Jachtfazanten, A.J.A. Claes

Bieden
Ophalen of Verzenden
421sinds 31 mar. '24, 16:55
Deel via
of

Kenmerken

ConditieZo goed als nieuw
DiersoortVogels

Beschrijving

De groep fazanten uit het geslacht phasianus wordt in het Neder- lands aangeduid onder verschillende namen, zoals de gewone fazant, de echte fazant, de jacht- of de edelfazant.

De auteur spreekt in deze magnifieke uitgave afwisselend over de jacht- en edelfazant.

De jachtfazant is van alle hoenderachtigen de meest verspreide vogel ter wereld; van dit geslacht zijn er 40 ondersoorten en het is de enige fazantensoort die in onze streken ook in de vrije natuur kan leven en er zich voortplanten. Dat het dier tevens veel als huisdier wordt gehouden, heeft als redenen, dat men er weinig zorg aan hoeft te besteden; zij zijn goedkoop bij de aanschaf; de nafok is gemakkelijk en groot in aantal. Bovendien zijn de fazanten onderling ook makkelijk te kruisen en zo zal de hobbyist altijd weer blij verrast zijn bij zijn nieuwe kwekelingen door de kleurenpracht en verscheidenheid en afwisseling in kleuren.

De populariteit van de jachtfazant komt uiteraard ook voort uit het feit, dat zij onder het verenwild de meest geschikte vogels zijn voor de liefhebber van de jacht. In dit geval hoeft het ook geen verwon- dering dat zij voor culinaire fijnproevers de fijnste wildsmaak hebben.

In de serie 'Praktijk handboeken' behandelt A.J.A. Claes alle algemene aspekten, aangevuld met wetenschappelijke informatie, de beschrijving van de soorten en ondersoorten, ziekten en de behandeling daarvan. Belangrijk in deze uitgave is ook de literatuur- lijst en een lijst van tijdschriften in verband met de vogels en jacht.
Advertentienummer: m2099039516