Marktplaats en PayPal - Veilig online betalen

PayPal is de online betaalmethode van Marktplaats en vele webwinkels waarmee je makkelijk en veilig online betalingen kunt doen en ontvangen.

Met PayPal kun je heel simpel online betalen. Geen gedoe met het eindeloos invullen van je bankgegevens of creditcardnummers. Betaal in een paar klikken met enkel je e-mailadres en PayPal-wachtwoord. je financiële gegevens zijn alleen voor je toegankelijk en worden niet met de verkoper gedeeld. Je kunt ook nog eens gebruik maken van de gratis PayPal Aankoopbescherming zodat je zorgeloos en veilig online kunt winkelen én betalen.

Je kunt nu veilig en snel een PayPal-rekening openen op Money2. Via deze weg kun je direct een PayPal-rekening openen en gelijk online afrekenen. 

Rekening openen

PayPal op Marktplaats - Veilig betalen - Aankoopbescherming

PayPal Aankoopbescherming helpt je wanneer je een met PayPal betaald object niet ontvangt van de verkoper. Als het met PayPal betaalde object in aanmerking komt voor Aankoopbescherming, dan is dit gratis en voor het volledige bedrag, inclusief verzendkosten, gedekt. 

Hiermee wordt online shoppen wel heel erg leuk!


Wanneer is PayPal Aankoopbescherming van toepassing?

 

Je kunt aanspraak maken op PayPal-Aankoopbescherming indien:

 • Het product niet is ontvangen.
 • Een totaal ander product is ontvangen.
 • Niet het juiste aantal producten is ontvangen.
 • De staat van het product anders is dan in de advertentie is beschreven.
 • De advertentie een authentiek product vermeldde, maar dit blijkt niet zo te zijn.
 • Belangrijke onderdelen of functies van het product ontbreken welke niet in de advertentie zijn vermeld.

Je voldoet aan de voorwaarden indien:

 • Het aankoopbedrag in één keer betaald is.
 • Het product binnen Nederland verzonden is.
 • Het product met de post verzonden is, een fysiek tastbaar product (exclusief tickets).
Lees meer

Gemakkelijk online kopen met PayPal

Eenvoudig shoppen op Marktplaats

PayPal maakt het betalen voor aankopen op Marktplaats makkelijk, veilig en snel zodat je je bezig kunt houden met de leuke kant  van winkelen: nét dat ene leuke dingetje vinden en dit zo snel mogelijk ontvangen. Je kunt zelfs mobiel shoppen en betalen met de PayPal-app. Handig voor als je onderweg bent.

Waarom PayPal?

 • Betaal sneller, ontvang je producten sneller. 

Verkopers versturen aankopen vaak pas ná het ontvangen van de betaling. Een betaling via acceptgiro of bankoverschrijving kan de levertijd dus vertragen. Een verkoper ontvangt een betaling met PayPal direct, en kan dus je aankopen sneller versturen. Download ook de handige PayPal app en betaal je aankopen met PayPal via je mobiele telefoon.  

 • Hou je persoonlijke financiële gegevens privé

Een van de beveiligingskenmerken van PayPal is dat je betalingsgegevens nooit met de verkoper worden gedeeld. Betalingen met een acceptgiro of creditcard tonen altijd naam- en rekeninggegevens. Als je een betaling met PayPal doet, ziet de verkoper enkel je e-mailadres en het adres waar je aankoop naar verzonden wordt.

 • Winkel gerust met PayPal Aankoopbescherming

Betalingen met PayPal geven je recht op volledige bescherming van je Marktplaats aankopen. Met deze gedachte kun je met een gerust hart shoppen. Indien je je aankoop niet ontvangt, heb je recht op volledige vergoeding (inclusief verzendkosten). 
 

 • Vul je gegevens maar één keer in

Je kunt PayPal betalingen doen via je bankrekening of creditcard. Voeg deze gegevens eenmalig aan je profiel toe en PayPal onthoudt én beschermt deze voor u.

 • Winkel bij vele merken

Met PayPal kun je niet alleen op Marktplaats betalen. Shop ook eenvoudig bij duizenden webwinkels wereldwijd en betaal veilig vanaf je eigen bankrekening!

Lees meer

Verkopen met PayPal - Veilig en snel ontvangen - Verkopersbescherming

PayPal is dé manier om betalingen op Marktplaats te ontvangen. Klanten betalen je direct, zonder hun financiële gegevens te hoeven delen. Het geld staat gelijk op je PayPal-rekening waarna je het kunt overschrijven naar je bankrekening of direct weer kunt besteden. De kosten bedragen slechts 1,5% tot 3,4% + € 0,35 EUR per transactie. Hoe meer je verkoopt, hoe voordeliger het tarief. PayPal biedt tevens gratis Verkopersbescherming aan.

 

Je ontvangen betalingen op Marktplaats volledig verzorgd

Met PayPal kunnen je klanten hun aankopen online betalen zonder gegevens in te vullen, overschrijvingen te maken of op acceptgiro’s te wachten. Het enige waar je verder aan hoeft te denken is het versturen van de producten. 

Waarom betalingen met PayPal ontvangen?

 • Ontvang je geld sneller

Betalingen via een reguliere bankoverschrijving of acceptgiro kunnen lang op zich laten wachten. Kopers kunnen je direct met PayPal betalen, zonder extra wachttijd. Vermeld in je advertentie dat je PayPal als betaalmethode prefereert.

 • Verbeter je tevredenheid bij de koper

Snellere betalingen betekent snellere aflevering. Een goede ervaring door een eenvoudige betaalmethode en snelle levering vergroot de tevredenheid van je koper..

 

 • Veilig verkopen met Verkopersbescherming

Profiteer van Verkopersbescherming. U  bent volledig beschermd tegen klachten en terugboekingen als er sprake is van een ongeautoriseerde betaling of een niet-ontvangen object.

 

 • Jouw veiligheid, onze prioriteit

PayPal stelt alles in het werk om je te beschermen tegen fraude en diefstal van identiteitsgegevens, 24 uur per dag, zodat je je met andere dingen bezig kunt houden.

 

 • Vergroot eenvoudig je bereik

Kies voor PayPal op Marktplaats en bereik de grootste handelsplaats van Nederland. Beheer je betalingsverkeer zowel op Marktplaats als daarbuiten in één account.

Lees meer