Bieden

Marktplaats is een advertentiesite met de mogelijkheid tot bieden. Een bod is niet bindend en verplicht u niet tot aan- of verkoop. Door te bieden kunt u als koper aan de adverteerder laten weten dat u geïnteresseerd bent in het product. Uw bod wordt vermeld in de advertentie, samen met biedingen van andere adverteerders. Zodra u een bod heeft geplaatst, ontvangt de verkoper een bericht met uw bod. Als er geen mogelijkheid is om te bieden dan heeft de adverteerder er voor gekozen om het bieden via de site uit te schakelen. U kunt dan eventueel een bod uitbrengen per e-mail.

 

U kunt uw bod zelf verwijderen als u afziet van uw bod. Bijvoorbeeld als u inmiddels een vergelijkbaar product heeft gekocht.

 

U kunt een overzicht terugvinden van alle actieve advertenties waar u een bod op heeft gedaan in 'Mijn Marktplaats', onder het tabblad 'Mijn Favorieten'. Klik hier om meteen naar dit overzicht toe te gaan.

 

Tips bij bieden:

 

  • Plaats realistische biedingen. Dus bijvoorbeeld geen biedingen van 9.999.999 euro op een auto.
  • Neem na het bieden direct contact op met de adverteerder als u serieuze interesse heeft. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat de verkoper al in onderhandeling is met een andere bieder, of een geïnteresseerde die via e-mail contact heeft opgenomen.
  • Verwijder uw bod als u geen interesse meer heeft. De verkoper kan dan onderhandelen met andere bieders.