×

Marktplaats App

Verder kijken met de Marktplaats app
Bekijken

diverse AJAX-(jaar)boeken

28 x gezien 0 x bewaard sinds 05 mrt. '18, 19:13
€ 4,50
Bericht

Kenmerken

Conditie : Gelezen

Beschrijving

Prijs per boek vanaf 4,50 euro exclusief verzendkosten
Op lagere biedingen wordt niet gereageerd

Ajax 1900 - 2000 samengesteld door Rob van Zoest
Grootformaat gebonden boek In bijna nieuwstaat (25 bij 30 cm)
504 bladzijden vol met foto' s, feiten en wetenswaardigheden
Ajax heeft op 18 maart 2000 de eerbiedwaardige leeftijd van honderd jaar bereikt. Dit dubbelgouden jubileum wordt gevierd met de uitgave van het officiële jubileumboek Ajax 1900-2000. Ajax leeft in de harten van mensen over de hele wereld. De vele successe en het herkenbare, attractieve voetbal hebben de club wereldberoemd gemaakt. In dit jubileumboek wordt de voetbalgeschiedenis van Ajax belicht aan de hand van landskampioen- schappen en internationale successen. Oud-eerste-elftalsplers, trainers en verzorgers vertellen in interviews met de schrijver en Ajax-kenner David Endt over die hoogtepunten en hun band met de club. Prachtig fotomateriaal brengt alle facetten van honderd jaar Ajax op meeslepende wijze in beeld. De geschiedenis van Ajax is die van een bloeiende vereniging. De enorme inzet en de clubliefde van de leden vormen het fundament van de successen. De journalist en schrijver Sytze van der Zee maakte twintig portretten van echte Ajacieden, die veelal achter de schermen opereren. Het boek wordt gecom- pleteerd door een kroniek vol wetenswaardigheden en anekdotes, opgetekend uit de clubbladen. De samensteller heeft tevens geprobeerd zoveel mogelijk namen van Ajax-leden te achterhalen; een eeuw Ajax omvat een kleine 6000 voetballers en tal van mensen die zich op een andere manier voor de vereniging verdienstelijk hebben gemaakt.
Uitgave Kusthistorisch bureau D'Arts in samenwerking met AFC Ajax en Uitgeverij THOTH in 2000
Prijs 35 euro

Gebonden jaarboeken van 4,50 euro:
- jaarboek 1992 - 1993
- jaarboek 1993 - 1994
- jaarboek 1994 - 1995
- jaarboek 1995 - 1996
- jaarboek 1996 - 1997
- jaarboek 1997 - 1998
- jaarboek 1999 - 2000
- jaarboek 2000 - 2001
- jaarboek 2001 - 2002
- jaarboek 2008 - 2009

Gebonden jaarboeken + dvd van 7,50 euro:
- jaarboek + dvd 2009 -2010
- jaarboek + dvd 2011 -2012
- jaarboek + dvd 2012 -2013
- jaarboek + dvd 2013 -2014

Gebonden boek van 4,50 euro:
- De Klassieker van Ruud van Vrijaldenhoven en Evert Vermeer

Unieke dvd Ajax De trilogie
Overzicht van drie kampioenschappen op rij + exclusieve bijdragen van Ajax-teammanger David Endt + alle goals van het seizoen 2012/13
Prijs 10 euro

Onvoltooid verleden door David Endt
22 te kleine Ajax-carrieres
Gebonden boek in bijna nieuwstaat
De auteur, schrijver van meer boeken over Ajax, schetst in het kort van 22 Ajax-voetballers op een indringende manier hun persoonlijkheid, kwaliteit, motivatie en drive om voetballer van Ajax te zijn c.q te zijn geweest. Namen als Heinz Schilcher, Gerrie Kleton, Frank Arnesen, Michel Kreek, Patrick Kluivert, Nwankwo Kanu, Kiki Musampa, Giorgi Kinkladze, Rafael van der Vaart en vele anderen passeren de revue. Bij elk stukje sportrelaas is een kleurenfoto van de speler geplaatst, wat het verhaal en de persoon dichter bij elkaar brengt. Voor Ajax-aanhangers, maar ook voor de algemene sportliefhebber, een aardige verzameling verhalen die duidelijk maken wat bepalende factoren zijn voor geluk, roem en teleurstelling. Met statistieken.
Uitgave Tirion Sport
Prijs 25 euro

