Marktplaats App

Verder kijken met de Marktplaats app
Bekijken
Je internetbrowser wordt niet (meer) ondersteund. Marktplaats kan daardoor minder goed werken.
Gebruik een nieuwere versie of een andere browser. Meer informatie?

COMPLETE CURSUS op 4 GB USB 'Van Beginner tot Rockgitarist'

7556 7556 x gezien 54 54 x bewaard sinds 09 feb. '11, 20:29

COMPLETE CURSUS op 4 GB USB 'Van Beginner tot Rockgitarist'

€ 24,95
7556 7556 x gezien 54 54 x bewaard sinds 09 feb. '11, 20:29
Bericht

Kenmerken

Type : Overige typen
Conditie : Nieuw
Geschikt voor : Windows NT, Windows 98 SE, Windows ME, Windows Vista, Windows XP, Windows 7

Beschrijving

Deze unieke en complete gitaarcursus ontvang je op een 4 GB USB-stick en kost je slechts € 24,95 inclusief verzending.

(Deel 1 of Deel 2 apart kost inclusief 4 GB USB en verzendkosten per deel € 16,95.)
========================================================================


De COMPLETE GITAARCURSUS 'Van Beginner tot Rockgitarist' is als volgt samengesteld:


DEEL 1 - voor de echte beginner tot de iets gevorderde gitarist

Je leert akkoorden spelen van de eenvoudigste tot de wat moeilijkere (open en barré-akkoorden). Verder leer je: verschillende methodes om slaggitaar te spelen, fingerpicking (in 2, 3 en 4-kwartsmaat) en powerakkoorden, Rock & Roll én Blues (voor beginners). Ook krijg je daarbij de benodige theorie in woord, beeld en geluid.

Als je deel 1 hebt doorgewerkt en de stof redelijk tot goed beheerst kan je aan deel 2 beginnen.


EXTRA

Je krijgt er als 1e extra een door mij zelf begin deze eeuw ontwikkeld computerprogramma bij met meer dan 1.000 songs met akkoordschema's, teksten, transponeermogelijkheden en de nodige theorie. Dit programma heb ik vanaf 2006 met veel goede reacties van gebruikers verkocht. Er zit een uitgebreide gebruikershanding bij. Dit programma kan los van de overige onderdelen van Deel 1 worden gebruikt. Het werkt goed onder Windows XP t/m Winsows 8 en 10

Als 2e extra ontvang je mijn 10de thriller 'Vrienden van Vroeger', een luisterboek (duurt ca. 4 uur) mét 69 ingespeelde Beatlessongs.


DEEL 2 - voor de meer gevorderde gitarist

Dit deel begint met een aantal oefeningen met 4 verschillende soorten toonladders en de 5 akkoordvormen. Deze vormen de basis voor het verder kunnen soleren en improviseren. Ook leer je het spelen van bijzondere snaarbehandelingen zoals: een bend, pre-bend, hammer-on, pull-off en vibrato.


Hierna begin je aan een onderdeel met 71 riffs en licks (dat zijn korte gedeeltes van solo's) in de stijl van tientallen rockgitaristen (van de Rock & Rollers, de Stones, Jimi Hendrix en Jimi Page tot U2 en Oasis - eigenlijk van alle Groten van de jaren vijftig tot met met jaren negentig).


Het slotstuk en het lastigste onderdeel om onder de knie te krijgen - een hele uitdaging voor de komende tijd dus - is het leren spelen van de volgende 18 bekende rocksolo's en 2 instrumentale gitaarsongs:


De solo's van:

- 'Hey Joe' en 'All Along the Watchtower' (Jimi Hendrix)

- 'Stairway to Heaven' en 'Whole Lotta Love' (Led Zeppelin met Jimi Page als sologitarist)

- 'Sultans of Swing' (Dire Straits met Mark Knopfner)

- 'Smoke on the Water' (Deep Purple met Ritchie Blackmore)

- 'Another Brick in the Wall' (Pink Floyd met David Gilmour)

- 'Bohemian Rhapsodie' en 'Crazy Little Thing called Love' (Queen met Brian May)

- 'Hotel California' (The Eagles met Joe Walsch)

- 'Down Man' en 'Summertime' (Brainbox met Jan Akkerman)

- 'Make me Smile' (Steve Harley & Cockney Rebel met Jim Cregan)

- 'I was made for loving you' (Kiss met Paul Stanley)

- 'Rikki don''t lose that Number' (Steely Dan met Walther Becker)

- 'Rock around the Clock' (Bill Haley ans His Comets met Danny Cedrone)

- 'Still Got the Blues' (Gary Moore)

- 'Bird of Paradise' (Snowy White)


En het sologitaarwerk van de volgende 2 complete instrumentale songs:

- 'Jigsaw Puzzle Blues' (Fleetwood Mac met Danny Kirwan)

- 'Apache' (The Shadows met Hank B. Marvin)


Hoe leer je bij mij de riffs, licks en rocksolo's?

