Marktplaats App

Verder kijken met de Marktplaats app
Bekijken
Je internetbrowser wordt niet (meer) ondersteund. Marktplaats kan daardoor minder goed werken.
Gebruik een nieuwere versie of een andere browser. Meer informatie?
Binnenkort stopt de ondersteuning van Internet Explorer 11 op Marktplaats.
Gebruik een nieuwere versie of een andere browser om van Marktplaats gebruik te blijven maken zoals je gewend bent.
Meer informatie.

Mis geen bericht!

Ontvang meldingen in jouw browser. Hiermee ontvang je direct bericht als de verkoper antwoordt.

Vlaamse klassiekers box 1 DVD

288 288 x gezien 1 1 x bewaard sinds 18 sep. '19, 10:27

Vlaamse klassiekers box 1 DVD

€ 44,99
288 288 x gezien 1 1 x bewaard sinds 18 sep. '19, 10:27
Deel deze advertentie via:
Website

Beschrijving

- Boerenpsalm: 'Boerenpsalm, gebaseerd op de gelijknamige roman van Felix Timmermans, draait rond boer Wortel. Hij is zijn leven lang slachtoffer van de ellendigste tegenslagen (zijn eerste kind sterft, zijn dochter is blind, zoon Fons gaat het verkeerde pad op en pleegt zelfmoord, vrouw Fien sterft van verdriet, zijn tweede vrouw verdrinkt). Wortel slaat zich echter doorheen alle verschrikkelijke rampspoed met een opmerkelijke levenslust en moed.

- Bruuge, die stille: 'Een veertigjarige weduwnaar, afkomstig uit de hoge burgerij en gehuisvest in een imposante herenwoning, leeft nog uitsluitend voor de herinnering aan zijn overleden echtgenote. Telkens wanneer de zwaarmoedigheid ondragelijk wordt, gaat hij wandelen langs de Brugse reien, waar alles hem aan zijn vroegere geliefde herinnert. Op één van zijn eenzame tochten door Brugge ontmoet hij een jonge balletdanseres die sprekend op zijn vrouw lijkt. Dit brengt de man volledig in de war. Een poëtische filmklassieker die tot de meesterwerken van Roland Verhavert wordt gerekend.

- De leeuw van Vlaanderen: 'In het begin van de 14de eeuw staat het graafschap Vlaanderen onder Franse voogdij. De rijke Vlaamse steden pikken die overheersing niet langer en her en der ontstaan er opstandjes. Vooraanstaande Franse edellieden komen graaf Gwijde van Vlaanderen vragen om zich naar de Franse koning te begeven en zich te onderwerpen. Wanneer de oude graaf op hun verzoek ingaat, wordt hij in Compiegne gevangen gezet. Kort daarna brengt koning Filips de Schone een officieel bezoek aan Brugge, waar hij koel ontvangen wordt. De bevolking wordt opgehitst door de oude deken van de weversgilde, Pieter De Coninck, en ook Jan Breydel laat zich niet onbetuigd. Intussen voert de Franse edelman Jacques de Chatillon een waar schrikbewind in Brugge. De opstandelingen verlaten de stad. Franse soldaten vergrijpen zich aan de achtergebleven families: de moord op de moeder, de zus en de broer van Jan Breydel gooit olie op het vuur. De Vlamingen nemen weerwraak op de Fransen. Als koning Filips dat verneemt, stuurt hij een groot leger naar Vlaanderen om de rebellie de kop in te drukken. De Vlamingen verzamelen zich rond Kortrijk en wachten de strijd af.

- De Loteling: 1833 op de marktplaats van een kempens dorp, het leger rekruteert soldaten. De jonge boer Jan Braems loot zich vrij en kan zo aan de dienstplicht ontsnappen, maar hij laat zich voor een grote som geld verleiden om toch naar het leger te gaan, in de plaats van een loteling van goede komaf. Maar tijdens zijn dienstplicht wordt zijn geld gestolen en verliest hij het zicht, terwijl zijn verloofde Katrien thuis de pacht niet meer kan betalen. Wanneer zij hem terug naar huis begeleidt, worden ze overvallen. Midden op de heide is Jan getuige van de verkrachting van zijn geliefde door een aantal zwervers. Na al deze rampspoed vinden ze toch de moed om opnieuw samen verder te gaan.

