatible HDMI switching and component video conversion
If you've got an HDTV with only one HDMI input, you'll appreciate this receiver's 1080p-compatible HDMI switching. Hook up your HD satellite receiver and a high-def disc player via HDMI and switch between them, while maintaining pristine picture and sound quality for both. Component video conversion allows you to route all of your analog video sources to your TV using only one component video connection. This simplifies hookup, streamlines switching, and maintains the best picture for every analog video source in your system.

Easy, accurate speaker setup
Denon also included Audyssey MultEQ®, a sophisticated auto-calibration system that helps you get the most accurate home theater sound possible. Just plug in the included microphone and place it in up to six different seats in your home theater room. The '1908 analyzes the sound from each listening position, then automatically adjusts level, equalization, and delay settings for each of your speakers. You get precise surround sound across a wide listening area.

Simple operation and multi-room versatility
You get a multibrand remote with glow-in-the-dark keys, for convenient control of every component in your system. The '1908's icon-based on-screen display puts receiver menus on your TV screen to simplify system setup and navigation. And dual-room/dual-source capability lets you enjoy home theater in your main room while a housemate listens to music in another room — this receiver can even power stereo speakers in your second room.

READ LESS
Product highlights:

90 watts x 7 into 8 ohms (20-20,000 Hz) at 0.08% THD
Dolby® Digital EX, DTS-ES®, Pro Logic® IIx, and DTS Neo:6 decoding
Audyssey Laboratories' MultEQ six-point auto setup and room calibration system (microphone included)
component video conversion
on-screen display for easier setup
iPod® integration (requires optional ASD-1R iPod dock)
Compressed Audio Restorer for better sound from your MP3s
XM Satellite Radio Ready (requires XM subscription and optional XM Mini-Tuner package)
Neural Surround decoder for XM's HD Surround channels
two-room/two-source output with powered and line-level stereo audio output for 2nd room (using powered 2nd room stereo output allows 5.1 home theater in main room)
high-current amplifier design
56 AM/FM/XM presets
aluminum front panel
multibrand remote
basic remote for 2nd listening room (requires remote control extender system, not included)
17-1/8"W x 6-3/4"H x 15-3/8"D
warranty: 2 years
Our 60-day money-back guarantee
Connections:
1080p-compatible HDMI digital audio/video switching (2 in, 1 out)
HDMI version 1.3a
component video switching: 3 in, 1 out
digital audio inputs: 3 optical, 2 coaxial
4 audio/video inputs, including:
1 front-panel input with composite video
3 rear-panel inputs with composite and S-video
3 audio-only inputs
no phono input
7.1-channel analog audio preamp input
2 pairs of main speaker outputs
back surround speaker channels re-assignable for bi-amping front left and right speakers
MFR # AVR-1908

Features & specs
Amplification
Number Of Channels 7
Stereo RMS Power (watts) 90
THD in Stereo 0.08 %
Frequency Bandwidth (stereo) 20-20k Hz
Minimum Impedance L/R 6 ohms
Minimum Impedance Center 6 ohms
Minimum Impedance Surround 6 ohms
General Features
Bluetooth No
Apple AirPlay ---
Alexa-compatible No
Google Assistant-compatible No
Chromecast built-in No
DTS Play-Fi No
App Remote Control No
On-Screen Display
Auto Speaker Calibration ---
Multi-room Audio/Video
Powered Multi-room Audio Output No
Preamp Multi-room Audio Output No
Multi-room HDMI Output No
Total Number of Zones 2
Playback from Digital Audio Inputs No
Playback from Streaming Sources No
Surround Processing
Dolby Digital Yes
Dolby Atmos N/A
Dolby Atmos Height Virtualization ---
DTS Yes
DTS:X ---
DTS Virtual:X ---
Inputs & Outputs
Phono Input No
Audio-Video Inputs 4
Audio-only Inputs 3
Component Video Inputs 3
Component Video Monitor Outputs 1
Optical Digital Inputs 2
Coaxial Digital Inputs 2
Optical Digital Outputs 1
Coaxial Digital Outputs None
Number of HDMI Inputs 2
HDMI Monitor Outputs 1
Subwoofer Outputs 1
Discrete Subwoofer Outputs No
Multi-Channel Analog Input Yes
Multi-channel Preamp Output No
Main Speaker Output Pairs Posts
Main Speaker Terminals Posts
Ethernet Port None
USB Connections None
Removable Power Cord ---
Supports Wireless Rear Speakers No
HDMI Features
HDMI Version 1.3a
VRR (Variable Refresh Rate) No
ALLM (Auto Low Latency Mode) No
4K/120Hz-Capable Inputs No
Audio Return Channel No
Video Upscaling No
HDR (High Dynamic Range) Support
HDR10 No
HDR10+ No
HLG No
Dolby Vision No
Other Specs
FM Sensitivity 11.2 dBf
Multibrand Remote Control ---
Learning Remote No
Width (inches) 17.125
Height (inches) 6.75
Depth (inches) 15.375
Weight (pounds) ---
Parts Warranty 2 Years
Labor Warranty 2 Years
Product Research
Features
Remote Controls
Inputs and Outputs Notes

