Je internetbrowser wordt niet (meer) ondersteund. Marktplaats kan daardoor minder goed werken.
Gebruik een nieuwere versie of een andere browser. Meer informatie?

Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Jouw filters: Auto-onderdelenAccu's en ToebehorenVerwijder filters
Sorteer op
Advertenties door Admarkt
Advertenties gerelateerd aan bmw

Informatie

Informatie over accu's

Veel onderdelen in de auto werken op stroom en de accu is daarbij onmisbaar. De accu is een soort batterij, vandaar dat in het Engels de term battery wordt gebruikt.

De accu levert bij het starten de stroom die de startmotor nodig heeft om de motor te doen aanslaan. Als de motor eenmaal draait levert de dynamo op zijn beurt de stroom voor de elektrische onderdelen in de auto. De dynamo zorgt er dan tevens voor dat de accu weer wordt opgeladen. Mocht de dynamo onvoldoende stroom generen, dan neemt de accu die taak over. Voor zolang het duurt, want de accu raakt dan snel leeg, zoals iedereen die wel eens zijn verlichting heeft aan laten staan, heeft ondervonden.

Montage in een kwartiertje

Accu's zijn er in verschillende soorten en maten, afhankelijk van het type motor dat hij moet helpen starten. Het prijsniveau bedraagt ongeveer 100 tot 250 euro. Je kunt een accu zelf monteren, maar als daarbij iets verkeerd gaat, kan er schade aan de elektronica in de auto ontstaan. Als je dus niet precies weet wat je doet, kun je dit klusje beter aan een specialist over laten. Die regelt het in een kwartiertje.

Zoek automonteurs en garages

Startkabels

Is de accu leeg, dan is het mogelijk deze tijdens het rijden weer op te laden. Daarvoor moet je wel de startkabels op de juiste manier met de accu in de stroom gevende auto verbinden en de kabels niet tegen elkaar aan laten komen (kortsluiting!). Let daarbij goed op de plus- en minpolen van beide accu's en laat de motor van de 'donorauto' draaien als je probeert te starten. Daarna even een kwartier rijden om de dynamo de accu te laten opladen. Heeft dit geen resultaat, dan is de accu 'dood' en moet hij worden vervangen. Een accu gaat drie tot zes jaar mee en gaat minder lang mee als hij alleen voor korte ritten wordt gebruikt, omdat hij dan daarna niet helemaal wordt opgeladen.

Bekijk alle startkabels

Waar vind ik gratis producten?

Op Marktplaats Gratis vind je een overzicht van alle gratis producten. Je filtert eenvoudig op product categorie en het is meestal direct gratis af te halen!

Hoe werkt Marktplaats?

Marktplaats is zeer eenvoudig in gebruik. Iedereen kan er een advertentie plaatsen of producten kopen. Het enige wat hiervoor nodig is, is een emailadres en een paar minuten tijd. Verkopers kunnen hun advertenties overzichtelijk en eenvoudig beheren via 'Mijn Marktplaats'.

Waar moet je op letten bij het kopen op Marktplaats.nl?

Marktplaats brengt kopers en verkopers bij elkaar en hecht veel waarde aan vertrouwen. Wij zijn echter niet betrokken bij de verdere koop. Bekijk onze Tips voor veilig kopen.

Hallo!
Welkom bij Marktplaats.

Log hier in, of maak een nieuw account, zodat je:

  • makkelijk berichten kunt versturen én ontvangen
  • eigen advertenties kunt plaatsen
  • advertenties ziet die interessant zijn voor jou!