Amitabha Boeddha beeld 21,5 cm (1960-1965)

€ 319,00
Ophalen of Verzenden
341sinds 22 sep. '21, 18:00
Deel via
of

Beschrijving

Deze oudere Amitabha Boeddha is van een hoogwaardige kwaliteit en 24k vuurverguld brons. Amitabha is de Boeddha van het oneindige licht, de verlosser. Zittend op een prachtige gedetailleerde lotus!

Amitābha of Amida is de hoofd-Boeddha (de boeddha van het oneindige licht) van het Amida-Boeddhisme dat ontstond in China, Vietnam, Korea en Japan. Dit is een van de grootste stromingen in het Boeddhisme.

Een (in volledig vertrouwen) beroep doen op deze Boeddha, zorgt ervoor dat je in het Westelijke paradijs komt. Amitabha behoort tot de drie heiligen uit het westelijke paradijs samen met Mahasthamaprapta en Guanyin/Avalokitesvara. De drie heiligen worden vooral aanbeden om overleden geliefden te redden en ze toegang tot het westelijke paradijs te geven met hulp van de drie heiligen. Het aardse bestaan wordt als een overgangsfase naar dit schitterende hiernamaals beschouwd. Padmasambhava, een Indiase monnik in de achtste eeuw, bracht de Amitabha-verering naar Tibet en Nepal.

Het is ook een van de vijf dhyani-Boeddha's van het Mahayana-Boeddhisme. Hij heerst over het Westelijk paradijs, een bewustzijnstoestand die Sukhavati wordt genoemd. Iedereen die in de Boeddha 'gelooft', zal in Sukhavati herboren worden. Het is een verlosser die een hiernamaals belooft, door zijn naam aan te roepen vindt men verlossing. Men hoeft dan niet talloze reïncarnaties te doorlopen.

In een vorig leven was hij koning en ging als monnik, met de naam Dharmakara, door het leven nadat hij kennis maakte met het Boeddhisme. Hij wilde met meditatie verlichting bereiken en legde 48 geloften af. Hij wilde iedereen helpen verlichting te bereiken. Zijn element is water. Hij wordt meestal zittend op een lotusbloem afgebeeld.

Eigenschappen
Afmetingen hxbxd: 21,5 x 17,5 x 12,5 cm
Materiaal: Koper/brons, vuurverguld 24k goud en gestempeld aan de onderzijde.
Gewicht: 1,47 kg.
Herkomst: Nepal.
Leeftijd: 1960-1965.
Te koop: Van 349,00, voor laagste prijs 319,00 euro!

Ben u klant uit Belgie? Neem dan svp contact op over de verzendmogelijkheden.
Advertentienummer: m1752610030