×

Marktplaats App

Verder kijken met de Marktplaats app
Bekijken

Kapel Koninklijke Luchtmacht 65 jaar -At The Big Band Ball 2

19 x gezien 0 x bewaard sinds 19 mei '17, 11:07
Bewaar
€ 9,00

Levering

Verzenden
Bericht

Beschrijving

Fraaie vinyl LP van de :

Kapel Koninklijke Luchtmacht

Kapel Koninklijke Luchtmacht 65 jaar -At The Big Band Ball 2

Vinyl LP 30 cm 33 rpm Fotohoes
Bovema Negram 5C 056N 25946

INHOUD: Latin American Suite/2, Medley Hollandse Liedjes, Soesterberglied , zie verder: scan 2

Deze fraaie HaFABra LP is te koop bij een bod vanaf 9,00 euro
ex kosten verzending (nederland 7,50 EUR)

Ik heb meer militair vinyl te koop. Meer platen ineens verzenden drukt de kosten verzending per eenheid. Kijk bij de overige advertenties

-----------------------------------------------------------
Kapel van de Koninklijke Luchtmacht
De Kapel van de Koninklijke Luchtmacht is e en van de officiële ber oep sorkesten van de Nederlandse krijgsmacht. Het orkest werd direct na de bevrijding in 1945 als fanfarekorps, opgericht. Het i s gest at ioneerd i n Amers foort.Ge schiedenis
Kort na de bevrijding in 1945 werd in het district Twente een muziekkorps opgericht, waarvan de leden oorlogsvrijwilligers waren van de Gezagstroepen in het district Twente. De financiën van het korps werden gedragen door vrijwillige bijdragen van officieren en onderofficieren van de Gezagstroepen Twente. De muzikale leiding van dit orkest was in handen van de oprichter en kapelmeester, sergeant J.H. Mensing. In mei 1946 ging dit muziekkorps in zijn geheel over naar het Commando Luchtvaarttroepen in Breda, waar het voor het eerst optrad bij de beëdiging van een aantal officieren.In mei 1947 werd uit dit korps officieel opgericht: het muziekkorps van het Commando Luchtvaarttroepen. Het 40 leden tellende orkest bestond uit beroepsmuzikanten, t.w.: adjudant-onderoffic ier-kapelmeester F. J. Ve rmee ren en sergeant-majoor-onderkapelmeester C.J. Langeberg. De al eerder opgerichte drumband, bestaande uit 26 dienstplichtigen o nder leid ing van sergeant Th. de Vries , werd aan het muziekkorps toegevoegd. De vele werkzaamheden en de wijze waarop deze werkzaamheden werden uitgevoerd, alsmede de kundige leiding van Kapelmeester Vermeeren hadden tot gevolg, dat in 1950 de ministeriële goedkeuring werd verkregen om van het korps een beroeps-stafmuziekkorps te maken. Doordat echter werd bepaald dat het muziekkorps van het Regiment Stoottroepen op 1 januari 1950 in zijn geheel zou overgaan naar het Commando Luchtvaarttroepen, was het niet nodig aan deze beschikking verder uitvoering te geven.
Opvolger van J.H. Mensing werd H. F. W. van Diepenbeek, een voormalig muzikant van de Marinierskapel van de Koninklijke Marine. De 25-jarige dirigent had als eerste taak het completeren van de bezetting van de kapel. Een dertigtal muzikanten waren overgekomen en men versterkte t ot 51 muzik anten en 6 leerling-muzikanten. Op 28 november 1951 kon men in de Rivièra Hal te Rotterdam de Luchtmachtkapel presenteren.< br / >Er vo lgden tal rijke conc erten , taptoes en medewerking aan militaire evenementen, ook in het buitenland. Het takenpakket omvat onder meer de muzikale omlijsting van militair ceremonieel en het geven van relatieconcerten voor de bevolkingen in regio's rondom vliegbases.
De Kapel van de Koninklijke Luchtmacht bevat twee ensembles: het Orkest en de Drumfanfare. Het Orkest is een professioneel harmonieorkest (50 leden) dat bestaat uit conservatorium afgestudeerde musici. De drumfanfare (22 leden) bestaat uit jonge musici en verzorgt veel optredens met een militair karakter zoals beëdigingen en herdenkingen.
Sinds 1994 is Jos Pommer chef-dirigent/artistiek directeur van de Kapel van de Koninklijke Luchtmacht.
Onder zijn leiding is een flinke modernisering doorgezet in het orkest. De muziekkeuze en arrangement en zijn daardoor d rastisc h vera nderd.
Sinds 1995 presenteert het orkest elk jaar een theatershow. In het 50-jarig bevrijdingsjaar begon het orke st met het bevrijdingsco n cert On t he Air in samenwerking met Jeans.
Na een aantal theatershows (waaronder Sinatra, Symfo '99, Going Dutch, The Soul Show) werd in 2002 de rockopera Tommy uitgevoerd door het orkest met o.a. Bert Heerink en Laura Vlasblom.
In 2004 durft het orkest het aan een nieuwe Engelstalige musical op de planken te zetten genaamd Eternity. De musical is geschreven door Frank Freeman (tekst) en Rik Elings (muziek). Musicalacteur Stephen Stephanou ontvangt voor zijn prestaties een Johnny Kraaijkamp Musical Award voor Beste Mannelijke Bijrol in een Kleine Musical.

De laatste jaren presenteert het 54-koppig orkest jaarlijks een theatershow (vaak '.. in Concert' genoemd). Overzicht vanaf 2005:
2005 - Songfestival in Concert
2006 - Queen in Concert
2007 - The Beatles in Concert
2008 - Hollyw ood in Concert
2009 - Rockopera in Concert
2010 - Concert for Freedom
2011 - A Tribute to Michael Jackson
201 2 - Stars Fo r Planet E arth
Di rigenten
1946-1951 J.H. Mensing
1951-1960 H. F. W. van Diepenbeek
1960-1981 Hubertus Willem Abraham Christiaan Warnas
1981-???? Lex van Diepen
1994-heden Jos Pommer
Lees volledige beschrijving Beschrijving inklappen
Deel deze advertentie via:
Bewaar
Advertentienummer: m1167043879
Rapporteer deze advertentie
Advertenties door Google

Rapporteer deze advertentie

Dagelijks behandelen wij duizenden gemelde advertenties. We geven hierbij prioriteit aan advertenties die door meerdere bezoekers zijn gemeld. Lees hier de regels en voorwaarden die gelden voor het plaatsen van een advertentie.

Wat klopt er niet?

Inloggen