Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op
Je hebt gezocht in

Motoren | Harley-Davidson | pagina 2

.
Informatie

Jaloersmakende Harley-Davidson-motoren in overvloed

De iconische Harley-Davidsons zijn een droom (of de werkelijkheid) van menig motorliefhebber. Ze worden niet alleen gezien als vervoermiddel, maar als complete levensstijl. Veel mensen zien bij een H-D een blitse chopper voor zich. Op dit type motor zit je laag achter een hoog stuur. Toeren op een chopper is vooral fijn op gematigde snelheid over tweebaanswegen. Het merk heeft echter ook modellen als naked bikes en toermotoren. Naked bikes hebben een minimalistische cockpit, een rechte zit en een korte wielbasis, wat ze lichter en wendbaarder maakt. Toermotoren hebben juist een flinke kuip en opbergruimte en beschermen tegen weer en wind. Uitermate geschikt voor epische roadtrips dus.

Tweedehands Harleys te koop: vind jouw juweeltje

Misschien heb jij je oog laten vallen op een spiksplinternieuwe Harley-Davidson Sportster of Harley-Davidson Night Rod, maar past-ie niet helemaal binnen je budget. Een tweedehands variant biedt dan een goede uitkomst. Let wel op dat je je niet laat verleiden door de charme van je droommotor en blijf kritisch. Klopt het kenteken met het framenummer? Wat zijn het bouwjaar en de kilometerstand? Controleer de staat van binnen en buiten en maak een proefritje. Als je zelf weinig verstand hebt van motoren kun je iemand meenemen of een keuring laten doen. 

Wat kost een nieuwe Harley Davidson?

Dat hangt van het type motor af. De goedkoopste versie kost iets meer dan 8.800 euro, terwijl je voor de duurste, nieuwe Harley Davidson 64.000 euro betaalt.

Welke Harley Davidson kan ik het beste kopen?

Hoe lang en hoever wil je met je motor gaan rijden? Met de motoren van vóór 2009 heb je in elk geval veel bekijks op kortere tourritten. Die van na 2009 zijn gebouwd voor meer comfort en makkelijke handling: perfect voor lange tourritten en motorvakanties.

Welke helm moet ik op een Harley dragen?

Daar zijn geen vaste regels voor; als je maar een helm op hebt. Wel is het zo dat veel Harley-rijders voor een jethelm kiezen, omdat die er stoer en authentiek uitziet.

Waarom zou ik een Harley Davidson kopen?

De reden voor het kopen van een Harley Davidson is heel persoonlijk. Je kunt een motor van dit merk kopen omdat je bijvoorbeeld op het uiterlijk of het geluid van een chopper bent gevallen. Maar je kunt het ook doen voor het rijcomfort of omdat een motor van dit merk een statussymbool kan zijn.

Hoeveel kilometer per uur kan een Harley maximaal rijden?

De maximumsnelheid van de meeste Harleys ligt tussen de 170 en 190 kilometer per uur. De types met een motorvermogen van meer dan 35 kW gaan meestal het hardst.