De riffs en licks en de solo's leer je noot voor noot, vinger voor vinger met plaatsaanduiding en met de speciale snaarbehandelingen die er bij horen. De volledige tekst met de tabs kan je als je dat wilt afdrukken en zodoende ook (mee)lezen. Ik lees de tekst voor en speel noot voor noot aan je voor. Daarna speel ik korte gedeeltes langzaam voor en laat aan het einde alle ingespeelde stukjes op een rij horen. Een groot deel van de solo's speel ik ook nog een keer in met eigen akkoordbegeleiding - in het goede tempo. Natuurlijk hoor je bij mij ook de originele solo. Tenslotte vind je van elke solo een link naar de beste YouTube videoles die ik kon vinden, zodat je deze ook op een andere manier kunt volgen. (Helaas zijn de meeste videolessen door Amerikaanse en Engelse gitaristen, dus in het Engels).


PRIJZEN

De complete gitaarcursus ontvang je op een 4 GB USB-stick en kost € 24,95 inclusief verzendkosten

Als je liever alleen Deel 1 of Deel 2 ontvangt dan kosten deze inclusief de 4 GB USB-stick en verzendkosten € 16,95 per deel


MEER INFO

Na 'GARANTIE' hieronder vind je meer detail-informatie over de gitaarcursus.


=========================================================================

BETALING, VERZENDING en GARANTIEREGELING


BETALING

Je kunt mijn gitaarcursus verkrijgen door een van de aan het begin van de advertentie genoemde bedragen - bij voorkeur - via iDeal over te maken. De betaling via iDeal werkt binnen de beveiligde omgeving van Marktplaats. Ik ontvang van jouw betaling bericht van Marktplaats en verzend de USB-stick met de gitaarlessen indien mogelijk al dezelfde dag via PostNL. Als je liever een bankoverschrijving doet dan verstrek ik je mijn bankrekening als je daarom vraagt.

De volgende dag (Let op! dinsdag t/m zaterdag wordt door PostNL bezorgd) kan je het lesmateriaal al in huis hebben.

Geef alsjeblieft altijd even per E-MAIL aan me door dat je hebt betaald en vergeet niet je ADRES aan mij door te geven.


VERZENDING


De USB-stick met de gitaarcursus wordt indien mogelijk dezelfde dag, uiterlijk de dag na bijschrijving, of bericht van ontvangst als je via iDeal betaalt, naar je verzonden via PostNL. Voordat verzending plaatsvindt, wordt iedere USB-stick gecontroleerd op een foutloze werking van het cursusprogramma.
Je ontvangt van mij direct na de verzending een e-mail dat de USB-stick naar het opgegeven adres is verzonden.


GARANTIE


Aangezien het aangeboden product software betreft (kopieerbaar),bestaat er wettelijk geen plicht tot terugbetaling van het overgemaakte bedrag als de afnemer het binnen 30 dagen retourneert. Betaal daarom pas nádat je zeker weet dat je dit product wilt hebben.
Ík sta ervoor in dat de gitaarcursus je biedt wat de advertentie aangeeft. Mocht je daarna per e-mail nog vragen stellen over de werking van het lesprogramma, dan word je door mij altijd snel verder geholpen.


===========================================================================

INHOUD GITAARCURSUS - UITGEBREID


De gitaarcursus voor de beginnende en iets bevorderde gitarist bevat 2 (twee) volledige gitaarcursussen die los van elkaar, maar ook met elkaar, gebruikt kunnen worden.
Je wordt door middel van een introductie met duidelijke toelichtingen en verwijzingen (links) door de gehele materie geleid. Hierna weet je direct al waar en op welke manier je de benodigde informatie kunt vinden.

Van beide cursussen volgt hieronder een beschrijving van de inhoud.


