Andy Warhol Lithografie "Marilyn Monroe Créme Face " Gen Ges

€ 110,00
Ophalen of Verzenden
561sinds 6 jun. '23, 16:32
Deel via
of

Beschrijving

Andy Warhol:
(1928-1987). " Marilyn Monroe " Kleur lithografie, 1967, Créme face. Uitgegeven 2400 bladen van het CMOA, Nr: .... van 2400 Exemplaren. Museum of art carnegie institute, Pittsburgh. Hand Genummerd, Gesigneerd in de steen. Cmoa stempel op de achterzijde van het blad. Blad grootte: 60 x 60 cm.

Beschrijving:

Andy Warhol ( Pittsburgh, 6 augustus 1928 - New York, 22 februari 1987) was een Amerikaans kunstenaar, filmregisseur en auteur. Warhol werkte tevens als muziekproducent en acteur. Vanuit zijn achtergrond en ervaring in de toegepaste kunst was Warhol één van de protagonisten van de Popart in de Verenigde Staten in de jaren 50 en 60 van de 20e eeuw. Warhol heet the silver prince of the Pop.

Warhol is vooral beroemd om zijn " Vlakke en contrastrijke schilderijen en zeefdrukken van verpakte producten en alledaagse objecten zoals campbell's soepblikken, bloemen en de banaan op de cover van het album the velvet underground " ; nico (1967), als ook voor zijn gestileerde portretten van 20e-eeuwse beroemdheden als marilyn monroe, grace jones. Elvis presley, judy garland, en elizabeth taylor.andy warhol werd als andrew warhola geboren in pittsburgh (verenigde staten). Zijn ouders waren ondrej (andrew) warhola en júlia justyna zavack á, slowaakse immigranten. Ondrej (wiens originele familienaam varchola was, hij veranderde die naar warhola toen hij naar de vs emigreerde) werkte in de kolenmijnen van pennsylvania. Andy toonde reeds vroeg artistiek talent en ging toegepaste kunst studeren in pittsburgh aan het carnegie institute of technology, de tegenwoordige carnegie mellon university. Daar viel hij op door het tekenen van twee zelfport retten waarop hij in zijn neus aan het peuteren was (upper torso boy picking nose en full figure boy picking nose). In 1949 verhuisde warhol naar new york, waar hij een carrière opbouwde in de reclame- en tijdschriftenwereld.
Advertentienummer: m1986491319