- Pallieter: 'Pallieter is een jonge man die leeft aan het begin van de 20ste eeuw. Hij geeft zich samen met zijn verloofde over aan het occultisme. Hij wordt echter hard met de realiteit geconfronteerd als hun manier van leven leidt tot de zelfdoding van zijn verloofde.

- De Vlaschaard: Boer Vermeulen regeert als een autoritaire patriarch over zijn hele erf. Vooral tussen vader en zoon heerst rivaliteit omdat zoon Louis zo zijn eigen mening heeft over zaaien en oogsten van vlas.

- Het gezin van Paemel: Omdat zijn zoon zich aansluit bij de socialistische beweging wordt de kromgewerkte boer Van Paemel door de lokale kasteelheer van zijn erf verdreven en moet hij zijn intrek nemen in een armoedige stulp. Een andere zoon raakt gewond bij een jachtongeval, terwijl zijn dochter door een telg van de kasteelfamilie zwanger wordt gemaakt. Uiteindelijk zal de invalide zoon het recht in eigen handen nemen en ?die van het kasteel? een lesje leren. Legendarische film van Paul Cammermans naar een scenario van Hugo Claus is gebaseerd op het gelijknamige boek van Cyriel Buysse. Een klassieker van de Vlaamse film die niet mag ontbreken in uw collectie.

- Mira: 'In 1905 wordt in het WestVlaamse Avelgem een brug gebouwd over de Schelde. De bewoners van de nabij gelegen Waterhoek komen in opstand want ze zijn bang voor de ?teleurgang? van hun cultuur. Twintig jaar later baseert Stijn Streuvels een roman op de gebeurtenissen van toen. Dit boek gaat over de moord op een landmeter en zijn knecht en over de ingenieur van de brug die verliefd wordt op een plaatselijke schoonheid, Mira genaamd.
In 1971 wordt ?De teleurgang van de Waterhoek? verfilmd. Claus schrijft het scenario en schakelt zijn Nederlandse vriend Fons Rademackers in voor de regie. Mira wordt vertolkt door een tot dan toe onbekende actrice, Willeke Van Ammelrooy. Jan Decleir maakt zijn filmdebuut als Mira's minnaar. Luc Ponette zien we aan het werk als ingenieur van de brug. De man die Mira aan zich kan binden moet echter nog geboren worden. De film wordt een van de grootste successen van de Vlaamse film.

- Het afscheid: 'Pierre Wesselmans is radiotelegrafist op een schip dat ligt aangemeerd in de Antwerpse haven. Pierre neemt deel aan een geheime regeringsopdracht en moet daarom elke dag vertreklaar zijn. Iedere dag moet hij zich aanmelden voor een mogelijk vertrek en iedere dag opnieuw neemt hij afscheid van zijn vrouw Laure en zijn kinderen. Het steeds uitgestelde vertrek vreet aan zijn gemoed.

- Vrijdag: Georges, een veertigjarige arbeider wordt onverwacht uit de gevangenis ontslagen, na een straf wegens incest met zijn dochter. Wanneer hij thuiskomt verloopt het weerzien met zijn vrouw moeizaam temeer daar zij een verhouding met zijn beste vriend is begonnen en van deze laatste ook nog een kind heeft gekregen. Georges wil zijn vrouw wel vergeven, als compensatie voor zijn incestueuze daad en op voorwaarde dat ze weer bij hem intrekt. Samen trachten Georges en zijn vrouw met deze hachelijke situatie in het reine te komen.Naast deze aanbieding heeft Megamoviestore.com nog veel meer leuke films op voorraad.
De voordelen van Megamoviestore.com zijn:
  -Een bestelling die voor 15.00 geplaatst is wordt dezelfde dag nog opgestuurd
  -Slechts 1,99 euro verzendkosten en vanaf 30 euro gratis verzending
  -Uitgebreid assortiment en scherpe prijzen
  -Veilig online betalen
  -Geen verplicht account

Klik voor deze film op onderstaande link:
Lees volledige beschrijving Beschrijving inklappen
 • www.megamoviestore.com/dvd/vlaamse-klassiekers-box
Advertentienummer: a1303043745
Advertenties door Google

Meld aan Marktplaats

Dagelijks behandelen wij duizenden gemelde advertenties. We geven hierbij prioriteit aan advertenties die door meerdere bezoekers zijn gemeld. Lees hier de regels en voorwaarden die gelden voor het plaatsen van een advertentie.

Wat klopt er niet?

Inloggen