Features
7-Channel Equal Power Amplifier: The Denon AVR-1908 features a 7-channel equal power, discrete amplifier. The amplifier is rated at 90 watts x 7-channels RMS.

HDMI Switching: The receiver features two HDMI inputs and one HDMI monitor output that will transfer both video and two-channel or multi-channel audio signals through a single HDMI cable.

Video Conversion: This function automatically converts various formats of video signals input to the AVR-1908 into the format used to output the video signals from the AVR-1908 to your television. The AVR-1908's video input/output conversion circuitry is compatible with the following types of video signals.

Composite: composite video input signals can be converted and output as S-video or component video
S-Video: S-video input signals can be converted and output as composite or component video
Component: component video input signals must be output as component video
HDMI: signals input as HDMI must also be output as HDMI; analog signals cannot be output as HDMI

24-Bit, 192 kHz D/A Converters: The AVR-1908 uses highly accurate Analog Devices 24-bit, 192 kHz Digital-to-Analog converters on all 8 channels. The 192kHz sampling rate and 24-bit word length capabilities of the DACs allow you to play high-resolution recordings and hear the increased clarity, detail and dynamic range of those recordings.

Digital Signal Processing (DSP): The Denon AVR-1908 is equipped with a new high-resolution Analog Devices Hammerhead 32-bit floating DSP processor. All elements of the Surround Processor are optimized to the highest standards by the use of selected high performance and discrete components, particularly the A/D and D/A converters and the sophisticated DSP surround decoder.

Surround Modes: This receiver incorporates a wide variety of surround modes to bring you maximum enjoyment from your audio and video software. The surround modes include:

Dolby Digital: Dolby Digital is a 5.1 multi-channel digital surround format.
Dolby Digital EX: Dolby Digital EX is a 6.1 multi-channel digital surround format.
Dolby Pro Logic II: Dolby Pro Logic II technology processes any high quality stereo (two-channel) movie and music audio into five playback channels of full-bandwidth surround sound. A matrix surround decoding technology, Dolby Pro Logic II detects the directional cues that occur naturally in stereo content and uses these elements to create a five-channel surround sound playback experience. You can choose from the following Dolby Pro Logic II formats - Cinema, Music, Game or PL (Pro Logic).
Dolby Pro Logic IIx: Pro Logic IIx expands any existing stereo- or 5.1-channel audio for a 6.1- or 7.1- channel playback, creating a seamless, natural surround soundfield that immerses you in the entertainment experience. You can choose from the following Dolby Pro Logic IIx formats - Cinema, Music, Game or PL (Pro Logic).
DTS Digital Surround: DTS Digital Surround is a 5.1 multi-channel digital surround sound format used for both commercial/theatrical and consumer grade applications.
DTS-ES Extended Surround: DTS-ES features two 6.1 multi-channel formats.

DTS-ES Discrete 6.1: DTS-ES Discrete 6.1-channel is a 6.1-channel discrete digital audio format adding a surround back channel to the DTS digital surround sound.
DTS-ES Matrix 6.1: DTS-ES Matrix 6.1-channel is a discrete 6.1 channel digital audio format inserting a surround back channel to the DTS surround sound through matrix encoding.

