Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op
Je hebt gezocht in

Motoren | Honda | pagina 2

.
Informatie

Een Honda-motor kopen: van sportieve Adventures tot betrouwbare stadsscooters

Als grootste motorproducent ter wereld biedt Honda voor ieder wat wils. Van de Supersport en Offroad tot aan de comfortabele Tourer en Honda-motorscooters. Het Japanse Honda kent geen grenzen. Als je in het royale assortiment occasions rondneust, kom je ook tig Honda-motor oldtimers tegen. Het kopen van een tweedehands motor is financieel aantrekkelijk, maar een gloednieuw exemplaar komt met voordelen als garantie en een kleinere kans op mankementen. Garantie krijg je soms ook wanneer je je occasion bij een dealer koopt. Daar betaal je meestal wel iets meer dan bij een particulier.

Zoveel modellen: hoe kies je die van jou?

Wat jouw ideale reismaatje is, hangt allereerst af van je bestemming. Is dat een offroad parcours, lange snelwegen of de dagelijkse stadsroute naar je werk? Op basis hiervan kies je het type motor of scooter, met een bepaalde wendbaarheid, stabiliteit en zitpositie. Terwijl je op een toermotor urenlang kunt cruisen, heeft een Supersport bijvoorbeeld hele andere kwaliteiten. Ben je er nog niet over uit? Huur eens een dag een motor om te zien wat bij je fysieke kenmerken en persoonlijkheid past. Veel rijplezier gewenst!

Hoeveel pk heeft een Honda-motor?

Dat hangt van het type Honda-motor af. De krachtigste motor van dit merk is de RCV1000R, met een vermogen van 237 pk. Die mag alleen op racecircuits worden gebruikt.

Hoe goed is een Honda-motor?

Honda staat in de hele wereld bekend als een kwaliteitsmerk en maakt naast motoren ook auto's. Je kunt er dan ook gerust van uitgaan dat je van een Honda-motor lang plezier hebt. Natuurlijk hangt de levensduur ook af van hoe je met je motor omgaat en of je regelmatig voor onderhoud zorgt.

Wat is een Honda-motor waard?

Dat hangt onder andere van het type en het bouwjaar af. Ook is de (technische) staat van de motor belangrijk bij het bepalen van de waarde. In het algemeen is een Honda-motor met een motorinhoud van meer dan 1.000 cc meer waard dan motoren met een minder krachtige motor.

Wat kost een Honda-motor?

Prijzen voor nieuwe motoren van dit merk variëren van bijna 6.000 tot ruim 30.000 euro. Tweedehands Honda-motoren zijn al vanaf zo'n 300 euro te koop.