Meesterstuk Avalokiteshvara beeld 66 cm!

€ 2.399,00
Ophalen
441sinds 4 dec. '21, 16:39
Deel via
of

Beschrijving

Uniek en prachtig museumwaardig beeld van Avalokiteshvara met 11 hoofden en 1000 armen. Gemaakt van koper, 11 goldfaces en volledig gold plated (verguld met 24k goud). Meer informatie/bezichtigen? Neem s.v.p. telefonisch contact met ons op.

AVALOKITESHVARA is de belichaming van de compassie van alle Boeddha's en wordt door het Tibetaanse volk beschouwd als de hoeder van Tibet. Avalokiteshvara wordt het meest afgebeeld in een witte kleur maar soms in het rood. Het beeld symboliseert zijn gepassioneerde bezorgdheid over de mensheid. Hij is een van de acht Bodhisattva's en een van de twee belangrijkste Bodhisattva's van Amitabha. Hij is een van de drie beschermers van alle wezens, uit de Padma of Lotus familie. Door het delen van het lijden van de mensheid, positioneert hij zichzelf om hen te helpen die in nood verkeren en wordt hij beschouwd als een verlosser. Juichimon is een vertaling van het Sanskriet-woord eka-dasa-mukha (ekadasa = 11; mukha = gezicht). De elf hoofden, min twee, tonen alle emoties die een mens kan hebben, van blij tot boos, van verdrietig tot gelijkmoedig. Vaak is het beeld dat onderaan in het midden staat een afbeelding van Amitābha Boeddha. De betekenis is dat we doorheen alle stadia van het menselijke leven uiteindelijk aankomen bij boeddhaschap.

Afmetingen beeld hxbxd: 66 x 50 x 19 cm.
Materiaal: Koper legering, gold plated 24k verguld. Een zeer fijne afwerking met hoogwaardig gedetailleerde afwerking. Elf goldfaces. Kunstwerk!
Gewicht: 8,2 kg.
Herkomst: Nepal.
Leeftijd: Nieuw.
Te koop: Van 2999,00 voor laagste prijs: 2399,00 euro!!

Meer informatie/bezichtiging?

Neem s.v.p. telefonisch contact met ons op over de beschikbaarheid.
Advertentienummer: m1781482154