DEEL 1 - voor de BEGINNENDE EN IETS GEVORDERDE GITARIST


CURSUS 1 (de USB-stick werkt op iedere Windowscomputer en laptop met een USB-aansluiting):

A. Een korte theoretische cursus waarin een groot aantal belangrijke akkoorden uitgebreid worden behandeld. Tevens wordt ruimschoots aandacht geschonken aan het gebruik van de rechterhand. Aanslag- en tokkeltechnieken worden je uitgelegd aan de hand van 4 bekende popsongs - Paint it black (Rolling Stones), Suzy Q en Who ll stop the rain (Creedence Clearwater Revival) en Heartbreak Hotel (Elvis Presley)
Bij dit onderdeel worden belangrijke akkoorden en aanslag- en tokkelmethodes theoretisch behandeld.

B. Alle belangrijke akkoorden worden - vanaf de eenvoudigste - uitgelegd met de stem, foto's van vingerzettingen en voorgespeeld met de gitaar. Je leert met dit onderdeel onder andere ook om de gitaar te stemmen en te checken en of jouw akkoorden wel klinken zoals die zouden moeten klinken.
Bij dit onderdeel hoor en zie je snaar voor snaar welke vinger van de linkerhand je waar moet plaatsen en welke toon je dan moet horen. Vervolgens hoor je hoe het gehele akkoord klinkt.

C. Ook is er een onderdeel waarin je, mondeling uitgelegd en met de gitaar voorgespeeld, diverse aanslag- en tokkeltechnieken kunt leren.
Bij dit onderdeel leer je spelenderwijs diverse aanslag- en tokkelmethodes.

D. Tenslotte een Excelblad met een totaal-overzicht van de akkoordenleer. Van diverse eenvoudige akkoorden vind je links naar uitleg van de akkoorden met YouTube videobeelden en naar de onderdelen A., B. en C.
Dit onderdeel maakt het aanleren van akkoorden nog vollediger en ookoverzichtelijker.

E. Vierhonderdvijftig (450) songs zijn door mij gedeeltelijk (1 tot 2 minuten per opname) met de gitaar voorgespeeld. De opnamen zijn per moeilijkheidsfaktor (1, 2, 3, 4, 5, 6. 7 en hoger) ondergebracht in mappen. De songs in de mappen 1, 2 en 3 zal een beginner op niet al te lange termijn met mijn programma kunnen leren spelen. (Een extra hulpmiddel hierbij wordt gevormd door 3 pdf-bestandjes waarop van circa 250 songs een duidelijk akkoordschema met uitleg over de wijze van spelen en een link naar een YouTube-opname wordt gegeven.
Deze songs komen voor in de mappen 1 en 2 (120 bekende songs zonder barré-akkoorden) en 3 (130 songs met open akkoorden en enkele eenvoudige maar wel de belangrijkste barré-akkoorden.)
Meespelen en/of meezingen is zowel leerzaam om je muzikale vaardigheden te vergroten als leuk en ontspannend om te doen. In de cursus vind je een flink aantal voorbeelden van ingespeelde songs met een tweede gitaar- of zangpartij.
Bij dit onderdeel leer je, door goed te luisteren naar de voorbeelden, welke aanslag- en tokkelmethodes zijn gebruikt, welke akkoorden moeten worden gespeeld en waar de akkoordwisselingen plaatsvinden.

F. Een ander onderdeel van het lesprogramma geeft ondermeer een aantal links naar gratis websites met interessante gitaargerelateerde zaken.

G. Een korte cursus POWERAKKOORDEN, ROCK & ROLL en BLUES voor beginners.


EXTRA'S

* * * Mijn oudste gitaarcursus - (voor alle Windowscomputers en -laptops met 32-bits besturingseenheid en USB-aansluiting).
Het programma werkt ook uitstekend onder Windows XP en Vista, Windows 7, Windows 8, Windows 8.1 en Windows 10 met een 64-bits besturingseenheid, na installatie van het gratis programma DOSBox 0.74. In de duidelijke handleiding bij GM.exe wordt stap voor stap aan je uitgelegd hoe je dit gratis programma kunt downloaden en installeren.

Het door mezelf geschreven en ontwikkelde computerprogramma GM.exe is een interactieve database met ruim 1.000 songs met eenvoudig transponeerbare akkoordschema's en teksten. Dit programma bevat ook een aparte cursus akkoordenleer (ca. 500 akkoorden) en geeft je als beginner wat elementaire gitaar- en muziekkennis.

Een duidelijke en uitgebreide handleiding van deze database is als onderdeel van deze gitaarcursus bijgevoegd.

