Contact met verkoper

Als u een product heeft gevonden waarin u geïnteresseerd bent dan kunt u direct contact opnemen met de verkoper. U kunt contact opnemen via de telefoon of via e-mail door te klikken op de knop ‘Neem contact op met de adverteerder’. U vindt deze knop aan de rechterkant van iedere advertentie.

 

Het is belangrijk dat u een goed beeld krijgt van het product dat u wilt kopen. Vraag de verkoper bijvoorbeeld naar:

 

  • de leeftijd en de staat waarin het product verkeert
  • of het product nog onder garantie valt
  • aanvullende foto’s

 

U kunt de waarde het beste schatten als u het product persoonlijk gaat inspecteren. U kunt dan ook de werking van het product controleren en eventuele beschadigingen zien.

 

Als u met de verkoper overeen kunt komen, maak dan duidelijke afspraken over de levering en betaling van het product. Lees hier over de verschillende betaalmogelijkheden. 

 

E-mail bescherming

Wanneer u een eerste reactie stuurt naar een verkoper, maar ook bij het verdere onderlinge e-mailcontact, worden alle e-mailadressen afgeschermd. De e-mails lopen via de servers van Marktplaats waardoor de e-mailadressen van kopers en verkopers worden vervangen door een e-mailadres dat er bijvoorbeeld als volgt uitziet:

 

a.1f86w7hmofpk8@mail.marktplaats.nl

 

Doordat uw e-mailadres niet zichtbaar is, loopt u minder risico op:

 

  • Ongewenste reclame van (commerciële) partijen met wie u in het verleden e-mail contact heeft gehad (Spam).
  • Virussen die per e-mail worden doorgestuurd.
  • Personen die uw e-mailadres willen misbruiken voor andere doeleinden (bijvoorbeeld het sturen van nepmails).

 

Daarnaast hebben wij informatie toegevoegd over hoe lang de gebruiker met wie u contact heeft al actief is op Marktplaats. Deze extra informatie kan u helpen in het beoordelen van de betrouwbaarheid van uw handelspartner.

 

Let op: Uw e-mailadres blijft onbekend bij de bezoekers van Marktplaats. Wanneer u zelf onderling e-mailadressen uitwisselt vervalt uiteraard de bovengenoemde bescherming.

Omhoog