Plaats een advertentie

U kunt eenvoudig en snel een advertentie plaatsen:

Stap 1

Klik op de knop 'Plaats Advertentie'. U vindt deze knop links bovenaan de homepagina.

.

Stap 2

Kies de rubriek waarin u de advertentie wilt plaatsen.

 

Kopers verwachten producten in de juiste rubriek te vinden. Daarnaast kunt u vooralsnog een rubriek niet meer wijzigen zodra de advertentie eenmaal geplaatst is. Kijk daarom voordat u een advertentie plaatst in welke rubriek en subgroepen soortgelijke advertenties worden aangeboden.

Stap 3

Kies een pakkende titel waarin u duidelijk aangeeft wat u wilt verkopen en selecteer eventueel kenmerken die passen bij uw product.

 

Let op: het is vooralsnog niet mogelijk om de kenmerken bij uw advertentie te wijzigen wanneer deze eenmaal geplaatst is. Het is daarom belangrijk om de juiste kenmerken in uw advertentie op te nemen. 

Stap 4

Upload de foto's van uw product.

 

Wanneer u met de muis op 'voeg foto toe' klikt, kunt u een foto van uw harde schijf selecteren en openen. U ziet vervolgens een ronddraaiend symbool dat aangeeft dat de foto naar Marktplaats verstuurd wordt. Wanneer de foto geupload is, verschijnt deze automatisch in beeld. U kunt tot maximaal 8 foto's toevoegen van 4MB per foto.

.

Stap 5

Schrijf uw advertentietekst.

 

Geef een duidelijke beschrijving van uw product in het veld voor de advertentietekst.Vermijd afkortingen en wees zo volledig mogelijk. Schrijf in de eerste zinnen een korte samenvatting van de aanbieding. In de resultatenlijst verschijnt deze informatie namelijk onder de titel.

 

Voeg hier ook eventueel de link naar uw website toe (optioneel en betaald).

Stap 6

Bepaal uw prijs.

 

U kunt uit verschillende prijstypes kiezen. U kunt zelf een vraagprijs noemen en aangeven of dit een vaste prijs is of dat er tevens geboden kan worden op de advertentie. Daarnaast kunt u ook de vraagprijs leeg laten en voor een ander prijstype kiezen waaronder gratis, nader overeen te komen of op aanvraag.

Stap 7

Geef uw leveringsvoorkeur aan.

 

U kunt aangeven of u het product wilt laten ophalen, verzenden of beide opties aanbiedt. Wanneer u kiest voor verzenden en het gewicht van het product selecteert, dan worden de verzendkosten automatisch berekend en bij uw advertentie getoond.

Stap 8

Geef uw contactgegevens en voorkeuren aan.

 

U kunt zelf aangeven welke naam u wilt dat er bij de advertentie getoond wordt. Daarnaast kunt u eventueel uw postcode invullen zodat potentiële kopers weten hoe ver of dichtbij zij van u af zitten. Verder heeft u de mogelijkheid om uw telefoonnummer bij uw advertentie te tonen.

Stap 9

Als laatste stap kunt u eventueel nog kiezen voor een extra opvalmogelijkheid. Lees hier meer over de verschillende opvalmogelijkheden.

 

Zodra u op de knop 'Plaats uw advertentie' klikt wordt de advertentie geplaatst. U ontvangt hiervan een succesmelding in uw scherm. Let op: het kan ongeveer tien minuten duren voordat uw advertentie overal op de site getoond wordt.

 

Een overzicht van al uw geplaatste advertenties en het beheren daarvan kan onder het tabblad 'Mijn Advertenties' in 'Mijn Marktplaats'. Lees hier meer over de mogelijkheden en voordelen van 'Mijn Marktplaats'.