Dit computerprogramma vormt eveneens een complete gitaarcursus, die in samenwerking met de onderdelen A. t/m G. maar ook zelfstandig gebruikt kan worden. De meerwaarde van dit computerprogramma is onder andere gelegen in de eenvoudige selectie van songs naar oplopende moeilijkheid en het transponeren van complete akkoordschema's naar een eenvoudiger zetting. Bovendien sluiten de ingespeelde voorbeelden van onderdeel E naadloos aan op de songs in deze database.


* * * Mijn tiende thriller 'Vrienden van Vroeger', als LUISTERBOEK van ca. 4 uur, met negenenzestig (69) door mij in 2 of 3 partijen ingespeelde songs van The Beatles (bedoeld als tribute).============================================================================


DEEL 2 - voor de MEER GEVORDERDE GITARIST


Deel 2 is bedoeld voor meer gevorderde gitarist. Verwacht wordt van je dat de in deel 1 behandelde stof geen probleem meer vormt.


Dit deel is als volgt opgebouwd:


1. Een inleidend praatje en een worddocument met beschrijving van de inhoud van dit deel met links naar de verschillende items;


2. Het stemmen van de gitaar in diverse stemmingen wordt ingesproken en voorgespeeld uitgelegd (normale stemming, open-G-stemming, alle snaren 2 frets lager en Drop-D-tuning). In de cursus komen riffs en licks van de Rolling Stones, Nirvana en Black Sabbath aan de orde waarbij de gitaar anders moet worden gestemd;


De onderstaande onderdelen 3 tot en met 6 bestaan uit een geluidsbestanden (in Mp3) en wordbestanden, waarbij je de ingesproken en ingespeelde geluidsbestanden tot in detail kunt volgen. De teksten kan je desgewenst afdrukken en zijn voorzien van verklarende foto's.


3. Tablatuur (Tabs) - Uitleg van de wijze waarop de solo's in tabs worden vastgelegd. Uitleg in woord en beeld van diverse snaarbehandelingen, zoals: hammer-on,pull-off, slides, bends, pre-bends, vibrato, muten en flageoletten.


4. Toonverdeling en akkoordvormen

Verdeling van de tonen over de hals van de gitaar, oefeningen met het gemakkelijk vinden van de juist snaar, fret en te gebruiken vinger. Uitleg van de 5 open akkoordvormen en het verband met improvisatie, de riffs en licks en het soleren.


5. Toonladders

Behandeld worden 4 toonladders. De mineur pentatonische, de majeur pentatonische, de majeur en de Aeolische toonladders worden uitgelegd, getoond en voorgespeeld. Ook het oefenen met de toonladders is belangrijk voor de ontwikkeling van het improvisatiegevoel.


6. Cursus rockgitaar in 71 riffs en licks.

Je kunt op een Excelblad in een oogopslag zien met welke gitarist, uit welke band, in welke rockstijl en met welke moeilijkheid je te maken krijgt bij de keuze uit de 71 riffs en licks. De rockstijl begint in de jaren '50 met Rock en Roll (waaronder Chuck Berry), passeert Jimi Hendrix, Eric Clapton, David Gilmour, Jimi Page, Queen en veel andere gitaarhelden, en eindigt met in de jaren '90 Nirvana, U2, REM en Oasis.

Bijzonder aan dit onderdeel is dat jou noot voor noot en elke bijzondere snaarbehandeling wordt uitgelegd, voorgespeeld en getoond.


7. 20 Bekende rocksolo's.

Aan het einde van dit cursusdeel komen 20 bekende rocksolo's aan de orde.

Elke solo is vanuit een overzichtelijk Excelblad op te roepen. Je ziet van elke rocksolo een Worddocument met de tekst, duidelijke tabs en links en je krijgt een Mp3-bestand te horen waarbij dezelfde tekst door mij aan je wordt voorgelezen en voorgespeeld. Ook de originele solo's krijg je te horen voordat je begint met de solo. En vanuit het Worddocument vind je van elke solo aan het eind ook nog een link naar de beste YouTube videoles die ik voor je kon vinden.

Vooraan in deze advertentie is bij Deel 2 al uitgebreid aangegeven welke rocksolo's je leert spelen en op welke manier je deze van mij leert.


Lees volledige beschrijving Beschrijving inklappen
Deel deze advertentie via:
Advertentienummer: a1000216688
Advertenties door Google

Meld aan Marktplaats

Dagelijks behandelen wij duizenden gemelde advertenties. We geven hierbij prioriteit aan advertenties die door meerdere bezoekers zijn gemeld. Lees hier de regels en voorwaarden die gelden voor het plaatsen van een advertentie.

Wat klopt er niet?

Inloggen