Je internetbrowser wordt niet (meer) ondersteund. Marktplaats kan daardoor minder goed werken.
Gebruik een nieuwere versie of een andere browser. Meer informatie?

Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Jouw filters: Auto diversenAlarminstallatiesVerwijder filters
Sorteer op
Advertenties gerelateerd aan audi

Informatie

Informatie over alarminstallaties

Alarminstallaties dienen om de auto tegen diefstal of inbraak te beschermen. Er zijn twee soorten alarminstallaties: af-fabriek-alarmsystemen (al door de autofabrikant gemonteerd) en aftermarket alarminstallaties (door derden gemonteerd na het productieproces).

Klassenindeling

Alarmsystemen kunnen worden ingedeeld in verschillende klassen:

Alarmsysteem (voorheen Klasse 1)

Dit systeem omvat twee verschillende blokkeringen die zorgen dat de auto zonder de juiste sleutel niet gestart kan worden.

Alarmsysteem (voorheen Klasse 2)

Dit bestaat uit een startonderbreker, dubbele detectie (omtrekdetectie en interieurdetectie) en alarmering (zowel akoestische als optische signalering).

Alarmsysteem met hellingshoekdetectie (voorheen Klasse 3)

Hetzelfde als het voorgaande systeem, maar dan met een derde detectie die signaleert of de auto wordt opgetakeld.

Naast de hiervoor beschreven systemen zijn er ook nog Klasse 4 en Klasse 5 systemen geweest. Deze voegden voertuigvolgsystemen toe. Bij een Klasse 4 kon de eigenaar zelf het voertuigvolgsysteem inschakelen, bij een Klasse 5 systeem gebeurt dit automatisch.

Verzekering

Om bij diefstal voor uitkering door de verzekeringsmaatschappij in aanmerking te komen moet een alarmsysteem een zogenaamde SCM-certificering hebben. Daarnaast moet periodiek een controle op de werking worden uitgevoerd door een bij het SCM aangesloten inbouwbedrijf. Het SCM bewaakt de kwaliteit van zowel de aangeboden alarmsystemen als van de inbouwspecialisten.

Waar vind ik gratis producten?

Op Marktplaats Gratis vind je een overzicht van alle gratis producten. Je filtert eenvoudig op product categorie en het is meestal direct gratis af te halen!

Hoe werkt Marktplaats?

Marktplaats is zeer eenvoudig in gebruik. Iedereen kan er een advertentie plaatsen of producten kopen. Het enige wat hiervoor nodig is, is een emailadres en een paar minuten tijd. Verkopers kunnen hun advertenties overzichtelijk en eenvoudig beheren via 'Mijn Marktplaats'.

Waar moet je op letten bij het kopen op Marktplaats.nl?

Marktplaats brengt kopers en verkopers bij elkaar en hecht veel waarde aan vertrouwen. Wij zijn echter niet betrokken bij de verdere koop. Bekijk onze Tips voor veilig kopen.

Hallo!
Welkom bij Marktplaats.

Log hier in, of maak een nieuw account, zodat je:

  • makkelijk berichten kunt versturen én ontvangen
  • eigen advertenties kunt plaatsen
  • advertenties ziet die interessant zijn voor jou!