Helpen intellectuele eigendom te beschermen

Marktplaats.nl Melding van Inbreuk programma

De missie van Marktplaats.nl is het beschikbaar stellen van een online handelsplaats waar vrijwel iedereen nagenoeg alles kan verhandelen, waardoor nieuwe economische mogelijkheden ontstaan. Hoewel Marktplaats.nl dit unieke platform voor online handel heeft gecreëerd, is het onze gemeenschap van miljoenen gebruikers die deze dynamische en solide handelsomgeving vormgeeft en zelf uitbouwt.

In het kader van onze opdracht willen we de intellectuele eigendomsrechten van rechthebbenden helpen beschermen en willen we voor onze gebruikers een veilige en aangename handelsplaats te creëren. Daarom heeft Marktplaats.nl het Melding van Inbreuk Programma ontwikkeld. Door middel van het Melding van Inbreuk programma kunnen rechthebbenden aanbiedingen melden die een inbreuk maken op hun rechten.

Iedere persoon of onderneming die intellectuele eigendomsrechten bezit (zoals auteursrecht, handelsmerk of patent) waarop een inbreuk wordt gemaakt door een product dat door iemand op Marktplaats.nl wordt aangeboden, wordt uitgenodigd om lid te worden van het gratis Melding van Inbreuk Programma.

Daarnaast geloven wij ook dat door het verstrekken van informatie en richtlijnen aan onze gemeenschap van gebruikers, iedereen kan bijdragen tot het creëren van een veilige en betrouwbare handelsplaats, waar iedereen succes kan vinden.


"Wij proberen Marktplaats.nl zo goed als mogelijk schoon te houden van namaakgoederen. Op deze manier beschermen wij de kopers tegen de nadelige gevolgen van neppers en tegelijkertijd de rechten van bedrijven die originele producten voeren".

Ronald Brohm, directeur SNB-REACT. Meer info

“Marktplaats laat zien tot de koplopers onder de online handelsplaatsen te behoren ten aanzien van het tegengaan van handel in illegale kopieën van muziek, films en software. Daar hebben zowel rechthebbenden als consumenten baat bij".

Tim Kuijk, Stichting Brein

Marktplaats.nl stelt deelnemers aan het Melding van Inbreuk Programma in staat hun eigen informatie met betrekking tot hun intellectuele eigendomsrechten op Marktplaats.nl te verstrekken om gebruikers te informeren en direct met hen te communiceren.

Daartoe hebben enkele deelnemers aan het Marktplaats Melding van Inbreuk Programma op Marktplaats.nl hun eigen Over Mij pagina gecreëerd om Marktplaats.nl gebruikers rechtstreeks op de hoogte te brengen van hun gedragslijnen en beleid.

De Over Mij pagina's zijn gecreëerd door rechthebbenden van auteursrechten, handelsmerken en andere intellectuele eigendomsrechten die deelnemen aan het Melding van Inbreuk Programma. je vindt een link naar de Over mij pagina’s van Melders van inbreuk onderaan deze pagina.

We zijn ervan overtuigd dat deze informatie je zal helpen om veilig te handelen op Marktplaats.nl. We moedigen je aan direct contact op te nemen met de rechthebbenden indien je nog vragen heeft over hun producten of gedragslijnen. De rechthebbenden zijn zelf aansprakelijk voor de inhoud van hun Over Mij pagina.

Opmerking: Deze lijst van rechthebbenden omvat niet alle rechthebbenden die deelnemen aan het Melding van Inbreuk Programma. De lijst bevat enkel de rechthebbenden die Over Mij pagina’s hebben gecreëerd. Andere rechthebbenden geven er de voorkeur aan geen Over Mij pagina te hebben.


Lees meer over de gedragslijnen en het beleid van SNB React
Lees meer over de gedragslijnen en het beleid van Microsoft
Lees meer over de gedragslijnen en het beleid van Gaastra
Lees meer over de gedragslijnen en het beleid van McGregor
Lees meer over de gedragslijnen en het beleid van Bjorn Borg
Lees meer over de gedragslijnen en het beleid van Trespa

Lees meer over de gedragslijnen en het beleid van Roberto Botticelli


Omhoog