George Nelson - Herman Miller - Vitra - Loose Cushion Sofa

€ 3.500,00
Ophalen of Verzenden
1832sinds 14 mar. '23, 16:06
Deel via
of

Beschrijving

Prachtige (zeer moeilijk te vinden) George Nelson leren bank uit de jaren 60, in zijn originele eerste bekleding (boterzacht leer), die een mooie patina heeft ontwikkeld, die zijn bouwkwaliteit en leeftijd heel mooi laat zien.

Deze bank is alleen geproduceerd tussen 1956 - 1967. Hij is erg moeilijk te vinden geworden. Een luxe item met een tijdloos design.

Het is een Amerikaans modernisme-icoon uit het midden van de eeuw dat al ongeveer 50 jaar niet meer wordt geproduceerd. Ontworpen door het beroemde George Nelson Office. Nelson was op dat moment hoofd (directeur van) ontwerp bij het bedrijf Herman Miller.

De bank is een driezitsbank. Het is gevuld met dons, waardoor het lekker zacht zit, erg comfortabel is en de kussens de mogelijkheid krijgen om die mooie kreukels te ontwikkelen.

Net als een typisch item uit het midden van de eeuw is het vrij klein. Zie ter referentie de (laatste) foto's die ik heb gemaakt van de Herman Miller (dealer)catalogus uit 1960, waarop ook de afmetingen staan vermeld.

Bank verkeert in een goede, nette, eerlijke/originele/ongerestaureerde en perfect bruikbare staat. Het heeft 60 jaar leeftijd en gebruik, dus er is hier en daar duidelijke slijtage van het leer. De grote delen van de kussens, de zitting en de rug, zijn helemaal in orde, maar op de hoeken en zijkanten van de kussens en de hoeken van de bank zitten kleine beschadigingen, gebruikssporen. De meeste slijtage, zou ik zeggen, zit op (sommige delen) van de biezen op de kussens. Zie alle foto's. Ze geven een goede indruk van de staat.

Zie ook de andere advertentie voor de bijbehorende jaren 60 George Nelson voor Herman Miller fauteuils, dus indien gewenst kunt u de complete zitgroep kopen (gecombineerde verzending uiteraard mogelijk)
Advertentienummer: m1955019342