Hekwerk door Barbara Barend
Twee seizoenen langs de lijn bij Ajax
Paperback in zeer goede staat met een voorwoord van Matthijs van Nieuwkerk
'Ik zou iedere dag even bij mijn favoriete club Ajax willen zijn,' zeggen veel fans. De overige duizenden aanhangers moeten het doen met zo nu en dan een nieuwsbericht of een diepte-interview. Dat is te weinig. Eigenlijk willen de Ajax-liefhebbers ieder wissewasje van hun club te weten komen. Niet alleen de opstelling van de volgende wedstrijd, wie er op proef zijn en welke jeugdspelers gaan doorbreken, maar ook wat voor hobby´s Benni of Rudy hebben, hoe het met de blessure van Ole Tobiassen staat en waar toch in godsnaam Ajax duurste aankoop Kinkladze is gebleven.
Voor deze fans was er twee jaar lang de dagelijkse rubriek Hekwerk in Het Parool. Een impressie van Ajax vanachter het gaas. Herkenbaar voor fans die wel eens een dagje naar Ajax gingen, want zij zágen wat andere moesten lézen. Bovendien was Hekwerk aanvullend, omdat de spelers altijd iets toevoegden aan de observaties. De columns gingen niet alleen over voetbal, maar lieten juist de menselijke kant van Ajacieden zien. Door Hekwerk bleven velen op de hoogte van hun passie.
Barbara Barend (1974) is geboren in Amsterdam. Zij publiceerde haar eerste interview (met basketballer Michael Jordan) in Webber, en publiceerde tevens in Het Parool en Jong Gras, waarin recent een reportage verscheen over de drie grootste voetbaltalenten bij de Nederlandse meiden verscheen. Momenteel werkt zij als verslaggever Kunst & Cultuur bij de tv-zender AT5.
Prijs 6 euro

Ademloos Ajax door Evert Vermeer.
50 gedenkwaardige wedstrijden
Gebonden boek in bijna nieuwstaat
Uitgave Houtekiet in Amsterdam/Antwerpen
1e druk uit 2003
Ademloos Ajax beschrijft vijftig van de meest gedenkwaardige competitie- en bekerwedstrijden van Ajax uit zijn veelbewogen bestaan. Ademloos Ajax wandelt door de geschiedenis. Het boek haalt herinneringen op aan de dag in 1911, toen Ajax de stad Amsterdam na jaren weer een hoofdklasseclub bezorgde. En aan de eerste landstitel in 1918. En aan Hemelvaartsdag in 1960, toen in een beslissingswedstrijd tegen Feyenoord het al verloren gewaande kampioenschap toch nog werd veroverd. Het vertelt ook over het moment dat Johan Cruijff de penalty opnieuw uitvond. En over de avond dat de piepjonge Marco van Basten debuteerde. Of over de bekerfinale van 2002 toen Ajax de trofee op het allerlaatste moment van FC Utrecht afsnoepte.
Zoals de ondertitel van dit boek al aangeeft, worden er vijftig wedstrijden besproken. Het betreft alleen wedstrijden uit de Nederlandse competitie. Deze wedstrijden zijn gekozen omdat ze historisch gezien van belang zijn, of omdat de eindstand nogal opmerkelijk was. Er worden niet alleen grote overwinningen beschreven (zoals de 17-0 tegen VUC in 1931) maar ook nederlagen (zoals de 6-5 tegen Heerenveen in 1950). Historisch van belang zijn onder andere het eerste landskampioenschap in 1918, de eerste klassieker in 1921, de 8-2 winst tegen Feyenoord met Cruijff in zijn gelederen, of de omstreden bekerwinst tegen FC Utrecht in 2002. Maar ook de rentree van Cruijff in 1981 of de laatste wedstrijd van Van Basten in 1987. Iedereen die deze wedstrijden heeft gezien, zal ze zich herinneren. Zoals de wedstrijd in 1950 tegen Heerenveen toen Ajax een 1-5 voorsprong in een half uur in rook zag opgaan. Deze wedstrijd bezorgde Abe Lenstra een bijna goddelijke status in Friesland en er werd in 2000 zelfs een compleet theaterspektakel aan gewijd. Het geheel bevat een groot aantal zwartwitfoto's. Ook niet-Ajaxfans kunnen plezier aan dit boek hebben. De auteur is voetbalhistoricus en heeft al een aantal boeken over Ajax op zijn naam staan.
Prijs 10 euro

