Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Peugeot 2008 occasions te koop

Informatie

Peugeot 2008

Wil je een Peugeot occasion kopen, het nieuwste model leasen of juist je trouwe bolide verkopen? Op Marktplaats vind je altijd het grootste aanbod occasions, private lease en nieuwe auto’s: particulier of bij één van de 8.000 autobedrijven. Bekijk op deze pagina direct alle Peugeot modellen of gebruik onze handige tools bij de aan- of verkoop van jouw auto:

De Peugeot 2008 is een vijfdeurs crossover. Peugeot introduceerde de stationwagon-uitvoering van de Peugeot 208 in 2013. De Peugeot 2008 is dan ook te zien als de opvolger van de Peugeot 207 SW. Hij staat wel wat hoger op de wielen dan zijn voorganger, waardoor hij heel modieus de indruk moet wekken niet vies te zijn van een uitstapje in het terrein. Concurrenten van de Peugeot 2008 zijn de Nissan Juke, de Opel Mokka en de Mitsubishi ASX.

De lengte van de Peugeot 2008 bedraagt 4,15 meter. Hij biedt plaats aan vijf personen en de bagageruimte heeft een inhoud van 360 liter. Door de achterbank neer te klappen is dit bovendien flink te vergroten naar 1.194 liter. Handig is verder de 22 liter bergruimte onder de laadvloer.

Motoren

Voor de voorwielaandrijving van de compacte SUV-achtige heeft Peugeot onder meer een driecilinder benzinemotor ontwikkeld. Deze haalt 82 pk uit een inhoud van 1,2-liter en zorgt desgewenst voor een topsnelheid van 169 km/u. Peugeot is bijzonder trots op het economische verbruik van deze krachtbron. Gemiddeld neemt de motor genoegen met 4,9 l/100 km. Automobilisten die graag meer vermogen tot hun beschikking hebben, kunnen kiezen voor de 120 pk sterke 1,6-liter viercilinder. Voor kopers van een dieselmotor heeft Peugeot een 1.6 HDI ter beschikking in twee varianten: een met 92 pk en een met 115 pk. Diesels zijn veelal zuiniger en deze twee verbruiken achtereenvolgens dan ook slechts 3,8- en 4,0 l/100 km. De meeste motoren zijn af-fabriek gekoppeld aan een handgeschakelde versnellingsbak, maar een semi-automaat is eveneens leverbaar.

Peugeot 2008 hybride

Voor 2016 heeft Peugeot een Hybride-versie van de 2008 aangekondigd. Voorzien van een door Peugeot 'Hybrid-Air' gedoopt systeem moet deze nog zuiniger presteren. Hybrid Air combineert een benzinemotor met een tank gevuld met perslucht. De benzinemotor kan de auto alleen aandrijven en in combinatie met de perslucht, maar de auto kan zelfs ook alleen op de perslucht rijden.

Bent u op zoek naar een tweedehands Peugeot 2008? Bekijk dan eens de advertenties op Marktplaats. Daar staat een ruim en wisselend aanbod van Peugeot 2008 occasions te koop wat vergelijken makkelijk maakt.

Veelgestelde vragen

De onderstaande waarden zijn gebaseerd op je zoekopdracht en de ingestelde filters

Vooral het efficiënte brandstofverbruik, het innovatieve interieur en stijlvolle ontwerp van de Peugeot 2008 vallen in de smaak, en zorgen ervoor dat het een uitstekende auto is voor gezinnen en voor wie in de stad woont.
De koffer van de Peugeot heeft een inhoud van 410 liter, en dit kan worden uitgebreid tot 1.400 liter als de achterbank platligt. Als je op zoek bent naar een auto met een grotere koffer, kun je bijvoorbeeld de Honda Civic overwegen.
De Peugeot 2008 krijgt een score van vijf sterren in veiligheidstesten, en in een tevredenheidsenquête scoorde dit model meer dan gemiddeld op het vlak van onderhoudskosten en algemene tevredenheid.
De Peugeot 2008 wordt omschreven als een compacte SUV en valt onder dezelfde klasse als bijvoorbeeld de Nissan Juke en de Renault Captur.
Je kunt erop rekenen dat er minstens vier grote reiskoffers passen in de Peugeot 2008, en waarschijnlijk is er zelfs nog ruimte voor enkele kleine tassen.