Traditionele wapens van Nias - Boek - Indonesië kris keris

Zie omschrijving
Verzenden
2107sinds 11 nov. '22, 22:16
Deel via
of

Beschrijving

Zojuist gepubliceerd!

'Traditionele wapens van Nias. Het eiland van krijgers.'
Albert G. van Zonneveld

Nias is een klein eiland vlak voor de westkust van Sumatra, door de eeuwen heen bekend als een eiland van krijgers.

Dat gold vooral voor Zuid-Nias. Elk onderdeel van de cultuur van het eiland werd beïnvloed door de altijd aanwezige krijgslust. Iedere man, van adel of van het gewone volk, moest krijger worden.

De wapens van dit eiland wijken af van alle andere in het enorme arsenaal van de talloze eilanden en culturen van de Indonesische Archipel. Speren met een grote variatie van lemmetvormen, zwaarden met vaak uitbundig vormgegeven grepen, messen, schilden met een specifieke vorm, en indrukwekkende krijgskleding vormen de uitrusting van de krijgers.

Dit boek is wereldwijd het eerste dat geheel is gewijd aan de wapens van Nias, ingebed in de historie en de cultuur van het eiland en zijn bevolking.

De realisatie van deze publicatie is mogelijk gemaakt door de enthousiaste medewerking van velen. Voor de afbeeldingen van de voorwerpen is geput uit de collecties van verschillende wereldvermaarde musea en diverse privécollecties.

Prijs: € 65,-
Aantal pagina’s: 230
Aantal afbeeldingen: 490

Zoektermen: Indië Indisch Sumatra zwaard klewang golok pedang speer toho kuras schild helm mes dolk silat balato baluse mandau VOC krijgers spiegelgevecht
Advertentienummer: m1909004117