Hoge servieskast/bibliotheekkast Engels ±1860 deels met glas

€ 2.750,00
Ophalen of Verzenden
81016sinds 5 mar. '23, 00:12
Deel via
of

Beschrijving

Hoge servieskast/bibliotheekkast Engels ±1860 deels met glas. Een klassieke boekenkast zoals ze al eeuwen voorkomen in het Verenigd Koninkrijk, statige kasten die als boekenkast maar ook als servieskast gebruikt werden. Tijdloos!


Deze rijzige Victoriaanse bibliotheek catalogiseert uiteraard ook met plezier uw porselein...
 • Victoriaanse bibliotheekkast of boekenkast met twee getoogde beglaasde deuren in de bovenkast en twee eveneens getoogde paneeldeuren in de onderkast. De hoeken van onder en bovenkast zijn afgerond. Het geheel staand op een strakke gesloten plint en onder een gewelfde uitkragende kroonlijst.
 • Boven 4 verstelbare schappen en onder 1 plank achter de deuren.
 • En, dat is nog eens handig, de Engelse meubelmakers hebben in de 19e eeuw al rekening met uw 21e eeuwse plinten gehouden: De bovenkast staat iets verder naar achteren dan de bovenkast, deze sluit dan mooi aan tegen de muur terwijl de plint achter de kast gewoon doorloopt.
 • Boekenkast of servieskast: Antieke kasten met glas is de bovenbouw en soms ook in de onderkast staan over het algemeen te boek als bibliotheekkast. Het kost ook weinig moeite om Engels manor house voor te stellen met in de bibliotheek een aantal van dit soort kasten. Wie daarna in gedachte doorloopt naar de “Glass en China room” kijkt vervolgen ook niet verbaasd op omdat daar verglijkbare kasten in gebruik te zien voor het opbergen van glas en servies.
 • Herkomst Engeland Mid-Victorian periode 1850 – 1870.
 • Authentieke kast in zeer fraaie oude kleur, nog steeds in de oorspronkelijke politoer, met geringe passende gebruikssporen. Op een paar puntjes heeft deze kast wat aandacht van onze meubelmaker nodig, 2 hoekjes aan de zijkant en een beschadiging aan de zijkant van de plint. Dit zal prachtig worden hersteld en dat is uiteraard bij de prijs inbegrepen. Net als transport en plaatsing. Ook worden alle gebruikssporen nog prachtig bijgewerkt. Maar de kast is nu, in de staat waarin deze door ons is aangekocht al in een zeer aantrekkelijke staat.
 • Afmetingen: 1,24 / 1,14 m. X 0,54 / 0,31 / 0,37 m. – Hoogte 2,37


Informatie

Met veel plezier hebben wij dit item is zo helder mogelijk en uitvoerig omschreven. Voorzien van datering, maten én prijs. Ook is de conditie omschreven en zijn plussen en minnen zo veel mogelijk vermeld. Daar is veel aandacht aan besteed, toch kan een (type)fout voorkomen. Melding stellen wij op prijs.

U vindt op de AntiekSite.nl onze uitgebreide collectie antieke kasten, bureaus, tafels, spiegels en andere antieke meubelen. Beslist geen kopie of repro maar uitsluitend unieke stukken.

Bekijken

Zonder afspraak bent u altijd welkom in onze “Villa Vol Antiek” tijdens onze openingstijden .

Antiek kopen blijft toch een beleving die niet alleen via de monitor kan. Gebruik de website ter oriëntatie, en breng daarna een bezoek aan onze showroom. Ons familiebedrijf AntiekSite.nl / De Dubbele Deur Antiek bestaat sinds 1982 en is gevestigd aan de Pascalweg 155 in Rotterdam.

Natuurlijk staan wij u ook graag telefonisch of per e-mail te woord wanneer u vooraf meer informatie wilt of vragen heeft.

Bel voor alle vragen met betrekking tot een opties, reservering of aankoop 010-432 20 74 of stuur een mail aan info@antieksite.nl

Wij zijn op werkdagen vrijwel altijd telefonisch bereikbaar van 9 tot 9 en op zaterdag van 10 tot 5 uur

Reserveren

Komt u van ver, specifiek voor één bepaald item, neem dan vooraf telefonisch contact met ons op. We kunnen dit item dan even voor u reserveren. Het zou jammer zijn wanneer u een reis maakt voor een verkocht stuk.Kopen

Wanneer u bij bezoek aan onze winkel of opslaglocatie tot aankoop over te gaan dan bieden ij u de volgende zekerheden

 • Heldere en gegarandeerde omschrijving.
 • Volledige garantie, elk meubel is geschikt voor dagelijks gebruik.
 • Alle meubelprijzen zijn inclusief bezorging in Nederland tenzij anders aangegeven.
 • Gegarandeerd geen verborgen gebreken.
 • Kleinmeubelen die u zelf kunt vervoeren kunt u 7 dagen op zicht krijgen.
 • Uw aankopen kunnen kosteloos worden opgeslagen tot het gewenste moment van levering. Handig bij verbouwen of verhuizen.
 • Wensen

  Wij houden van antieke meubelen in de oorspronkelijke staat. Toch kan het soms uit praktisch oogpunt handig zijn een kleine aanpassing uit te voeren. Bureaus en (schrijf)tafels verhogen wij in overleg met de koper vaak enkele centimeters zodat het comfort optimaal is. Natuurlijk zodanig dat het nauwelijks te zien is en nog belangrijker: zodanig dat het kan altijd weer ongedaan gemaakt kan worden. Heeft u andere vragen over aanpassingen dan denken we graag met u mee. We houden dan rekening met u wensen maar zeker ook met de stem en aard van het meubelstuk. En soms laten we die laatste stem zwaarder wegen…  Bekleding

  Alle antieke stoelen in onze collectie kunnen wij altijd herstofferen. Wij hebben een interessante collectie meubelstoffen. Afwerking, detaillering en zitcomfort en hoogtes natuurlijk naar uw wensen.  Aflevering

  Het liefst leveren wij alle verkochte antiek meubelen of spiegels persoonlijk bij u thuis af. Dit betekent dat uw aankoop met de meeste zorg behandeld en vervoerd wordt. Natuurlijk plaatsen wij de antieke meubelen op de juiste plaats. Indien nodig worden uw aankopen ter plaatse gemonteerd en afgesteld.  Goed bezig

  Daarnaast zijn wij enorme fans van mooi verzorgd antiek in een fijne oude kleur met een overtuigend patina die tijd laat zien. De oorspronkelijke afwerking, dat is bij de mahonie en notenhouten meubelen meestal politoer en bij eikenhout vaak een was-afwerking. Deze afwerkingen hebben hun duurzaamheid inmiddels wel bewezen, en met een klein beetje aandacht kunnen ze zo de komende 100 jaar ruim trotseren. Een goede gedachte, duurzaamheid niet om dat het moet, maar omdat het normaal was. Wie antiek koopt is dus eigenlijk heel goed bezig.

  De Dubbele Deur AntiekSite.nl – Pascalweg 155 – 3076 JN Rotterdam – 010 432 20 74

  Advertentienummer: a1472841339