Zoeken

Op Marktplaats is werkelijk alles te koop. Iedere seconde komen er drie nieuwe advertenties bij. Maar hoe vindt u nou waar u naar op zoek bent tussen de miljoenen producten? U kunt producten en diensten vinden door te bladeren door de categorieën of door gebruik te maken van de zoekmachine.

 

Bladeren door categorieën
U kunt producten en diensten vinden door te bladeren door categorieën. Marktplaats heeft meer dan 1000 categorieën die zijn verdeeld over 37 groepen. U vindt de groepen aan de linkerkant van uw scherm op de homepagina. Als u op een groep klikt dan ziet u een overzicht van de categorieën in die groep. Als u vervolgens op een categorie klikt dan ziet u een lijst van de advertenties in die categorie.

 

Zoeken met de zoekmachine
U kunt op verschillende plaatsen op de site naar producten en diensten zoeken. Op zowel de homepagina als in de verschillende categorieën vindt u bovenaan de pagina het zoek veld. Wanneer u een zoekwoord intypt (bijvoorbeeld Mercedes) en u klikt op de knop ‘zoek’ dan krijgt u een lijst met alle advertenties waarin het woord Mercedes voorkomt. U kunt ook specifieker zoeken door niet alleen het zoekwoord in te typen, maar ook de categorie te selecteren en/of de afstand tot een postcode.

 

Zoekopdracht verfijnen

 

Kenmerken

In een groep of categorie kunt u uw zoekopdracht verfijnen met behulp van Kenmerken. Kenmerken zijn eigenschappen van producten en diensten en bieden u de mogelijkheid om de advertenties in de advertentielijst te filteren en zo gerichter te zoeken. De meeste kenmerken zijn gericht op de producten in een categorie.

 

Sorteren op prijs/datum/locatie

U kunt de zoekresultaten sorteren op prijs om snel het voordeligste product te vinden. Als u in de zoekresultaten in de kolom prijs bovenaan op het woord ‘Prijs’ klikt, dan worden de advertenties weergegeven in de prijsvolgorde laag-hoog. Als u nogmaals op het woord 'Prijs' klikt dan worden de resultaten gesorteerd in de volgorde hoog-laag.

 

Omhoog