Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op
Schuttingen voor Tuin en Terras
Informatie

Schuttingen kopen voor privacy en comfort

Ben je op je privacy gesteld en heb je geen behoefte aan pottenkijkers? Of wil je gewoon je tuin op een nette manier afbakenen? Dan is het plaatsen van een schutting een makkelijke oplossing. Omdat schuttingen vaak uit grote prefab-onderdelen bestaan, ben je relatief weinig tijd kwijt aan de plaatsing ervan. Vanaf het moment dat je de tuinafscheiding hebt aangebracht, heb je er jarenlang plezier van. Ze zijn meestal gemaakt van duurzame materialen, die goed met het wisselvallige Nederlandse weer overweg kunnen. Schuttingen zijn daarnaast makkelijk in onderhoud.

Een schutting van bamboe, hout of beton?

Schuttingen vind je in verschillende materialen. Rondom Nederlandse tuinen tref je vaak een houten schutting aan. Daarnaast is de bamboe schutting een populair alternatief. Deze schutting maak je namelijk gemakkelijk zelf op maat door bamboestokken uit de schutting te verwijderen. De duurzaamste oplossing voor een goede tuinafscheiding is een schutting van beton. In dit laatste geval bestaat de afscheiding uit speciaal vormgegeven palen, die tussenliggende betonplaten vastklemmen. De extra stevige constructie die daardoor ontstaat, gaat tientallen jaren mee en overleeft moeiteloos elke storm die door ons land raast.

Veelgestelde vragen

De onderstaande waarden zijn gebaseerd op je zoekopdracht en de ingestelde filters

Er zijn verschillende materialen waar je uit kunt kiezen als het gaat om schuttingen. Hout is een veelgebruikt materiaal vanwege zijn natuurlijke uitstraling, maar je kunt ook kiezen voor beton, composiet of kunststof. Hout geeft een warme uitstraling, terwijl beton steviger en duurzamer is. Composiet en kunststof vereisen minder onderhoud. Het is belangrijk om de look en levensduur te overwegen bij je keuze.
De hoogte van je schutting is afhankelijk van verschillende factoren, zoals privacy, windbescherming en esthetiek. Meestal is een hoogte van 1,80 meter populair voor privacy, maar je kunt ook kiezen voor lagere schuttingen als je een open uitstraling wilt. Hou ook rekening met de regels in je omgeving, want sommige gemeenten hebben richtlijnen over maximale hoogtes.
Onderhoud van je schutting verschilt per materiaal. Houten schuttingen moeten regelmatig worden behandeld met een beschermende coating om rot en verkleuring te voorkomen. Bij beton is het belangrijk om te controleren op scheuren en vlekken. Composiet schuttingen zijn meestal onderhoudsarm, maar het is raadzaam om ze af en toe schoon te maken om algenvorming te voorkomen.
Ja, er zijn regels waar je rekening mee moet houden bij het plaatsen van een schutting. Dit kan variëren per gemeente, dus het is verstandig om dit vooraf te checken. Vaak moet je rekening houden met de afstand tot de erfgrens en kan er een vergunning nodig zijn als de schutting hoger is dan een bepaalde maat. Het is altijd goed om je goed te laten informeren.
Een schutting biedt meerdere voordelen in je tuin. Ten eerste zorgt het voor privacy, wat prettig is als je lekker buiten wilt zitten. Daarnaast kan een schutting ook bescherming bieden tegen de wind en de zon, wat het comfort vergroot. Ook geeft het structuur aan je tuin en kan het dienen als ondersteuning voor klimplanten, waardoor je tuin er nog groener en aantrekkelijker uitziet.