Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op
Je hebt gezocht in

Boottrailers

.

Welke boottrailer heb ik nodig?

Dat hangt af van het soort boot dat je wilt vervoeren. Er zijn speciale trailers voor bijvoorbeeld zeilboten, kielboten, rubberboten of jetski's.

Hoe lang moet een boottrailer zijn?

Omdat de trailer verschilt per boottype, is er geen minimale of maximale standaardlengte. Wel geldt de verkeersregel dat een boot op een trailer niet verder dan 5 meter uit mag steken vanaf de achterste achteras. Steekt de lading meer dan een meter uit, dan moet er achterop de boot altijd een markeringsbord met 'lange lading' worden vastgemaakt.

Hoe breed mag een boottrailer zijn?

De standaardregel in heel Europa is dat een boottrailer maximaal 2,55 meter breed mag zijn. Onder bepaalde voorwaarden wordt in sommige landen een maximumbreedte van 3 meter toegestaan.

Wat kost een boottrailer?

Omdat er zoveel verschillende soorten en maten boottrailers zijn, verschillen de prijzen enorm. Nieuwprijzen variëren van 1.250 euro voor een jetski-trailer tot ruim 10.000 euro voor het vervoeren van een ruim elf meter lange kielboot. Natuurlijk kun je flink op de aankoopprijs besparen door een tweedehands trailer te kopen.

Hoe weet je of een boottrailer gekeurd is?

Je kunt dit zien aan het VIN-nummer dat in het chassis van de trailer is geslagen. Dit geldt trouwens alleen voor trailers die meer dan 750 kg kunnen dragen. In Europa bestaat geen speciale APK voor aanhangers. Fabrikanten bevelen wel aan om na elke 10.000 gereden kilometers of ten minste één keer per jaar onderhoud aan je boottrailer uit te (laten) voeren.