Ajax wint altijd door Edward van de Vendel
Alles wat je over Ajax wilt weten
Wie dit boek leest, weet daarna echt alles over Ajax. Van bijzondere wedstrijden en beroemde doelpunten tot geschiedenisfeitjes, van bekende spelers tot Ajax-liedjes en Ajax-grappen. Je kunt lezen hoe voetballers als Wesley Sneijder, Johnny Heitinga en Rafaël van der Vaart Ajacied geworden zijn. Natuurlijk is er ruim aandacht voor de beroemde jeugdopleiding. Het boek wordt afgesloten met de Grote Ajax-Quiz!
Edward van de Vendel liep voor dit boek meer dan een jaar mee bij Ajax. Hij sprak niet alleen met oud-Ajacieden als Frank de Boer, Maxwell, Marco van Basten en Danny Blind, maar ook met spelers van nu, met trainers, materiaalmannen en vele anderen. Ajacieden Siem de Jong en Gregory van der Wiel zijn de ambassadeurs van dit boek. Ze geven antwoord op vragen als: Wat doe je vlak voor de wedstrijd? Hoe ziet een trainingsdag eruit? Waarom gaan we ervan uit dat Ajax altijd wint?
Een boek dus met antwoorden op alle vragen die je over Ajax hebt en met een voorwoord van Klaas Jan Huntelaar!
Prijs 7,50 euro

Overige oude boeken met slappe kaft vanaf 5 euro:
- Ajax roemruchte 2e Europa-Cup door Frits Barend (uit 1972 5 euro)
- Topclub Ajax Jaarboek nummer 1 door Frits Barend (seizoen 1970-1971 7,50 euro)
- Ajax '73/'74 door Hans Molenaar (uit 1974 7,50 euro)

Voetbal International: De Ajax-sterren door Geert Jan Darwinkel
Potretten van 36 Ajax-sterren die een belangrijke rol hebben gespeeld in de geschiedenis van Ajax
Uitgave Strengholt BV in 2002
Prijs 6,50 euro

Het Ajax Boek samengesteld door Michel Sleutelberg, Jacob Bergsma, Erik Somers en Rene Kok
Gebonden boek in bijna nieuwstaat (12 bij 17 cm)
448 bladzijden
Uitgave Waanders Uitgevers BV in Zwolle in 2003
Het Ajax boek bevat een selectie van ruim 400 fotos uit het omvangrijke fotoarchief van de meest succesvolle voetbalclub van Nederland. In dertien thematische hoofdstukken worden de verschillende facetten van de rijke historie van Ajax chronologisch gepresenteerd. Aan bod komen onder meer: de successen en de teleurstellingen, de trainers en de tradities, de jeugd en de aanhang. Speciale aandacht krijgen de fraaiste spelmomenten, de ontmoetingen met aartsrivaal Feyenoord en natuurlijk de absolute vedette, ënummer 14. De fotos zijn voorzien van uitgebreide bijschriften en in ieder hoofdstuk geeft een informatiebalk de belangrijkste wapenfeiten van Ajax weer
Prijs 5 euro