DTS Neo:6 Surround: DTS Neo:6 is a matrix decoding technology for achieving 6.1-channel surround playback with 2-channel sources. You can choose from two DTS Neo: 6 Surround formats - Neo: 6 Cinema and Neo: 6 Music
DTS 96/24: DTS 96/24 is a digital audio format enabling high sound quality playback in 5.1-channels with a sampling frequency of 96 kHz and 24 bit quantization of DVD-video.
Combined Surround Modes: The receiver features several combined modes using existing Dolby and Digital Theater Systems (DTS) surround modes:

Dolby Digital+Dolby Pro Logic IIx (Cinema and Music)
DTS+Neo:6
DTS+Dolby Pro Logic IIx (Cinema and Music)

Neural Surround: Neural Surround has been adopted by XM Satellite Radio for digital radio broadcasts of XM HD Surround recordings and live events in surround sound. Neural Surround employs psychoacoustic frequency domain processing which allows delivery of a more detailed sound stage with superior channel separation and localization of audio elements.
Denon Original Surround (DSP) Modes:

Rock Arena: this mode is for enjoying the atmosphere of a live concert in an arena
Jazz Club: this mode is for enjoying the atmosphere of a live concert in a jazz club
Mono Movie: this mode is for playing monaural movie sources with surround sound
Video Game: this mode is suited for achieving surround sound with video games
Matrix: this mode lets you add a sense of expansion to stereo music sources
Virtual: this mode is for enjoying surround effects using only the front speakers or headphones
5CH/7CH Stereo: this mode is for enjoying stereo sound from all speakers

Two-channel Music Modes: There are two 2-channel playback modes exclusively for music:

Pure Direct: Plays back music with an extremely high level of sound quality. All the video-related circuits are turned off so that music signals are reproduced with high quality. When an analog mode is selected, the digital processing circuits are also turned off to achieve the highest purity.
Direct: Audio signals bypass the tone control circuits, and are transmitted directly, resulting in good quality sound.
Stereo: Allows you to adjust the tone to achieve the desired sound.

Personal Memory Plus: The receiver has a personal memorization function that automatically memorizes the surround modes and input modes selected for the different input sources. When the input source is switched, the modes set for that source last time it was used are automatically recalled. The surround parameters, tone control settings, and playback level balance for the different output channels are memorized for each surround mode.

Surround Parameters: You can adjust the following surround mode parameters:

CINEMA EQ (Cinema Equalizer): The Cinema EQ function gently decreases the level of the extreme high frequencies, compensating for overly-bright sounding motion picture soundtracks. Select this function if the sound from the front speakers is too bright. This function only works in the Dolby Pro Logic (including PL II and PL IIx), Dolby Digital, DTS Surround, DTS Neo:6, and Wide Screen modes.
D.COMP (Dynamic Range Compression): Motion picture soundtracks have tremendous dynamic range (the contrast between very soft and very loud sounds). For listening late at night, or whenever the maximum sound level is lower than usual, the Dynamic Range Compression allows you to hear all of the sounds in the soundtrack (but with reduced dynamic range). This only works when playing program sources recorded in Dolby Digital or DTS. You can select one of the four settings: "OFF", "LOW", "MID" (middle), or "HI" (high).
LFE: This setting adjusts the low-frequency effects level (LFE). You can adjust the LFE from -10 to 0 dB.
Center Image: This function assigns a center channel signal to the front left and right channels for wider sound. You can adjust the center image range from 0.0 to 0.3 to 1.0.
Panorama: This feature assigns front left and right signals to surround channels for wider sound. You can turn this feature On or Off.
Dimension: This settings shifts the sound image from the center to the front or rear to adjust playback balance. You can select from 0 to 3 to 6.
Center Width: This function assigns a center channel signal to the front left and right channels for wider sound. You can select from 0 to 3 to 7.
Delay Time: This feature adjusts the delay time to control the sound stage size. You can select either 0 to 30ms to 300ms.
Effect Level: This function adjusts the effect signal level from 1 to 10 to 15.
Room Size: This feature determines the size of your acoustic environment. You can select from Small, Medium small, Medium, Medium large, or Large.
AFDM: This feature auto-selects the surround mode by the connected source's content.
SB CH Out (for multi-channel sources): This setting selects the playback mode for the surround back channels of the receiver. You can choose from Non Matrix, Matrix, PLIIx Cinema, PLIIx Music, ES Matrix, ES Discrete or Off.
SB CH Out (for 2-channel sources): You can select either On or Off for the surround back channels when listening to a 2-channel source.

Tone Settings: You can independently adjust the system's overall Bass and Treble settings from -6 to +6 dB.

Subwoofer Level: The receiver's subwoofer level can be adjusted from 0, 5, 10 or 15 dB.

Night Mode: This mode is optimized for late night listening. You can select from the following Night Modes - Low, Middle, High or Off.

