Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op
Land-Rover Discovery Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop
Informatie

Land Rover Discovery

Sinds 1989 wordt de Land Rover Discovery als middelgrote SUV (Sport Utility Vehicle) gebouwd door het Britse Land Rover. Het interieur van dit eerste model was direct zo vernieuwend dat Land Rover daarvoor de British Design Award in ontvangst mocht nemen. Het interieur is nog steeds spectaculair, maar dat is natuurlijk niet de enige reden om voor deze auto te kiezen. Het is een echte offroad-krachtpatser die zich kan meten met de Range Rover Evoque, hoewel de Land Rover Discovery sportiever is en meer gericht op comfort. Van een ander automerk komt de Nissan X-TRAIL in de buurt, al heeft deze wel een wat minder snelle look. De Discovery is geschikt voor de sportieve rijder die buiten de gebaande paden wil toeren, maar ook voor de bestuurder die graag lange afstanden aflegt.

Veiligheid

De Land Rover Discovery scoort maar liefst vijf sterren in de Euro NCAP-veiligheidstest en valt daarmee in de veiligste van zijn klasse. De uitgevoerde crashtests wijzen uit dat de passagiers en bestuurder vrijwel ongedeerd blijven in geval van een aanrijding. Als deze al plaatsvindt, want deze gezinsauto beschikt over AEB, een systeem dat automatisch de rem activeert als de auto te dicht bij een object of persoon komt. Standaard is de Land Rover Discovery uitgerust met:

  • Voor- en zijairbags
  • AEB (Automatic Emergency Braking)
  • Snelheidsassistentie, waardoor je niet per ongeluk te snel rijdt
  • Rijstrookassistent, waarbij het stuur gaat trillen als je te dicht op je voorganger rijdt

Een mogelijk nadeel van de Land Rover Discovery is het beperkte zicht. De ramen zijn klein, waardoor je eigenlijk de extra optie van een achteruitrijcamera nodig hebt om goed te kunnen inparkeren.

Kenmerken

Een krachtige motor is uiteraard een must bij een offroad wagen. De Land Rover Discovery heeft een viercilinder turbomotor en is verkrijgbaar in diesel, wat scheelt in de brandstofkosten. De Land Rover Discovery Sport biedt plaats aan maximaal zeven personen als er voor de optie van een derde zitrij wordt gekozen. De Land Rover Discovery 3 en de Land Rover Discovery 4 zijn de modernere versies, met meegespoten bumpers in carrosseriekleur. Ze vallen op door hun strakke lijnen en ronde vormen. Enkele belangrijke kenmerken van de wagen:

Comfort

Al bij het instappen oogt de Land Rover Discovery comfortabel en qua interieur kan hij zich meten met de duurdere Range Rover. Zowel de bestuurder als passagiers kunnen comfortabel zitten, al is de beenruimte voor echt lange mensen achterin wellicht wat krap. Het is een reisauto pur sang die soepel in de bochten ligt en bijzonder stil is voor zo'n grote SUV. Als standaarduitrusting biedt de Discovery:

  • Enorm veel ruimte, tot 2500 liter wanneer de achterzittingen neergeklapt zijn
  • Niet alleen de bestuurdersstoel, maar ook de stoelen voor de passagiers achterin zijn volledig verstelbaar
  • Luxe interieur met uitgebreid infotainmentsysteem 

Je zou bijna vergeten dat dit een terreinauto is. De hoge instap, grote banden en krachtige motor zitten er echter niet voor niets op. Een stevige aanhangwagen of caravan kan eenvoudig worden getrokken. Hierdoor is de Land Rover Discovery niet alleen de ideale auto voor gezinnen, maar past hij eigenlijk op het verlanglijstje van iedereen die van comfort houdt.

Is de Land Rover Discovery een goede auto?

Land Rover bouwt al erg lang uitstekende SUV's, de Discovery behaalde zelfs de maximale 5-sterren score op de NCAP veiligheidstest.

Hoeveel kost een Land Rover Discovery?

Afhankelijk van het model, het bouwjaar en de staat waarin hij zich bevindt kost een tweedehands Land Rover Discovery van € 1.750,00 tot € 77.844,00.

Van welk jaar is de meest betrouwbare Land Rover Discovery?

Hoe jonger en beter onderhouden de tweedehandswagen, hoe betrouwbaarder hij zal zijn. Dat geldt voor alle modellen van de Land Rover Discovery.

Zijn Land Rovers hun geld waard?

Land Rover heeft een uitstekende reputatie en een groot aantal fans. Tweedehands behouden Land Rovers dus goed hun waarde.