Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Alfa-Romeo GT Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Alfa Romeo GT

De Alfa Romeo GT is een Italiaanse tweedeurs coupé die tussen 2004 en 2010 geproduceerd werd. Deze ‘Gran Turismo’ is vergelijkbaar met de BMW 320d coupé en de Peugeot 407 coupé. Deze pittige Italiaanse wagen is ontworpen voor de sportieve chauffeur die graag op een comfortabele manier langere ritten aflegt. Voor dit model besloot Alfa Romeo opnieuw samen te werken met Bertone, die in de jaren 60 al een sportieve Alfa Romeo op de markt bracht: de Alfa Romeo GT Junior.

Veiligheid

Qua veiligheidsvoorzieningen heeft Alfa Romeo aan alle belangrijke basiselementen gedacht. Denk aan hoofdsteunen en driepuntsgordels voor alle zitplaatsen, met een optioneel comfort-pack met dezelfde voorzieningen voor een derde passagier achterin. Uiteraard is de GT ook uitgerust met de nodige airbags. Met frontale airbags voorin en gordijnairbags om de inzittenden te beschermen tegen glas, beschermt de Alfa Romeo GT passagiers en chauffeur optimaal. Daarnaast vind je nog de volgende voorzieningen:

In de auto ontbreken de standaard ISOFIX-bevestigingspunten voor een kinderzitje en is er een lichte onbalans wanneer je een noodstop moet uitvoeren.

Kenmerken

Toen de GT op de markt kwam, was hij leverbaar in drie uitvoeringen: de Impression, de Progression en de Distinctive. In 2007 werd de tweede generatie aangekondigd. Deze nieuwe Alfa Romeo GT had een tweetal optiepakketten en een speciale serie bestaande uit de Q2-versie, de GT Collezione en de GT Blackline. Later werden daar nog de Quadrifoglio Verde en Quadrifoglio Oro aan toegevoegd: twee extra sportieve varianten. De GT bestaat zowel in een benzine- als een dieselversie, met als paradepaardje de Alfa Romeo GT 3.2 V6 met 240 pk. De Alfa Romeo GT heeft niet alleen z'n looks mee, hij heeft ook een uitstekende wegligging en zijn motorgeluid is een streling voor het oor van elke autoliefhebber. Belangrijke kenmerken zijn:

Op te merken valt dat de GT nogal hoog is, wat voor sommigen kan afdoen aan de sportiviteit. Er zijn dan ook speciale Alfa Romeo GT-tuning kits op de markt die de auto niet alleen meer pk’s geven, maar hem ook 30 mm verlagen voor een snellere uitstraling.

Comfort

Alfa Romeo staat voor schoonheid, sportiviteit, maar zeker ook voor comfort. De GT heeft een uitstekende wegligging en is betrouwbaar. Traditioneel hecht Alfa Romeo veel waarde aan zowel de binnen- als de buitenkant. Zo is de GT opvallend ruim voor een coupé, ook achterin. Het 360°-zicht is echter niet optimaal, waardoor dit model eerder geschikt is voor tochten op de autosnelweg dan stadsritjes. Verder beschikken diverse modellen ook over:

De Alfa Romeo GT mag dan geen volbloed sportwagen zijn, hij weet als sportieve reiscoupé het hart van menig liefhebber sneller te laten kloppen.