Marktplaats App

Verder kijken met de Marktplaats app
Bekijken
Je internetbrowser wordt niet (meer) ondersteund. Marktplaats kan daardoor minder goed werken.
Gebruik een nieuwere versie of een andere browser. Meer informatie?
Op aanvraag

Levering

Ophalen of Verzenden

Met verplicht CE keur Frequentieregelaar Hapn 2,2kW 400V

Met verplicht CE keur Frequentieregelaar Hapn 2,2kW 400V

Op aanvraag
84 x gezien 0 x bewaard sinds 06 feb. '19, 10:14
Bericht

Kenmerken

Conditie : Nieuw

Beschrijving

  • *Te koop frequentieregelaar HAPN, 2,2kW - 400V met het verplichte CE keur.

Heeft u vragen, neem dan even contact met ons op.
Al onze regelaars hebben het verplichte CE keur.

En wat de verkoper ook beweert, het moet op de regelaar staan.

Alleen dan is het in orde.

CE keur is super belangrijk.

Advies bij het kopen van een frequentieregelaar.

Een frequentieregelaar moet zijn voorzien van het CE keurmerk, anders mag de reglaar in Europa niet verkocht en toegepast/gebruikt worden.
De verkoper is verantwoordelijk voor het aanwezig zijn van het CE keurmerk op de reglaar. Maar op het moment, dat de koper betaald heeft, wordt de verantwoording bij de koper gelegd.
Dus dan draagt de koper alle risico's, die voortkomen uit het gebruik van de regelaar zonder CE keurmerk.
Denk met name aan ongevallen en brand. Is er geen CE keurmerk aanwezig, dan mag de regelaar niet gebruikt worden en bij calamiteiten als brand en ongevallen zullen vele verzekeringsmaatschappijen zeggen, dat ze niet hoeven uit te keren, omdat het apparaat c.q. frequentieregelaar niet gebruikt had mogen worden.
Dus informeer bij aanschaf altijd, of de regelaar is voorzien van het CE keurmerk.
Die wettelijke verplichting is er niet voor niets.

Op mijn foto's zie je, dat alle bekende merken wel zijn voorzien van CE keurmerken.

Waarom kom ik nu met deze opmerking?
Voor mij was dit altijd al logisch.
Maar je ziet bij meer en meer advertenties op marktplaats, dat er regelaars worden aangeboden zonder het absoluut verplichte CE keurmerk.
Ergens wel te begrijpen. Ze kopen een regelaar zonder keurmerk voor rond de 50 euro en bieden aan voor 100 euro of veel meer. En roepen dan, dat ze goedkoop zijn, maar ze vertellen niet, wat ze verkopen. Waarschijnlijk handel onder het voorwendsel van ik verkoop als hobby, vrij van allerlei verplichtingen. En op het moment, dat de koper betaalt, zijn ze van het risico verlost en probeer ze dan nog maar eens aansprakelijk te stellen.
Goedkoop is dan echt duurkoop.
Dus wees gewaarschuwd.Er komen nu natuurlijk gevallen naar voren, waar men zich vergaloppeerd heeft. Je ziet dan een los CE stickertje op de regelaar verschijnen. Wil je safe kopen, koop dan een regelaar, waarbij het CE teken op het originele etiket op de regelaar en op de verpakking is geprint. Vertrouw je het dan nog niet, vraag dan om een copy van het certificeringsrapport. En let dan nog goed op, dat het ook daadwerkelijk gaat om de regelaar, die je wilt kopen. Ik heb een certificeringsrapport opgevraagd en gekregen, maar die ging over een hele andere regelaar, met andere spanning en ander vermogen. Reactie van de foute handelaar was: wat maakt dat nou uit.
Elke handelaar is verplicht om op de vraag naar een copy van het certificeringsrapport ook echt een copy ven het juiste certificeringsrapport te vertstrekken. Meestal staat er al een copy van het certificeringsrapport achter in het manual, dat bij de regelaar hoort. Dan wordt het al een stuk eenvoudiger. Als het tenminste een origineel manual of een copy van het originele manual gaat en niet een door de handelaar zelf gemaakt en gekopieerd papiertje. En zelfs dat is niet altijd even duidelijk te onderscheiden. Met de huidige apparatuur is veel goed na te maken.
En natuurlijk, de verkeerde handelaar wil/moet zijn foute handel wel kwijt. Maar, wees gewaarschuwd.

Hier onder een artikel, dat je met een beetje Googlen op allerlei sites kunt vinden.

Voor welke producten is een CE-markering verplicht?

Veel consumentenproducten die binnen de Europese Unie (EU) op de markt verschijnen, moeten een CE-markering hebben. Bijvoorbeeld speelgoed en elektronische huishoudelijke apparaten. De CE-markering geeft aan dat het product voldoet aan wettelijke eisen. Onder andere op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu. De CE-markering is te herkennen aan de letters C en E.
Ondernemer is verantwoordelijk voor aanbrengen CE-markering. Fabrikanten moeten vaststellen of een product aan de eisen voldoet. En of het product een CE-markering moet hebben. Ook moet de fabrikant een CE-markering aanbrengen. Is het product buiten de Europese Economische Ruimte (EER) gemaakt? Dan moet de importeur van het product controleren of het product voldoet aan de eisen. En dus ook of het product de CE-markering draagt.
Brengt de importeur de producten onder zijn eigen naam op de markt? Dan neemt hij daarmee de verantwoordelijkheden van de fabrikant over. In dat geval moet hij zelf de CE-markering aanbrengen.
Ondernemers kunnen bij bepaalde productgroepen de onderzoeken voor CE-markering zelf uitvoeren. En voor andere productgroepen moeten zij een instelling betrekken die de overheid heeft goedgekeurd. Dit is een bij de Europese Commissie aangemelde instantie. Op de website van de Europese Commissie staat een lijst per land van aangemelde instanties.

Ook te lezen:
EMC Richtlijn 2014/30/EU (voorheen: 2004/108/EG)Uitrustingen welke in staat zijn om elektromagnetische (EMC) verstoringen te veroorzaken (emissie) of welke vatbaar zijn voor dergelijke storingen (immuniteit) moeten verplicht van een CE markering EMC zijn voorzien. Voor het aanbrengen van de CE markering op elektronische apparatuur dienen meestal naast de EMC Richtlijn, de Laagspanningsrichtlijn en de RoHS Richtlijn te worden toegepast.

Elektromagnetische compatibiliteit (EMC) is het vermogen van uitrusting om op bevredigende wijze in haar elektromagnetische omgeving te functioneren zonder zelf elektromagnetische verstoringen te veroorzaken die ontoelaatbaar zijn voor andere uitrusting in die omgeving.
Een uitrusting kan een apparaat of een vaste installatie zijn. Voorbeelden er van zijn computers en een productielijn.
Door het aanbrengen van de CE markering op elektronische apparatuur verklaart de fabrikant of importeur dat zijn product aan de essentiële eisen van EMC Richtlijn 2014/30/EU voldoet. Elektrische producten met een CE markering mogen in de hele Europese Economische Ruimte vrij verhandeld worden.
Lees volledige beschrijving Beschrijving inklappen
Deel deze advertentie via:
Advertentienummer: m1372222680
Advertenties door Google

Meld aan Marktplaats

Dagelijks behandelen wij duizenden gemelde advertenties. We geven hierbij prioriteit aan advertenties die door meerdere bezoekers zijn gemeld. Lees hier de regels en voorwaarden die gelden voor het plaatsen van een advertentie.

Wat klopt er niet?

Inloggen