Adverteren

Iedereen kan snel en laagdrempelig een advertentie plaatsen en producten verkopen op Marktplaats.

 

Klik hier om aan de hand van een voorbeeld uitgelegd te krijgen hoe u snel en gemakkelijk in enkele stappen een advertentie plaatst. Of klik hier om direct zelf een advertentie te plaatsen.

 

Zakelijk verkopen? Kijk hier voor de mogelijkheden.

Regels en tips voor adverteren

Om het handelen voor iedereen prettig te houden, zijn er een aantal regels welke voor iedereen gelden. U kunt deze regels vinden op de pagina met beleid en voorwaarden en de lijst met verboden of verdachte producten.

 

Naast de regels voor adverteren geven wij u graag nog een aantal tips over verkopen via Marktplaats.

 

1. Pakkende titel
Zet in uw advertentietitel een pakkende tekst die het aantrekkelijk maakt om de advertentie te bekijken. U heeft 60 tekens inclusief spaties, maak daar gebruik van. Vermeld in uw titel de volgende informatie:

 

  • Merknaam, kunstenaar, ontwerper of andere kenmerken die herkenbaar zijn voor kopers.
  • Gebruik beschrijvende trefwoorden die duidelijk overbrengen wat u verkoopt
  • Als het product nieuw is, neem dit dan op in de titel van de advertentie

 

2. Volledig omschrijven

Jaren geleden moesten we het doen met dergelijke advertenties in de krant: T.k.a.: z.g.a.n. auto. Prijs n.o.t.k. Gelukkig biedt Marktplaats de mogelijkheid om een volledige omschrijving te geven. Maak hier dan ook zoveel mogelijk gebruik van. Schrijf in de eerste zinnen een korte samenvatting van de aanbieding. In de resultatenlijst verschijnt deze informatie namelijk onder de titel.

 

3. Duidelijke foto's maken

Een beeld zegt meer dan 1000 woorden. Dit is vaak het geval. Goede en duidelijke foto’s vergroten de kans op een snelle verkoop. De eerste foto wordt zowel bij uw advertentie getoond in de lijst met resultaten als ook in het overzicht met grote foto’s. Lees hier meer foto tips.

 

4. Altijd reageren

Vaak is het geven van een korte reactie een kleine moeite met groot resultaat. Of u nou koper of verkoper bent, een ander waardeert het altijd als u iets van u laat horen. 

 

5. Weet met wie u handelt

Op Marktplaats kunt u met een paar muisklikken op een advertentie reageren. Toch is het aan te raden om zoveel mogelijk vanuit uw persoon te handelen en even met de verkoper of koper contact op te nemen. Op die manier weet u sneller met wie u handelt. Lees hier meer over veilig en succesvol handelen.

 

6. Advertenties tijdig verwijderen

De teleurstelling kan bij een mogelijke koper groot zijn als hij er achter komt dat een product waarin hij geïnteresseerd is ondertussen verkocht is. Verwijder daarom uw advertentie zodra uw product verkocht is.