Peter donkersloot - The Classic Serie! Top schilderijen

N.o.t.k.
911362sinds 10 nov. '18, 11:17
Deel via
of

Beschrijving

Kom dit kunstwerk bekijken bij ons in de showroom!

Kuntenaar: Peter Donkersloot
Titel: The Classic line(diversen)
Techniek: Ingeschilderde giclée
Afmeting: 150x120cm / 120x100cm
Galeriewaarde: € 2850 / € 2375
Incl. Certificaat.

CJS Gallery
Dennenlaan 27F
1161CK Zwanenburg (tussen Amsterdam en Haarlem)

Wo/Do/Vrijdag: van 10.00 tot 18.00uur geopend.
Zaterdag van 10.00 tot 17.00uur.

Uiteraard 7 dagen per week ook op afspraak.

De koffie staat klaar voor u, en geniet in alle rust van mooie kunstwerken en luxe woonaccessoires. Alles om uw huis helemaal af te maken!

Wilt u wekelijks op de hoogte blijven van de nieuwste kunstwerken van o.a. Peter Donkersloot, Jack Liemburg, Van Apple en Selwyn Senatori en nog veel meer. Volgt u ons dan via facebook en instagram onder de naam CnS Gallery.

Uiteraard kunt u ook My Interior Design volgen op facebook en instagram voor de nieuwste woon trends!
-----------------------------------------------------------------------------------------

Biografie
Peter Donkersloot (8 april 1959) werd geboren in Arnhem. Na zijn studie aan de Arnhemse Kunstacademie was Peter freelance illustrator voor diverse uitgeverijen en Advertisementbureaus. In zijn vrije tijd schilderde hij artistiek. Aan het einde van 1987 ontdekte hij dat het werk en de ambitie niet meer goed samen gingen en hij dwong zichzelf om een beslissing te nemen.
Peter Donkersloot schildert volgens de oude laag over laag traditie. Transparante lagen over elkaar geven de schilderijen meer diepte en de kleuren zijn warmer. Dit kan niet worden bereikt door kleuren direct uit de tube.
De oude meesters werkten op dezelfde manier met zelfgemaakte olieverf op olie-basis. Door het langzame drogen moesten zij, soms zelfs weken, wachten, voordat ze een extra laag konden toevoegen.
Dit is de reden waarom veel artiesten, zoals Donkersloot, nu werken met het snel drogende acryl (op basis van water) om dezelfde effecten te bereiken.
Donkersloot maakt ook gebruik van zeefdrukken van de schilderkunst van oude meesters, die hij geheel of gedeeltelijk bedekt, met het oog op het origineel te transformeren tot een nieuw, modern schilderij.

Ingeschilderd giclée
Deze werken zijn voorgedrukt, worden daarna ingeschilderd, over de lijst meegeschilderd, en zijn bijna niet van de originele schilderijen te onderscheiden.

Advertentienummer: a1259984207