Restorer: This function restores compressed audio signal to how they were before compression and corrects the sense of volume of the bass to obtain richer playback sound. You can select from one of the following modes - Mode 1, Mode 2, Mode 3 or Off.

Auto Setup: The receiver is equipped with an Auto Setup and Room Equalization function, to achieve the most ideal sound field for your room. The AVR-1908 Audyssey MultiEQ function is designed to optimize the sound quality at each listening position in the room. The included DM-A405 microphone is used to measure test tones at each listening position. This measured data is then analyzed using a program to improve acoustic characteristics in the listening area. For best results at least 6 positions should be measured, including a main position. The main position is given more weight in the calculations. The Audyssey function adjusts the following measurements automatically: Speaker Configuration, Distance, Channel Level, Crossover Frequency, and Room EQ.

Room EQ: The Room EQ function offers the following adjustments:

Audyssey: Adjusts the frequency response of all speakers to correct the effects of room acoustics.
Audyssey Byp. L/R: Optimizes frequency response of speakers except front speakers to match room acoustics. |
Audyssey Flat: frequency response of all speakers are flat.
Manual EQ: This feature adjusts the tonal quality for each speaker using the receiver's built-in graphic equalizer. You can select -20 to +6 dB for the following frequencies for each speaker - 63Hz, 125Hz, 250Hz, 500Hz, 1kHz, 2khz, 4kHz, 8kHz, and 16kHz.
Off: Turns equalizer off.

Manual Speaker Setup: The receiver also allows you to adjust the following speaker parameters manually.

Speaker Size: select either Large or Small for the Front and Surround speakers; select either Large, Small or None for the Center Channel speaker; select Large, Small, or None when using either two, one or no Surround Back speakers; select Yes or No for the Subwoofer
Speaker Distance: sets distance from listening position to speakers; you can select from a variable range of 0 to 60 feet in 1 foot increments for each speaker
Test Tone: adjusts channel level to obtain equal volume from all speakers; you can select from -12 to +12 dB
Subwoofer Mode: select one of two modes -

LFE Normal: the subwoofer plays the LFE channel signals (during playback of Dolby Digital and DTS signals) and the low frequency signal range of any channels set to Small in the speaker setup, low frequencies for channels set to Large are played from those channels only
LFE + Main: the subwoofer simultaneously plays the LFE channel signals and the low frequency signal range of the other speakers as well

Crossover Frequency: adjusts the cutoff frequency of the subwoofer output from 40Hz, 60Hz, 80Hz, 90Hz, 100Hz, 110Hz, 120Hz, 150Hz, 200Hz or 250Hz

Volume Setting: You can set a maximum volume level of 0, -10, or -20 dB to limit the receiver's total volume output. You can also indicate a Turn-On Volume setting from -80 to +18dB or Last (whatever volume you used last before turning the unit Off).

Muting Level Adjustment: You can set the amount of attenuation for the audio muting circuit from -40dB or -20dB from the present volume level.

Audio Delay: This feature allows you to compensate for mismatched timing between video and audio signals. You can set the delay time for the audio signal from 0 to 200 ms.

Channel Level: You can adjust the input channel level of the receiver either according to the playback source connected or to suit your taste.

AM/FM Tuner: The receiver features an AM/FM tuner which allows you to preset up to 56 radio stations (8 stations each in 7 separate banks). You can delete any unused tuner banks.

XM Satellite Ready: You can listen to XM Satellite Radio by connecting the XM Connect & Play antenna/tuner to the AVR-1908's proprietary plug. XM Satellite Radio offers over 150 commercial-free channels of music, news, sports, comedy, talk, and entertainment to choose from--all in digital quality. During XM playback, you can display the channel number and name, category, artist name, and song title on the front panel. Note: A subscription is required in order to receive XM Satellite Radio.

iPod And Network Compatibility: Using the optional Denon ASD-1R iPod dock (033ASD1RBK, 033ASD1RWT), or network iPod dock (033ASD3N, 033ASD3W) you can connect your iPod and/or PC network to the AVR-1908. Folder and file names appear on the receiver's display panel. The iPod can be controlled using the buttons on the main unit and the remote control.

Bi-Amp Connections: Certain loudspeakers are equipped with two sets of input terminals for bi-amplification. The receiver's Power Amp Assign mode allows you to power bi-amp capable speakers with two amplifier channels. The front speakers can be powered by either the Front "A" or Front "B" and the Surround Back/Zone 2 speaker outputs.