Jubileumboek: 95 jaar Ajax 1900-1995 door Evert Vermeer
Gebonden boek in zeer goede staat
Boek vol met foto's, feiten, standen en wetenswaardigheden uit de agfgelopen 95 jaar
Prijs 10 euro

Jubileumboek: 100 jaar Ajax 1900-2000 door Evert Vermeer en Marcelle van Hoof
Paperback in bijna nieuwstaat
Ajax is zonder meer de beste club van Nederland van de afgelopen eeuw. Het aantal van 27 landskampioenschappen is bijna het dubbele van Feyenoord (14) en PSV (14). Sinds het midden van de jaren zestig staat Ajax bekend als de hofleverancier van baltovenaars als Johan Cruijff, Piet Keizer, Frank Rijkaard, Marco van Basten, Dennis Bergkamp en Patrick Kluivert. Geen enkele club wist binnen zo'n korte tijd zoveel toptalent voort te brengen. Het typische, op techniek en durf gestoelde, Ajax-voetbal is een begrip en een voorbeeld voor miljoenen voetballiefhebbers over de hele wereld. In dit jubilieumboek staan de Ajax-kenners bij uitstek, Evert Vermeer en Marcelle van Hoof, garant voor een nauwgezette geschiedschrijving van Ajax. Daarin uiteraard alle aandacht voor de zes gewonnen Europacups, de twee wereldbekers en alle andere successen.
Behalve teksten met talloze nog niet eerder bekende feiten en anekdotes, bevat het boek opvallende foto's die de afgelopen 100 jaar in beeld brengen en veel statistische gegevens van alle wedstrijden, spelers, bestuurders, trainers en Ajacieden in het Nederlands elftal.
100 jaar Ajax is een onmisbaar naslagwerk voor de supporter en
professional. Het is een eerbetoon aan mooi, aanvallend voetbal
Prijs 12,50 euro

Ajax is de naam door Frits Huis
Paperback in bijna nieuwstaat
Uitgave BZZToH in 's Gravenhage in 1999
Op 18 maart 2000 bestaat de voetbalclub Ajax 100 jaar. Ter gelegenheid van dit feit heeft een journalist, tevens hartstochtelijk Ajax-supporter, een bundel verhalen gepubliceerd. Aandacht wordt geschonken aan een aantal beroemde voetballers, die deze club voortbracht (Piet Keizer, Frank Rijkaard, Marco van Basten, Johan Cruijff etc.). Tevens passeert een aantal illustere trainers de revue zoals Rinus Michels, Leo Beenhakker en Louis van Gaal
Prijs 6 euro

Mister Ajax door Raymond Bouwman
De eeuwige jeugd van Sjaak Swart
Paperback in zeer goede staat
Uitgave VIP in 2009
Sjaak Swart is voetbal, of specifieker: Ajax. Mister Ajax. Of zoals hij zelf zegt: 'Voetballen, ik wist niks leukers en nog steeds weet ik niks leukers'. Die onvoorwaardelijke liefde voor de sport en zijn relatie met Ajax vormen de belangrijkste thema's in het boek. Een boek over een vroeger dat is veranderd en dat in het geheugen van Swart nog steeds wel eens wil veranderen. Ook een boek over succes en teleurstelling en over afscheid nemen. De terugblik op het leven van Swart is tevens een geschiedenis van de eerste grote successen van Ajax. Een allesbehalve gortdroge opsomming; de schrijver zoekt situaties op in het heden, om Swart terug te laten kijken op het verleden. Hij heeft een bijzondere kijk op zaken, fraai en vlot verwoord door schrijver Raymond Bouwman. Swarts vader, opa en oma blijken er trouwens ook wat van te kunnen. Net als zijn kleinkinderen, die op de laatste pagina's van het levensverhaal het fanatisme van opa Sjaak prachtig bevestigen. Een bijzonder levensverhaal over een genieter, een Ajacied en een voetballer. Met foto's in kleur en zwart-wit en uitgebreide statistieken.
Prijs 7,50 euro

