Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Audi RS4 Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Audi RS4

Wil je een Audi occasion kopen, het nieuwste model leasen of juist je trouwe bolide verkopen? Op Marktplaats vind je altijd het grootste aanbod occasions, private lease en nieuwe auto’s: particulier of bij één van de 8.000 autobedrijven. Bekijk op deze pagina direct alle Audi modellen of gebruik onze handige tools bij de aan- of verkoop van jouw auto:

De Audi RS4 is het vierwielaangedreven topmodel van de Audi A4. Audi heeft de RS4 geleverd als cabriolet, als vierdeurs sedan en als vijfdeurs stationwagon. De oorspronkelijke RS4 volgde in 1999 de Audi RS2 op. De derde generatie Audi RS4 is sinds 2012 op de markt. Concurrenten van de Audi RS4 zijn de BMW M3, de Mercedes C-klasse AMG en de Lexus IS-F.

In navolging van BMW met de afdeling Motorsport, heeft Audi het bedrijfsonderdeel RS (van Rennsport) opgezet. Beide afdelingen ontwikkelen (en bouwen soms ook) supersportieve modellen van gezinsauto's. De autosport-afdeling voorziet de donorauto niet alleen van een uiterst potente motor, maar past tevens de carrosserie, het onderstel, de remmen en soms de besturing aan. Het doel hierbij is het creëren van een gezinsauto met de prestaties van een pure sportauto. Deze modellen zijn dan ook kostbaar en daardoor exclusief en fungeren vooral als imagomaker om de verkoop van de doorsnee-modellen te stimuleren. De Audi RS4 is zo'n auto.

Cosworth

Van 1991 tot 2001 leverde de fabrikant de eerste generatie. Als motor diende een 2,7-liter bi-turbo V6 met een vermogen van 380 pk en 440 Nm. Hiermee kon de Audi RS4 de sprint van 0 naar 100 km/u afleggen in 4,9 seconden. De topsnelheid was begrensd op 250 km/u. Waar de motor van zijn voorganger, de Audi RS2, nog werd ontwikkeld in samenwerking met Porsche, is de tuning bij de RS4 gedaan door het Engelse Cosworth. De zescilinder is gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak. Deze eerste RS4 leverde Audi alleen als Avant (stationwagon).

4.2 V8

De tweede generatie Audi RS4 was leverbaar tussen 2006 en 2009. Dit model was ook te koop als vierdeurs sedan en als cabriolet. Als motor diende een 4.2 V8 met 420 pk en 430 Nm trekkracht. Ondanks het grotere vermogen, bleven de prestaties hetzelfde als gevolg van het 90 kilogram hogere gewicht. Ook op dit model was alleen een handgeschakelde zesversnellingsbak leverbaar.

Automaat

In 2012 introduceerde Audi de derde generatie RS4, opnieuw alleen als Avant. Voor aandrijving zorgt dezelfde motor, maar met 30 pk meer vermogen. De trekkracht wijzigde niet. Wel nam het gewicht opnieuw flink toe, deze keer met 160 kilogram tot 1.870 kilogram. Toch wist Audi de sprinttijd van 0 naar 100 km/u te verkorten tot 4,7 seconden. Voor het eerst was dit model wel leverbaar met een automaat.

Tweedehands Audi RS4

Vanwege zijn torenhoge nieuwprijs (vanaf 100.000 euro) en buitenissige prestaties, is de Audi RS4 slechts in kleine aantallen verkocht. Als gevolg daarvan behoort een tweedehands Audi RS4 eveneens tot een zeldzaamheid. Toch staan op Marktplaats diverse exemplaren te koop. Maak, zeker bij dit soort sportieve auto's, altijd een uitgebreide proefrit voor u tot koop overgaat. Ook is het verstandig om een kenner mee te nemen of de auto bij een onafhankelijke garage te laten doorlichten. Ga altijd voor exemplaren met een sluitende kilometerhistorie. Dan heeft u de kleinste kans dat uw Audi RS4 occasion een hoofdpijndossier wordt.

Hoeveel kost een Audi RS 4?

Afhankelijk van het bouwjaar en de staat waarin hij zich bevindt kost een tweedehands Audi RS 4 van € 24.900,00 tot € 103.500,00.

Welke motor zit er in een Audi RS 4?

De Audi RS 4 heeft een 2,7-liter V6 turbomotor met vijf kleppen per cilinder en levert een vermogen van 380 pk.

Wat is het verschil tussen een Audi S 4 en een Audi RS 4?

De Audi RS 4 heeft 8 cilinders en een groter motorvermogen, de Audi S 4 heeft 6 cilinders en minder brandstofverbruik.

Wat is de populairste kleur voor een Audi RS 4?

Nardo Grijs is een zeer populaire kleur, maar je ziet ook veel Audi RS 4 in wit en zwart.

Wat is de populairste brandstof voor een Audi RS 4?

Zonder twijfel is benzine de populairste brandstof voor een Audi RS 4, je vindt ook meer tweedehands benzine- dan dieselmodellen.