Dual Zone/Dual Source Operation: Denon's Dual-Zone/Dual-Source function lets you select different audio/video sources for listening and viewing in different locations of your home. The AVR-1908 features a Main Audio/Video Zone (Zone 1) and an Audio Only Zone (Zone 2). The Main Audio/Video Zone 1 contains 7.1-channel playback of your audio/video gear in your main entertainment room. The Audio Only Zone 2 allows you to play a stereo audio source connected to the receiver in a 2nd room of your house via left/right RCA audio or speaker terminal output connections.

Note: Zone 2 features either a preamp-output or speaker terminal output so you can use this amp or a separate amp to power speakers in another room. When using the AVR-1908 to power speakers in a second room of your home, the main zone is restricted to 5.1-channel at the same time. When using the receiver's preamp output terminals for the second room you need an additional amplifier in that room to power those speakers while the main Zone of the receiver remains 7.1-channel.

On-Screen Display: The AVR-1908 features an On-Screen menu display through the unit's component video output.

Last Function Memory: This unit is equipped with a last function memory, which stores the input and output setting conditions as they were immediately before the power was switched off.

Back-Up Memory: The unit is also equipped with a back-up memory. This function provides approximately one week of memory storage when the main unit's power switch is off and the power cord is disconnected.

Remote Controls
RC-1077 Remote Control: The AVR-1908 comes with a remote control that can operate the receiver as well as other remote control capable Denon components. In addition, the remote is pre-programmed with control signals for other brand products; including DVD players, VCRs, TVs, cable boxes, satellite receivers, CD players, CD recorders, MiniDisc players/recorders, and cassette decks.

Sub/Dual-Zone Remote Control (RC-1085): The receiver's sub remote control unit is equipped with frequently used buttons, so it can be used for simple remote control unit operations. The sub remote (RC-1085) can also be used for dual zone, so you can use it to control the AVR-1908 from other rooms with an optional IR repeater kit. The following operations can be performed using this remote:

Switching the input source
Adjusting the volume
Tuner (AM/FM), XM, and iPod operations
Zone power on/off

Note: It is not possible to operate devices other than the amplifier with the Sub/Multi-Zone remote.

Inputs and Outputs Notes
HDMI Inputs/Output: This unit has 2 HDMI version 1.3a inputs and 1 HDMI version 1.3a output. The HDMI inputs are assignable to different input sources. The HDMI jacks support HDCP copyright protection and are compatible with 30 and 36 bit Deep Color and xvYCC technology.

Component Video Inputs/Outputs: The receiver features 3 component video inputs and 1 component video output. The component video inputs are assignable to different sources.

Assignable Digital Inputs: The AVR-1908 features 2 optical digital (Toslink) inputs and 2 coaxial digital inputs. Each input can be assigned to any of the different input sources except Tuner. Optical Digital Input 2 also has a corresponding Optical Digital output for use with a CD, MD or other digital recording device.

7.1 Multi-Channel External Input: The AVR-1908 is equipped with a 7.1-channel input to accommodate present and future multi-channel formats. These inputs are rated from 10Hz to 100kHz for high resolution audio sources such as SACD, DVD-Audio, HD-DVD, or Blu-ray.

Speaker Terminals: All of the receiver's speaker terminals are binding posts. They are not 5-way binding posts because a plastic collar prevents their use with spade lugs.

XM: This proprietary terminal allows you to connect and optional XM Mini Tuner and Mini Tuner Home Dock.

iPod Connection Terminal: You can connect and play an iPod that has Apple's Dock connector using the optional Denon ASD-1R iPod dock (033ASD1RBK, 033ASD1RWT) or iPod network dock (033ASD3N, 033ASD3W).

Room-to-Room Remote Jacks: The receiver has a mini-jack input for use with an optional Denon RC-616 IR re-transmitter. The adjacent room-to-room output is for future use.

Front Panel (V.Aux) Inputs: This unit features stereo audio and composite video inputs on the front panel for conveniently connecting a game console or camcorder.

Headphone Jack: The receiver has a standard 1/4" headphone jack on the front panel for private listening. When headphones are plugged in, the receiver's speaker and preamp outputs are automatically turned off.

