×

Marktplaats App

Verder kijken met de Marktplaats app
Bekijken

Melk kefir goede kwaliteit verse voorraad

191 x gezien 6 x bewaard sinds 26 jul. '17, 22:14
Bewaar
€ 5,00

Levering

Ophalen of Verzenden

Verzendkosten

€ 3,12

Verzendmethode

PostNL
  • Volg zending met Track & Trace
  • Veilig, snel en vertrouwd versturen
Bericht

Beschrijving

5€ per portie =60 gram korrels voldoende om met 1 liter melk te starten


1. Melkkefirkorrels in de melk
Doe de volledige portie melkkefirkorrels in de weckpot samen met maximaal 1 liter melk.
 Laat deze 2 DAGEN op 'n donkere plaats,bv aanrechtkastje
op kamertemperatuur staan. Roer één maal per dag met 'n pollepel de massa voorzichtig om, zodoende komt alle melk goed in
contact met de korrels en is de kwaliteit gelijkmatiger.
 De drank is goed als deze behoorlijk ingedikt is en de kefirkorrels samen met de
ingedikte melk bovenop drijft.
Onderin word 'n wei-achtige vloeistof zichtbaar. De gehele massa borrelt lichtjes en bevat in toenemende mate
koolzuurgas.
2. Melkkefirdrank oogsten
- Giet de gehele inhoud v.d. weckpot door de grove plastic zeef in de beslagkom.
- Laat de kefir goed uitlekken. Oefen géén druk uit op de korrels, omroeren (om 't doorlopen te versnellen) mag, maar voorzichtig.
- Giet de inhoud van de beslagkom in 'n fles of pot, zonodig door 'n fijnmaziger zeef zodat de drank
korreltjesvrij is.
 Mochten er kleine korreltjes inzitten (babykefirkorrels), dan is dat voor de spijsvertering geen probleem.
Als je 'n goed
afsluitbare pot/fles gebruikt, zal de drank zijn koolzuurgas beter vasthouden. Gekoeld in de koelkast smaakt 't beste, maar dat hoeft niet. Als
hij wat langer blijft staan zal hij nog wat narijpen en dus zuurder worden.
Zeker niet te lang laten staan, want de druk blijft ook toenemen.
3. Schoonmaken kefirkorrels
Dit kun je doen d.m.v. afspoelen onder stromend schoon koud water.
Doe dit zeker niet iedere keer, anders verstoor je de leefomgeving van de kefirkorrels te zeer.
Er zijn mensen die zelfs nooit
afspoelen.
Dit hoeft geen enkel probleem te zijn, want kefir is ontzettend lang houdbaar. Sterker nog het kan als conserveermiddel gebruikt
worden.
4. Schoonmaken weckpot
Gebruik géén schoonmaakmiddelen, maar slechts lauw/heet water en 'n schone aparte afwasborstel die je nergens anders voor gebruikt.
5. Kefirkorrels in weckpot voor 'n nieuwe bereiding
Keer de zeef met kefirkorrels om in de beslagkom.
Zodoende worden de korrels niet beschadigd door bv. schrapen met 'n spatel.
Nu laat je
de hele massa terugglijden in de weckpot.
Vul vervolgens aan met melk en roer even lichtjes door met de pollepel.
De hele cyclus begint nu weer van voren af aan.
 Kies de verhouding kefirkorrels en melk steeds zodanig, dat deze na minimaal 2 dagen 'n
heerlijke, licht tintelende lobbige drank oplevert.
 Houd daarbij in gedachte dat de kefir zal groeien en de verhouding dus verandert.
GEBRUIK ABSOLUUT GEEN METAAL !
Gaandeweg krijg je vast en zeker het fingerspitzengefühl.
Succes, geniet ervan en 'n goede gezondheid!
Lees volledige beschrijving Beschrijving inklappen
Deel deze advertentie via:
Bewaar
Advertentienummer: m1187450785
Rapporteer deze advertentie
Advertenties door Google

Rapporteer deze advertentie

Dagelijks behandelen wij duizenden gemelde advertenties. We geven hierbij prioriteit aan advertenties die door meerdere bezoekers zijn gemeld. Lees hier de regels en voorwaarden die gelden voor het plaatsen van een advertentie.

Wat klopt er niet?

Inloggen