Beschrijving

Jules Gouffé’s Le livre de cuisine, een in 1884 geïllustreerde editie in rood halfleer, biedt een uitgebreide verzameling Franse recepten met chromolithografie en houtgravures.



GOUFFÉ (Jules). Het kookboek.
Parijs, Hachette, 1884 ; fort in-4, demi-chagrin rouge, dos à nerfs orné (reliure de l'époque).

2 ff., XI, 864 pp. 25 platen gedrukt in chromolithografie en 161 houtsneden naar natuur getekend door E. Ronjat.

Zesde editie van het beroemdste boek van Jules Gouffé (1807-1877), het « Carême du second Empire » (Oberlé). Het is een van de meest complete werken over het onderwerp, met talloze recepten waarvoor Vicaire waarschuwt dat het beter is om niet op de uitgaven te letten. Truffels gaan er hand in hand met kalkoenen, foie gras-paté, rijst à l'impératrice en Chambord-zalm. In de bijlage staan suggesties voor menu's voor 12 tot 600 personen, evenals enkele instructies voor het vouwen van servetten.

Oberlé, 226 (oorspronkelijke editie). – Vicaire, 417. – Bitting, 195. – Maggs, 526. – Dartois, 312 (oorspronkelijke editie).

Enkele bruine vlekken, sommige bladzijdes licht gekleurd, eerste bladzijdes een beetje los.


Hét online veilinghuis voor jou!

Catawiki is het meest bezochte online platform in Europa voor bijzondere objecten geselecteerd door experts, en biedt wekelijks meer dan 65.000 objecten aan voor de veiling. Het is onze missie om onze klanten een spannende en probleemloze ervaring te bieden bij het kopen en verkopen van bijzondere, moeilijk te vinden objecten.


Waarom Catawiki?
  • Lage veilingkosten
  • Al onze objecten zijn gecontroleerd door onze 240+ experts
  • 24/7 meebieden in onze app

    Biedingen zijn alleen geldig via de website van Catawiki.
  • ...
    ...
    ...
    ...
    ...
    ...
    ...
    ...
    ...
    ...
    ...
    ...
    Bezorgt in heel Nederland
    0x bekeken
    0x bewaard
    Sinds 14 nov '25
    Advertentienummer: a1520082351