Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Hyundai Santa Fe Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Hyundai Santa Fe

Wil je een Hyundai occasion kopen, het nieuwste model leasen of juist je trouwe bolide verkopen? Op Marktplaats vind je altijd het grootste aanbod occasions, private lease en nieuwe auto’s: particulier of bij één van de 8.000 autobedrijven. Bekijk op deze pagina direct alle Hyundai modellen of gebruik onze handige tools bij de aan- of verkoop van jouw auto:

De Hyundai Santa Fe is een vijfdeurs SUV. De Zuid-Koreaanse fabrikant introduceerde het model in 2000. Sinds 2012 is alweer de derde generatie Hyundai Santa Fe op de markt. Concurrenten van de Hyundai Santa Fe zijn de oyota RAV4, de Kia Sorento en de Volvo XC60.

Voordelig

De Hyundai Santa Fe was de eerste SUV van het Zuid-Koreaanse merk. Het model was redelijk succesvol vanwege zijn concurrerende prijs, maar had een controversieel uiterlijk. De Santa Fe is gebaseerd op de Hyundai Sonata, een middenklasse sedan. Kopers konden kiezen uit drie benzinemotoren met een inhoud van 2,0- tot 2,7-liter. Er was ook een 2,0-liter dieselmotor. De minst dure versies hadden voorwielaandrijving, de duurdere uitvoeringen waren voorzien van vierwielaandrijving. Standaard beschikte de Hyundai Santa Fe over een handgeschakelde versnellingsbak, maar een automaat was op de meeste motoren leverbaar. Het topmodel, de Hyundai Santa Fe 2.7 V6 had standaard een viertraps automaat. In 2004 volgde een facelift. Ruimte was een sterk punt van dit model, hoewel de hoofdruimte voorin juist te wensen overliet.

2.7 V6

De tweede generatie (vanaf 2006) was veel evenwichtiger vormgegeven. Daarbij verbeterde Hyundai zowel de gebruikte materialen in het interieur als de bouwkwaliteit. Dit model was uitsluitend leverbaar met de topmotorisering, de 2.7 V6 (dit keer ook leverbaar met een handbak) en een 2.2 dieselmotor (zowel handbak als automaat). In 2010 gaf Hyundai de tweede generatie een facelift waarbij de V6 benzinemotor werd vervangen door een viercilinder met een inhoud van 2,4-liter.

Kunstmatige besturing

Met de derde Santa Fe (vanaf 2012) maakt Hyundai opnieuw een stap vooruit op het gebied van design en afwerking. De keuze uit de twee motoren veranderde niet. De aandrijflijn van dit model kan concurreren met de Europese tegenstrevers, maar de besturing komt uit tests als te kunstmatig naar voren. Het onderstel is nadrukkelijk op comfort afgestemd en de inzittenden hebben veel ruimte tot hun beschikking.

Bent u op zoek naar een tweedehands Hyundai Santa Fe, dan zit u bij Marktplaats goed. Hier vindt u een ruim en wisselend aanbod van Hyundai Santa Fe occasions, zodat u goed kunt vergelijken.