For Royal Sphinx by Boch Delfts blauw KASTSTEL 31xø16cm

Bieden
Ophalen of Verzenden
1324sinds 23 nov. '22, 12:43
Deel via
of

Beschrijving

Vintage set: groot 3-delig Royal Sphinx Delftsblauw kaststel (by Boch) uit de eerste helft van de 20e eeuw.

Delfts blauw is een nieuwe trend! Het leuke van delfts blauw is namelijk dat je het werkelijk waar óveral mee kan combineren. Een vintage of industriëel ingerichte woonkamer maak je er mee af, in een landelijke inrichting komt het tot zijn recht, maar ook in een super strakke moderne inrichting geeft het nét even een hippe twist! In een delftsblauwe vaas kun je perfect een boeket wilde veldbloemen in allerlei felle kleuren kwijt. Een prachtig kleurenpalet ontstaat. Een klein melkkannetje is een tof item in je boekenkast of apothekerskast. Of hang een delfts blauw bordje aan de muur tussen je foto’s en schilderijen of canvas print. Echt een blikvanger in je interieur.

Bij deze: een porseleinen dekselvaas en twee trompetvazen / zijvazen met een blauw floraal bloemdecor: 31xø16cm.
Conditie: goed, ik zag alleen een kleine onopvallende beschadiging op het decor van de middelste vaas, zie laatste foto.

Vervaardigd voor Koninklijke Sphinx, Maastricht, Holland 1950 door Boch Frères België. Decor: Delfts blauw, dit kaststel is gestempeld. De vermelding Delfts in het merk duidt op het type decor dat is geinspireerd op traditioneel Delfts aardewerk.

Beide zijvazen hebben nummer 39, onderop genummerd staan en eentje daarbij ook de vermelding n.26.

Zoekwoorden: porselein, delfts aardewerk, dutch design, delft.

Ophalen heeft de voorkeur!
Advertentienummer: m1913653784