Te Koop: Hawk Audio Stereo Set met DA converter

€ 1.975,00
Ophalen
63216sinds 3 okt. '22, 12:23
Deel via
of

Kenmerken

TypeBuis of Buizen

Beschrijving

Stereo set van Hawk Audio, ontworpen door John van der Sluis, bestaande uit buizen Voorversterker P-12, twee solid state mono Eindversterkers A-50 en een MP-DAC Mk III buizen D/A Converter. Aanschafwaarde in 2002 was € 6.000 incl. BTW, de factuur is beschikbaar.
De set is in 2010 geheel gereviseerd en geoptimaliseerd door Peter van Willenswaard (de vroegere collega van John van der Sluis). Hierbij is de eindversterking geheel ‘solid state’ gemaakt en zijn diverse condensatoren vervangen door ‘state of the art’ materiaal van Jensen, Audyn en Mallory. De voorversterker is voorzien van een extra Tung Sol buizen versterkingstrap, waarmee de voor-versterking is toegenomen met ongeveer 10 dB, de versterking van de eindversterkers is met 10 dB verzwakt: voor- en eindversterker zijn zodoende een specifieke set. De A-50 eindversterkers zijn schakelbaar tussen klasse A of klasse B.
Op dit moment is de ingangskeuzeschakelaar van de voorversterker buiten gebruik gesteld (zo is de signaalweg nog iets ‘korter’), het ingangssignaal gaat direct via de volumeregelaar naar de eindversterkers (kan weer terug aangepast worden als je vaardig bent met een soldeerbout).
De kwaliteit van de geluidsweergave is met de aanpassingen van Peter van Willenswaard buitengewoon goed geworden! De set kan door een geïnteresseerde, indien gewenst, spelend worden beluisterd via twee Quad electrostaten (ESL 63 QA van Quad Musikwiedergabe), waarbij de geluidskwaliteit kan worden beoordeeld.
Advertentienummer: m1893211070