Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op
Je hebt gezocht in

Kajuitzeilboten en Zeiljachten

.

Veelgestelde vragen

De onderstaande waarden zijn gebaseerd op je zoekopdracht en de ingestelde filters

Een vaarbewijs heb je pas nodig als je zeilboot langer dan 15 meter lang is. Een gemiddelde zeilboot is 6 tot 12 meter lang, dus als volwassene mag je hiermee zonder vaarbewijs varen.
Aan het onderhoud van je boot ben je jaarlijks zo'n 750 tot 1.500 euro kwijt. Een ligplek kan in het zomerseizoen 500 tot 2.500 euro kosten. Je kunt bij een rustige haven vaak voor zo'n 1.000 euro per jaar liggen. Winterstalling is beschikbaar tussen de 400 en 1.500 euro.
Bedenk of de boot voor wedstrijden, recreatief gebruik of voor lange tochten bestemd is. Een Valk is bijvoorbeeld een bekende zeilboot, uitermate geschikt voor dagtochtjes. Wedstrijdzeilboten bestaan er in allerlei soorten: kijk daarbij naar de klasse waarin je wilt deelnemen.
Laat de zeilboot uit het water halen. Laat van een gebruikt zeiljacht altijd een volledige keuring uitvoeren en controleer bij kleinere zeilboten zelf goed de staat van het laminaat, de glasvezel en de gelcoat. Vergeet ook de motor niet te controleren, want dit kan een flinke kostenpost zijn.
Je kunt een zeilboot aanschaffen voor zo'n 10.000 tot 30.000 euro, afhankelijk van de omvang en afwerking. Luxere modellen kosten rond de 50.000. Daar komen dan nog de kosten van extra's, onderhoud en ligplaats bovenop. Op plekken waar veel gezeild wordt, kun je vaak ook zeilboten huren.