Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Peugeot Ion Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Peugeot Ion

Wil je een Peugeot occasion kopen, het nieuwste model leasen of juist je trouwe bolide verkopen? Op Marktplaats vind je altijd het grootste aanbod occasions, private lease en nieuwe auto’s: particulier of bij één van de 8.000 autobedrijven. Bekijk op deze pagina direct alle Peugeot modellen of gebruik onze handige tools bij de aan- of verkoop van jouw auto:

De Peugeot Ion is een elektrisch aangedreven, vierdeurs stadsauto. Peugeot introduceerde de Ion in 2010. Concurrenten van de Peugeot Ion zijn de Smart ForTwo Electric Drive, de Nissan Leaf en de BMW i3.

Badge-engineering

Samen met zustermodel Citroën C-Zero is de Peugeot Ion een perfect voorbeeld van het zogenaamde badge-engineering. Beide modellen zijn niets meer of minder dan optisch iets aangepaste versies van de Mitsubishi i-Miev.

Achterwielaandrijving

Voor aandrijving van de Peugeot Ion zorgt een 64 pk en 180 Nm sterke elektromotor. Deze is onder de laadvloer in de kofferbak gemonteerd en drijft de achterwielen aan. De elektromotor zorgt voor een acceleratie van 0 naar 100 km/u in 15,9 seconden. De topsnelheid van de Peugeot Ion bedraagt 130 km/u.

Actieradius Peugeot Ion

Belangrijker dan de dynamische prestaties is bij elektrische auto's echter de actieradius. Op een volle acculading komt de Peugeot Ion 130 kilometer ver. Bijzonder is dat hij via een gewoon stopcontact is op te laden. De eigenaar is dus niet aangewezen op een laadpaal of het laten aanbrengen van een speciale laadinstallatie in de garage. Een verlengsnoer volstaat en dat is een praktisch voordeel vergeleken met veel andere elektrisch aangedreven auto's. De laadtijd bedraagt zes uur.

Noodoproep

Iedere Peugeot Ion is verbonden met Peugeot's Connect-systeem. Hiermee kunnen inzittenden een noodoproep doen. Verder kan het informatiesysteem aan de wagenparkbeheerder informatie versturen over de status van de accu's, de resterende afstand tot een onderhoudsbeurt en het aantal verreden kilometers.

ESP standaard

De standaarduitrusting van de Peugeot Ion bestaat uit onder meer airconditioning, een radio-/cd-speler met MP3-functie, een in hoogte verstelbare bestuurdersstoel en een in delen neerklapbare achterbank. Voor de nodige veiligheid zorgen ABS, ESP en een hele reeks airbags voor zowel bestuurder als passagier.

Wilt u een tweedehands Peugeot Ion kopen? Kijkt u dan eens in het advertentie-aanbod op Marktplaats. Dat is ruim en wisselt voortdurend, zodat u tijdens uw zoektocht naar een Peugeot Ion occasion de te koop staande auto's makkelijk kunt vergelijken.