Staanplaats van Arthur van den Boogaard
Een alternatieve geschiedenis van Ajax 1997 - 2007
Vanaf het seizoen 1997-1998 volgden zes verschillende journalisten van dagblad Het Parool dagelijks de training van voetbalclub Ajax. Dit resulteerde in circa tweeduizend korte verhalen waarvan een selectie in deze bundel is opgenomen. Elk verhaal beslaat een pagina; centraal staan (gebeurtenissen rond) afzonderlijke spelers en trainers van de voetbalvereniging. Uiteraard worden bekende hedendaagse spelers als Heitinga en Huntelaar genoemd, maar ook namen uit het verleden als Litmanen en Ibrahimovic en trainers als Wouters, Adriaanse en Koeman passeren de revue, evenals vele andere, relatief onbekende spelers. Hoewel de bundel chronologisch is ingedeeld, wordt begonnen met het meest recent opgenomen seizoen, namelijk 2006-2007. Tot slot korte biografieen van de zes journalisten en een alfabetisch persoonsregister. Op vlotte en journalistieke wijze geschreven verhalen die vooral herkenbaar zullen zijn voor Ajax-fans
Prijs 6 euro

Sporen van Ajax door Menno Pot
Paperback in zeer goede staat
182 bladzijden vol met foto's, feiten en wetenswaardigheden uit en over de historie van Ajax
Sporen van Ajax is een verhalenboek over het Ajax van vroeger in het Amsterdam van nu, maar ook een Ajax-stadsgids compleet met plattegronden.
Waar de ijkpunten in eerdere Ajax-geschiedenisboeken altijd titels, trofeeën en beroemde spelers waren, opgevoerd in chronologische volgorde, vertelt Ajacied en schrijver Menno Pot niet alleen over Ajax, maar vooral ook over Amsterdam.
Hij zoomt in op locaties in de stad waar sporen van Ajax liggen, soms nog duidelijk zichtbaar, soms overwoekerd door nieuwbouw, uitgewist door de tijd. Van het café Oost-Indië waar de club in 1900 werd opgericht tot de Effectenbeurs aan Beursplein 5, van de eerste Ajax-veldjes in de Buiksloterham tot de door de stad verzwolgen terreinen van oude Amsterdamse rivalen als AFC, DWS en De Volewijckers.
Prijs 10 euro

Tussen godenzonen door Auke Kok
Een jaar lang bij Ajax
Een jaar lang trok journalist en schrijver Auke Kok vele uren op met de Ajaxspelers, hun trainers, families, sponsors en begeleiders. Hij observeerde hun rituelen en vroeg zich af waar de grens ligt tussen voetbal, marketing en religie. In talrijke gesprekken, thuis en op de club, gaven de Godenzonen inzicht in hun succesvolle en soms ook tragisch mislukte pogingen vooruit te komen in een harde wereld. Tussen Godenzonen gaat over hun ambities, hun spanningen en onzekerheden. Onder leiding van coach Frank de Boer werd Ajax in 2013 voor de derde keer op rij landskampioen, maar die hattrick na de Fluwelen Revolutie van Cruijff kwam niet zomaar tot stand. Op zoek naar de waarheid achter de voetbalclichés legt Kok even meeslepend als minutieus de microkosmos van een voetbalploeg bloot.
Prijs 6,50 euro4.5
Lees volledige beschrijving Beschrijving inklappen
Deel deze advertentie via:
Advertentienummer: m1261884029
Advertenties door Google

Meld aan Marktplaats

Dagelijks behandelen wij duizenden gemelde advertenties. We geven hierbij prioriteit aan advertenties die door meerdere bezoekers zijn gemeld. Lees hier de regels en voorwaarden die gelden voor het plaatsen van een advertentie.

Wat klopt er niet?

Inloggen