×

Marktplaats App

Verder kijken met de Marktplaats app
Bekijken

Het Land is moe, Tony Judt

4 x gezien 0 x bewaard sinds 16 aug. '17, 17:33
Bewaar
€ 10,00
Bericht

Beschrijving

Auteur: Tony Judt
Uitgever: Uitgeverij Contact
Hardcover, ongelezen
Nederlandstalig 238 pagina's 9789025459093 mei 2010
Alle productspecificaties
Samenvatting
Er is iets grondig mis met de manier waarop we denken over de sociale samenleving. In Het land is moe ontrafelt Tony Judt, een van de belangrijkste historici en denkers, het hedendaagse sociale ongemak en pleit hij voor een eerherstel van de sociaaldemocratie.

Na de economische crisis bleken veel zekerheden in Europa en Amerika ¿ een basisniveau van veiligheid en stabiliteit ¿ weggeslagen, waar we al die jaren als vanzelfsprekend recht op meenden te hebben. Judt zet de zaken op een rij: waar hadden we al die zekerheden aan te danken, en wat hebben we werkelijk nodig? Om vooruit te kunnen, moeten we naar ons recente verleden kijken om te zien hoe sociaaldemocratie in zijn werk gaat.
In plaats van blind vertrouwen in de vrije markt ¿ wat we dertig jaar gehad hebben ¿moeten we meer gaan vertrouwen op medeburgers en de staat zelf.
Het land is moe daagt ons uit om de verantwoordelijkheid te nemen voor de wereld waarin we leven. Judt geeft een stimulerende bijdrage aan het politieke debat, waarbij hij de middelen aandraagt om ons een nieuwe vorm van regeren, een nieuwe vorm van leven te kunnen voorstellen.

Tony Judt (Londen, 1948 ¿ New York, augustus 2010) studeerde aan het King's College (Cambridge) en aan de École Normale Supérieure (Parijs). Hij was docent aan universiteiten in Cambridge, Oxford, Berkeley, en aan de New York University. Hij schreef voor onder andere The New York Review of Books, de Times Literary Supplement, The New Republic en The New York Times.
In het voorjaar van 2011 wordt postuum zijn boek De geheugenhut uitgegeven bij Contact

DZ2¿Judt rijgt de verschillende dimensies van de recente Europese geschiedenis op meesterlijke wijze aaneen.¿ ¿ NRC Handelsblad
¿Magistrale synthese. Goed geschreven, met de eruditie van de wetenschapper en de doorleefdheid van iemand die er als krantenlezer, reiziger of deelnemer bij was. En met een onafhankelijk oordeel.¿ ¿ de Volkskrant
¿Dit is geschiedenis op zijn best; elke samenvatting doet onrecht aan het veelkleurige en glasheldere beeld dat Judt de lezer voorschotelt.¿ ¿ HISTORISCH NIEUWSBLAD
Recensie(s)
De auteur is een gezaghebbend Brits historicus, onder meer verbonden aan de universiteiten van Oxford, Cambridge en Berkeley, en bekend door zijn heldere visie op de geschiedenis van de twintigste eeuw. Na een scherpe analyse van de huidige economische en politieke crisis en maatschappelijke onvrede gaat hij in op alternatieven. Die - anders dan bij dromers, politiek filosofen en economen - gegrondvest zijn op hoe het vroeger ging. In Europa, althans. Hij analyseert de verzorgingsstaat en sociaaldemocratische principes als hulp voor de zwakkeren, sociale rechtvaardigheid en de regulerende rol voor de staat. In Amerika daarentegen bestond - en bestaat - grote achterdocht tegen de staat en heerst bovendien het misverstand dat sociaaldemocratie het zelfde is als communisme. De kosten voor bijvoorbeeld gezondheid zijn daar echter aanmerkelijk hoger dan in Europa. Hij laat de voordelen van sociaaldemocratische principes zien en bepleit meer betrokkenheid bij onze maatschappij. En dat doet hij boeiend, op een voor iedereen begrijpelijke manier, zonder dure woorden en met rake voorbeelden.
Lees volledige beschrijving Beschrijving inklappen
Deel deze advertentie via:
Bewaar
Advertentienummer: m1194035356
Rapporteer deze advertentie
Advertenties door Google

Rapporteer deze advertentie

Dagelijks behandelen wij duizenden gemelde advertenties. We geven hierbij prioriteit aan advertenties die door meerdere bezoekers zijn gemeld. Lees hier de regels en voorwaarden die gelden voor het plaatsen van een advertentie.

Wat klopt er niet?

Inloggen