Vrouwe Justitia, bronzen beeld, hoge kwaliteit, 45 cm hoog

€ 215,00
Ophalen of Verzenden
3524sinds 25 feb. '23, 16:19
Deel via
of

Beschrijving

Een prachtig zuiver bronzen beeld van Vrouwe Justitia van flinke afmetingen, op een marmeren voet. Van een gerenommeerde antiekwinkel, kosteloos en snel bij u thuisbezorgd.

Vrouwe Justitia
Bronzen beeld
Marmeren voet
Plaquette mogelijk
45 cm hoog
Gratis bezorging

Het beeld is een prachtig gemaakte replica van een bestaand beeld, gemaakt door beeldhouwer Alois Mayer. Deze kunstenaar is geboren op 3 maart 1855 in Füssen (Duitsland). Hij heeft gestudeerd aan de Academy of Fine Arts in München en overleed op 7 oktober 1936 in München.

We hebben gekozen om deze replica’s op te nemen in ons assortiment omdat ze van heel goede kwaliteit zijn, voor een vriendelijke prijs. Het beeld is voorzien van signering, brons kwaliteitszegel en serienummer.

Een fraai, symbolisch beeld, prachtig in huis, maar ook in bijvoorbeeld kantoor, lobby of wachtkamer. Ook een leuk (relatie-)geschenk voor iemand die werkzaam is als bijvoorbeeld notaris, advocaat of rechter. De oude Grieken hadden een godin van de rechtvaardigheid, Themis. De Romeinen noemden die godin Justitia. Daar komt ook het woord justitie vandaan. In rechtsgebouwen zie je vaak een beeld van Vrouwe Justitia of een schilderij met haar afbeelding. Vrouwe Justitia is dus de godin van de rechtvaardigheid. Justitia wordt altijd afgebeeld met een weegschaal en een zwaard, soms ook met een blinddoek. Deze voorwerpen zijn symbolisch voor rechtelijke taken. De weegschaal staat voor evenwichtigheid: de rechter moet de argumenten van beide partijen zorgvuldig afwegen. Het zwaard is het symbool van de beslissingsmacht: de rechter moet de knoop doorhakken. Een volledig geblinddoekte Vrouwe Justitia, zoals in dit beeld, staat voor onpartijdigheid.

Over ons
In de verzorgde, ruim opgezette winkel van Melenhorst Antiek vindt u een groot assortiment antiek en beelden. Bent u benieuwd geworden? Op de website kunt u alles direct bekijken. U kunt dit beeldje ook direct via Marktplaats bij ons bestellen, door een bericht naar ons te sturen. Na betaling sturen we het dezelfde of volgende dag nog op.

Over onze winkel
De grote collectie bestaat o.a. uit kasten, tafels, spiegels, bureaus, iconen, beelden, kroonluchters en zilver. Alles staat mooi en overzichtelijk opgesteld, met heldere prijzen. U kunt met een gerust gevoel een keuze maken, want alle stukken hebben onze strenge selectie doorstaan en zijn volledig nagezien en gerestaureerd. U krijgt er dan ook een certificaat van echtheid bij. Goede service en advies staan bij ons voorop. U kunt dus op een ontspannen manier een mooie aanschaf doen!

Dit kunt u verwachten van Melenhorst Antiek:
- Grote winkel van 600m2
- Uitgebreide webshop
- Gratis bezorging
- Een vertrouwd adres
- 100% klanttevredenheid

Waar vindt u ons?
De winkel in twello is vanuit alle delen van het land goed bereikbaar; we zitten dichtbij de snelwegen A1 en A50 en het is ongeveer een half uur rijden vanaf Amersfoort, Zwolle en Arnhem. Er zijn voldoende (gratis) parkeermogelijkheden voor de deur. U bent van harte welkom, de koffie staat klaar! Ook een bericht of telefoontje is van harte welkom.

Hartelijke groeten,
Sander en Marlies Melenhorst
Melenhorst Antiek
Rijksstraatweg 167
Twello (Gelderland)
Tel. 0571-273951

Openingstijden: woensdag t/m zaterdag 10.00 -17.00 uur

Bel of mail gerust voor een afspraak, u bent van harte welkom!

Tags: bronzen beeld, beeld vrouwe justitia, rechtsspraak, antiek beeld, notaris, advocaat, rechter, kantoor, officier van justitie, partner, afstuderen, relatiegeschenk, pensioen, afscheid, bronzen beeldje, verjaardag, jubileum
Advertentienummer: m1948344957