Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Kia Optima Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Kia Optima

Wil je een Kia occasion kopen, het nieuwste model leasen of juist je trouwe bolide verkopen? Op Marktplaats vind je altijd het grootste aanbod occasions, private lease en nieuwe auto’s: particulier of bij één van de 8.000 autobedrijven. Bekijk op deze pagina direct alle Kia modellen of gebruik onze handige tools bij de aan- of verkoop van jouw auto:

De Kia Optima is het topmodel van de Zuid-Koreaanse fabrikant. De vierdeurs sedan is de opvolger van de Kia Magentis. Kia introduceerde de Optima in 2012. Het model is leverbaar met een dieselmotor of als hybride met zowel een benzine- als een elektromotor. Concurrenten van de Kia Optima zijn de Volkswagen Passat, de Skoda Octavia en de Peugeot 508.

Grote, luxe sedans van Zuid-Koreaanse komaf zijn bij ons hetzelfde lot beschoren als vergelijkbare Japanse modellen een jaar of dertig geleden. We kijken de kat uit de boom. Enerzijds is dat een stuk emotie (we moeten er aan wennen), anderzijds voldoen deze auto's in aanvang niet aan onze normen. Je zou er een antropoloog op los kunnen laten, op de manier waarop dit soort modellen de cultuur in hun land van herkomst weerspiegelt en waarom ze hier niet werken. Die auto's en wij moeten kortom, even aan elkaar wennen.

Een mooi voorbeeld hiervan is de voorganger van de Kia Optima. Het model was voornamelijk bedoeld voor de thuismarkt en Noord-Amerika. Dat kon je zien en dat merkte je als je erin reed. Kia schrapte deze auto dan ook voortijdig uit het Nederlandse leverprogramma. Daarna was het wachten op de Optima. Wachten dat Kia heeft beloond.

Het design (zowel van binnen als van buiten) en de afwerking van de Kia Optima kunnen wedijveren met dat van gevestigde modellen als de Opel Insignia en de Ford Mondeo. Het motorenaanbod daarentegen, is met een 1,7-liter turbodiesel (136 pk en 325 Nm) en een hybride (benzine- + elektromotor) helaas veel te karig. Die laatste aandrijflijn gaat overigens altijd samen met een automaat. Bij de Optima met dieselmotor is die versnellingsbak wel optioneel.

Ook het ontbreken van een stationwagon is voor onze markt een gemis, maar verder zou weinig het succes van de tweede generatie Kia Optima (aangekondigd voor 2016) in de weg hoeven staan. Tot slot nog even over de standaarduitrusting. Als de Zuid-Koreanen hier een topmodel op de markt brengen, zullen we dat weten ook. De Kia Optima laat in standaarduitvoering nauwelijks iets te wensen over. Hij is werkelijk helemaal volgehangen met in deze klasse nauwelijks te bevatten luxezaken als elektrisch verstelbare stoelen, stoelverwarming en -ventilatie, een elektrisch schuif-/kanteldak en stoelverwarming... op de achterbank(!). En dan is makkelijk voor te stellen wat voor ander, meer standaard lekkers Kia allemaal op de Optima schroeft, zodat we hier die obligate lijst niet hoeven neer te pennen.

Omdat de Optima pas kort op de markt is en het merk dit model bovendien slechts mondjesmaat verkoopt, is het aanbod Kia Optima occasions nog dun gezaaid. Als u een gebruikte Kia Optima tegenkomt en u zoekt iets in deze klasse, schrijf het model dan niet bij voorbaat af, maar gun uzelf die proefrit. U zult verbaast zijn.