DISPLAY

Display Dimmer Yes
AUDIO

Response Bandwidth 10 - 100000 Hz
Signal-To-Noise Ratio 98 dB
AUDIO SYSTEM

Type AV receiver
Subcategory AV components
Functions AV receiver
Sound Output Mode Surround Sound
Built-in Decoders DTS 96/24, DTS Neo:6, DTS-ES Discrete 6.1, DTS-ES Matrix 6.1, Dolby Digital, Dolby Digital Surround EX, Dolby Pro Logic II, Dolby Pro Logic IIx
Surround Sound Effects Neural Surround
Sound Effects Cinema EQ
Surround System Class 7.1 channel
Digital Sound Processor (DSP) Yes
DSP Presets 5/7 Channel Stereo, Jazz club, Matrix, Mono Movie, Rock Arena, Video Game, Virtual Surround
Additional Features A/B/A+B speaker switch, Midnight Mode, auto sound calibration, compressed music enhancer, iPod ready, in-line crossover, multi-room audio output, source direct
Bass Control Yes
Treble Control Yes
Built-in Clock sleep timer
POWER DEVICE

Power Outlets 2 AC outlets
Type power supply
HEADER

Brand Denon
Product Line Denon AVR
Model 1908
Packaged Quantity 1
BUILT-IN DISPLAY

Type fluorescent
TUNER

Total Harmonic Distortion mono: 0.15%, stereo: 0.3%
MISCELLANEOUS

AMPLIFIER

Input Impedance 47 KOhm
Input Sensitivity 200 mV
AMPLIFIER OUTPUT DETAILS

Output Power / Channel 120 Watt, 90 Watt
Output Impedance / Channel 6 Ohm, 8 Ohm
Frequency Response 20 - 20000 Hz, at 1 kHz
Total Harmonic Distortion (THD) 0.08 %, 0.7 %
Channel Type center, front, surround, surround back
Channel Qty 1, 2
RADIO

Tuner Type digital
Tuner Bands AM/FM
Tuning Display fluorescent display
Preset Station Qty 56
Auto Preset Memory Yes
Additional Features XM satellite radio ready
INPUTS & OUTPUTS

Headphone Jack Yes
Coaxial Digital Input Yes
Optical Digital Input Yes

Features multi-brand compatibility
AUDIO SPECIFICATIONS

Type Amplifier
Frequency Response 10 - 100000 Hz
Signal-To-Noise Ratio 98 dB
POWER

Form Factor internal
Power Outlets 2 AC outlets
BATTERY / POWER

Type power supply
SIGNAL PROCESSING FEATURES

HDMI Switching Yes
HDMI Pass-Through up to 1080p
Video Conversion/Scaling S-Video to component video conversion, composite video to S-Video conversion, composite video to component video conversion
CONNECTIONS

Type 7.1 channel audio line-in, AM antenna, FM antenna, HDMI input, HDMI output, S-Video input, S-Video output, XM antenna, audio line-in, audio line-out, audio line-out (multi zone), center speaker output, component video input, component video output, composite video input, composite video output, composite video/audio input, digital audio input (coaxial), digital audio input (optical), front speakers output, headphones, remote control, subwoofer output, surround speakers output
Qty 2, 3, 4, 6
Connector Type 19 pin HDMI Type A, 4 pin mini-DIN, RCA, RCA x 2, RCA x 3, RCA x 8, TOSLINK, banana/spade x 2, phone stereo 6.3 mm
Connector Location front, rear
DIMENSIONS & WEIGHT

Depth 15.1 in
Width 17.1 in
Height 6.7 in
Weight 24.47 lbs
SIGNAL PROCESSING FEATURES

HDMI Pass-Through Up to 1080p
HDMI Switching Yes
Video Conversion/Scaling Composite video to S-Video conversion, composite video to component video conversion, S-Video to component video conversion
GENERAL

Manufacturer Denon


Relevante zoektermen: B&W Harman Kardon Dali Klipsch Mission Wharfdale Canton Bowers & Wilkins Infinity Teufel Bose Kef Marantz Denon Sonos Yamaha Jamo Magnat Tannoy Elac Audio Polk Audio Focal Eltax Sonos Sony Pioneer Kenwood JBL Bowers & Wilkins
Lees volledige beschrijving Beschrijving inklappen
Advertentienummer: m1701326354
Advertenties door Google

Meld aan Marktplaats

Dagelijks behandelen wij duizenden gemelde advertenties. We geven hierbij prioriteit aan advertenties die door meerdere bezoekers zijn gemeld. Lees hier de regels en voorwaarden die gelden voor het plaatsen van een advertentie.

Wat klopt er niet?

Inloggen