Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op
Chevrolet Aveo Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop
Informatie

Chevrolet Aveo

Wil je een Chevrolet occasion kopen, het nieuwste model leasen of juist je trouwe bolide verkopen? Op Marktplaats vind je altijd het grootste aanbod occasions, private lease en nieuwe auto’s: particulier of bij één van de 8.000 autobedrijven. Bekijk op deze pagina direct alle Chevrolet modellen of gebruik onze handige tools bij de aan- of verkoop van jouw auto:

GM (het Amerikaanse General Motors) kocht in 2002 het Koreaanse Daewoo. Vanaf 1 januari 2005 ging het merk in West-Europa door het leven als Chevrolet. De Chevrolet Matiz werd in 2008 opgevolgd door de Chevrolet Aveo. In 2011 kwam de tweede generatie Aveo op de markt. Over dat model gaat dit artikel. Omdat de eerste generatie Aveo (2008-2010) in feite een rebadge is van de Chevrolet Matiz, verwijzen wij u voor informatie daarover door naar het artikel over de Chevrolet Matiz.

Uitvoeringen

De tweede generatie Chevrolet Aveo was vanaf 2011 leverbaar in twee modelvarianten: een vijfdeurs hatchback en een vierdeurs sedan. Verder konden kopers kiezen uit twee benzinemotoren met een inhoud van 1,2- of 1,4-liter en voor het eerst ook een dieselmotor. Die laatste had een inhoud van 1,3-liter en was alleen leverbaar in de hatchback. Standaard waren de krachtbronnen gekoppeld aan een handgeschakelde versnellingsbak. Een automaat leverde Chevrolet alleen op de 1.4.

Ontwerp

Leuk aan het ontwerp van de Chevrolet Aveo hatchback is het feit dat de deurgrepen voor de achterste portieren zijn weggewerkt in de c-stijl. Hierdoor lijkt het van opzij alsof je te maken hebt met een driedeurs model. Dit versterkt de al sportieve toon die door het agressieve front met de dubbele koplampen (achter helder glas) wordt gezet.

De ver doorlopende en hoge daklijn biedt de Aveo achterin veel zitruimte. Vergeleken met het vorige model groeide de inhoud van de kofferbak naar 290- en 653 liter (met neergeklapte achterbank). De standaarduitrusting van de Chevrolet Aveo is bovengemiddeld en bestaat uit onder meer centrale vergrendeling met afstandsbediening, cruisecontrol en elektrisch bedienbare ramen.

Concurrentie

Concurrenten van de Chevrolet Aveo zijn onder meer de Fiat Punto, de Volkswagen Polo, de Skoda Fabia, en de Citroën C3. Zoekt u op Marktplaats naar een tweedehands Chevrolet Aveo dan is het wellicht handig ook enkele van deze concurrenten te overwegen. Marktplaats biedt een ruim aanbod occasions van al deze modellen.